Anonim

Archie Bunker om demokrater

I avsnitt 10 av Full Metal Alchemist: Brotherhood, under händelserna i Research Lab 5, är Edward Elric allvarligt skadad. Senare på sjukhuset skriver han ner allt han lärt känna, och han diskuterar med Alphonse, Hughes och Armstrong om vad han ska göra med informationen för att fortsätta utredningen.

Vid denna tidpunkt anländer kung Bradley med citron in i rummet. Han får reda på vad de gör men agerar väldigt lugn och avslappnad och låter dem fortsätta utredningen samtidigt som de är försiktiga.

Varför fick han inte Hughes och Armstrong dödade vid den tiden? Eller åtminstone säga till dem att inte utreda alls?

5
  • Jag tror att han förväntade sig att de skulle vara döda eller inte kunna stoppa honom när hans huvudplan var på den kritiska punkten. Så det spelade ingen roll, och han valde att agera försiktigt och hålla farsen igång.
  • Hughes dödades av Lust var inte Armstrong.
  • Jag tror att du av misstag ett ord
  • Det är verkligen konstig fråga. Frågan i sig innebär att arméhöga företag är inblandade i detta. Om Bradley säger till dem att inte undersöka det är det första de skulle göra att börja misstänka att han också är inblandad. Och döda? Han skulle också behöva döda Edward och Alphonse (eftersom Ed och Al inte är personer som bara kan hålla käften om detta). Och tre personer hittade döda på sjukhuset? Att ge två av dem är friska och starka kämpar. Det skulle skapa en uppror mycket mer problematisk än de trion som försöker undersöka detta ytterligare.
  • Din fråga antyder att du ännu inte har tvättat showen i sin helhet, eftersom detta förklaras senare längs linjen (och du har helt fel om en sak i synnerhet, men det är en massiv spoiler). Du har rätt att identifiera att något beteende (t.ex. Bradley) är oväntat. Men vill du verkligen att vi ska skämma bort framtidsberättelsen för dig? Jag kan skriva ett svar med fullständiga motiveringar, men beroende på svarets djup kommer det att förstöra det mesta av handlingen. Lita på mig när jag säger det alla dina aktuella frågor kommer att besvaras av showen någon gång.

Detta skulle inte fungera av flera anledningar.

Beställer dem att inte utreda

Om Bradley beordrar dem att stoppa sin utredning utan anledning kan det bara betyda två saker:

  1. Bradley vill inte att de ska upptäcka något, vilket antyder att han på något sätt är inblandad i eller relaterad till deras resultat vid det femte laboratoriet.
  2. Bradley är en idiot.

Eftersom jag inte tror att någon närvarande skulle acceptera den andra förklaringen innebär det tydligt att Bradley är involverad i homunculi på något sätt. Jag tvivlar på att detta skulle stoppa Mustang eftersom han strävar efter att bli Fuhrer och att avslöja den nuvarande kan hjälpa honom att uppnå det målet. Elric-bröderna skulle sannolikt bara vara ännu mer motiverade också.

Döda dem

Om Bradley dödade dem skulle det verkligen stoppa deras utredning i dess spår, eftersom alla som visste om det skulle vara döda. Det kan finnas skvaller om att Fuhrer på ett oförklarligt sätt dödar militära officerare, men det skulle antagligen tystas så småningom.

I alla fall,

  • Han kan inte döda Ed eller Al eftersom de är viktiga uppoffringar för homunculis plan

    förvandla Amestris till en filosof.

  • Han kan inte döda Mustang heller eftersom han är en potentiell kandidat för ovanstående plot.

Han kunde döda Hughes och alla andra närvarande, men det skulle bara öka bränslet för Mustang och Elric-bröderna, vilket ökar chanserna att de kommer att upptäcka hans verkliga motiv.

Av dessa skäl bestämde han sig för att låta dem fortsätta sin utredning i hopp om att de kommer att kastas från spåret och inte misstänka att han är inblandad.

Även om den här frågan har ett accepterat svar, tror jag inte att den svarar helt på frågan med titeln. Vi har täckt varför Bradley inte dödar dem, men det är inte huvudfrågan. Varför tillät han dem att fortsätta sin utredning? Han behövde inte döda dem för att hindra dem från att utreda. Så varför pressade han inte på dem, tog dem till fångenskap eller gjorde liknande saker?

Svaret är: Han gjorde det. Han varnade dem för faran som dessa utredningar utgör för dem, vi ser honom åka förbi flera gånger, chattar utan tvekan med Winry, han möter Mustang med officerarna, ... Nästan varje gång vi ser honom hotar han åtminstone implicit våra huvudpersoner. När Mustang fortsätter sin undersökning blir han mer direkt och får Mustang-personer överförda och Hawkeye som någon form av gisslan. Han fängslar till och med läkare Marco.

Tänk på att vi pratar om Wrath, som vill döda var och en av dem bara för att göra det. Han tempererar sig själv hela tiden så det är svårt för honom att bestämma vad rätt åtgärd / kraft är. Han börjar med varningar och övervakar dem så att han kan få dem dödade när de fick reda på för mycket (RIP Hughes), då hotar han dem och minskar deras alternativ. Han kan inte döda de flesta av dem så han gör allt han kan (förutom att fängsla dem, men det skulle vara super obekvämt för handlingen) för att se till att de inte fick reda på för mycket.

Hans enda andra alternativ skulle ha varit en stor bluff som fördubblade nedgången i berättelsen att han försökte avslöja konspirationen och uppmanade dem att antingen arbeta direkt under honom (ha dem under kontroll) eller att släppa utredningen eftersom det är för farligt eftersom det nådde upp till rätt under sig själv.

[Redigera:] En annan anledning att varken döda eller fängsla dem är det faktum att han fortfarande är militärledare i en tid med öppen konflikt med flera grannar. Som antyds i serien, efter att Scar dödat en del statliga alkemister, är militärens styrka avsevärt försvagad. Att förlora ytterligare tre statliga alkemister och en levande rustning som ändå skulle slåss vid Eds sida verkar inte vara ett klokt beslut. Fader vill inte slösa bort sina resurser för att försvara landet så Bradley måste behålla militärens styrka. Och att medvetet försvaga militären vid en tid som denna verkar konstig för någon annan även om ingen annan kan utgöra en tråd, skulle fler som undersöker vara en olägenhet.

[Edit2:] Från och med avsnitt 30 genomför varken Mustang eller Elric Brothes någon utredning (eller agerar mot far på något annat sätt) som är synlig för Bradley. Efter nästa synliga steg blir de utkastade och öknar.