Anonim

Zombie Survival Raft! (Call of Duty WaW Zombies anpassade kartor, mods och roliga ögonblick)

Det kan bero på att jag är judisk (ja, Madara är judisk), men jag kunde inte låta bli att märka likheterna mellan Fullmetal Alchemist och den tyska nazistregimen.

  • Tyska namn (Edward, Alphonse, Olivier, Bradley)
  • En Fuhrer
  • "Dogs of the Army"
  • Mycket militariserad
  • Blont hår och blå ögon
  • Förintelse (Ishvals)
  • Krig på flera fronter
  • Mänskliga experiment
  • En besatthet med det ockulta bland högt uppsatta tjänstemän

Är det bara jag? Eller finns det en anslutning? Finns det någon skriftlig hänvisning till det? Har mangaka sagt något om det?

11
  • @chirale: Jag frågar om showen som helhet. Innehåller eller är föreställningen baserad på nazistiska teman, och i så fall finns det referenser till den
  • Du glömde mänskliga experiment och en besatthet med det ockulta bland högt rankade tjänstemän.

FMA Wiki säger att:

När Arakawa skapade Fullmetal Alchemists fiktiva värld inspirerades Arakawa efter att ha läst om Europa under den industriella revolutionstiden; hon blev förvånad över hur olika människorna från olika länder var, vad gäller kultur, arkitektur och kläder. Hon var särskilt intresserad av England under denna period och "lade till sin egen ursprungliga smak för att göra den till en fantasivärld".

"Fullmetal Alchemist the Movie: Conqueror of Shamballa" filmen som följer den första anime-serien spelas i Tyskland 1923 och skildrar början av nazistpartiet inom tysk politik, eftersom det bara var en extremistisk grupp vid den tiden .

Annat än det vet jag inga sådana inspirationer. Men det kan mycket väl vara så att Arakawa har sagt något mer konkret om det.

Människor på internet har lagt märke till samma sak som du har och har kommit till samma slutsats.

Men utöver det finns det lite att fortsätta (åtminstone för mangan):

Manga / 2009 anime

JNats svar säger att Amestris var inspirerad av England och pekade på FMA-wiki.

Det finns en mer nyanserad förklaring på en annan sida i wiki:

Arakawa har sagt att hon inte använde några specifika länder eller kulturer för att skapa Amestris, utan snarare en kombination av flera europeiska länder från flera olika perioder mellan 1600- och 1800-talet och mer specifikt de förändringar som skedde i Västeuropa under Industriell revolution (med större inspiration i England). Enligt henne finns det dock ingen underförstådd relation eller jämförelse med något specifikt land, tid eller regering.

Observera att wiki inte citerar någon av dessa citat från Arakawa (den här och den som JNat citerar).

2003 anime

I denna kontinuitet är Elrics värld en alternativ historia i vår egen värld (kristendomen nämns som en död religion), så regioner i vår värld motsvarar regioner i deras - och här, Amestris är parallellvärldens motsvarighet till Tyskland. Vi vet detta för

i Erövraren av Shamballa, ser vi att motsvarigheterna från parallellvärlden till flera karaktärer (Edward, Alphonse, King Bradley, Lust, Scar, Hughes och hans fru) är bosatta i Tyskland.

Extra anmärkning

Medan Amestris är ungefär den rätta formen för att vara Weimarrepubliken, är resten av kontinenten i form. Drachma, som i grunden verkar vara Ryssland, ligger längs fel del av gränsen till Amestris för att vara Ryssland. Dessutom finns det ingen massiv öken öster om Tyskland. Dessutom har Xing, landet förbi öknen, kulturen i det feodala Japan men är närmare Kinas storlek. Så nej, geografin (åtminstone politiskt) matchar inte. Dessutom är Conqueror of Shamballa inte kanon för mangan, och det är mangan som räknas när det gäller vad som är eller inte är en del av universum.

Det finns dock mycket holländare däremot, detta gör "baserat på olika kulturer" mer troligt än "det är nazistiska Tyskland".

Edward (eller Ed), Roy och Alphonse är typiska holländska namn.

  • Riza motsvarar Lisa, ett nederländskt namn

  • Breda är en holländsk stad

  • Maes är den medeltida nederländska stavningen av "Maas", en holländsk flodhäxa var ett vanligt namn vid den tiden.

  • Winry motsvarar Wendy, ett holländskt namn

Van Hohenheim är en blandning av holländska och tyska. 'Van' betyder 'av' eller 'av' (beroende på sammanhanget) med 'von' som dess tyska motsvarighet, och Hohenheim översätts till high-house.

2
  • 3 Den vanliga förklaringen jag har hört är att Riza bygger på ett ungerskt namn (det är en dimunitiv för Theresa), och att Van Hohenheim är baserad på någon medeltida alkemist. För vad det räknas, uttalade Arakawa någonstans att hon för mindre tecken använde en ordbok med europeiska namn, men detta pekar verkligen mer på "baserat på olika europeiska kulturer" än "Nazityskland".
  • "Von Hohenheim" (rätt stavning) är faktiskt namnet på en verklig schweizisk alkymist från 1400- och 1500-talet, Paracelsus, alias Philippus Aureolus Theophrastus Bombastus von Hohenheim.

Regeringens organisation, arkitektur och namn antyder att inställningen är tysk-esque. På samma sätt antyder kulturen, arkitekturen, minareterna och öknen att Ishvalanerna är ett arabiskt inflytande.

1
  • 2 Kan du redogöra för varför du tycker att de liknar varandra?

Ja, det är Tyskland, "fuhrer" är tyskt ... Titta på de militära diken, byggstilar, namn och till och med löst geografiskt läge. Slå upp Hitlers religiösa syn och hans teori om den "perfekta människan".

Xing är Kina och inte Japan ... Nästan allt japanskt kommer från Kina (till och med sushi). Referenser här är att kejsaren från Xing letar efter en elixir för odödlighet, så gjorde den verkliga kejsaren i Kina, och Kina trodde också på alkemi (Yin Yang, taoismen, etc.). Kinas kejsare intog kvicksilver (för dem som är intresserade av världshistoria) och dog.

Ishval är araberna. Alkemi var också en del av islam ... Människor i öknen ... Och det fanns krig mellan Europa och den arabiska världen.

Det finns många andra referenser .... Observera att många berättelser är baserade på verkliga historiska händelser, platser och religion. Ingenting är riktigt original, men ändå mycket underhållande.

4
  • 4 "Ishbal är araberna" - detta är inte nödvändigtvis sant. Om jag minns rätt intervjuade Arakawa krigsveteraner och tidigare yakuza och inspirerades också av behandlingen av Ainu och burakumin. Om något verkar det mer rimligt att associera Ishbal med offer för japansk imperialism, och det verkar inte finnas någon specifik "verklig värld" motsvarighet till Ishbal.
  • 4 När det gäller namnen - om något tycks de vara slumpmässiga europeiska namn (t.ex. Arakawa pratade någonstans om att använda en ordbok med europeiska namn för mindre tecken) eller engelska (t.ex. ge tecken efternamn kopplade till militära flygplan). Medan den tyska föreningen verkar rimlig för 2003-anime verkar det som om du inte pratar om det (med tanke på införandet av Xing).
  • 6 Du listar bara referenser utan att förklara mycket eller ingenting alls. Den första meningen läser nästan som om man använder gratis tysk är ett bevis på något. Varför kunde det inte baseras på det fascistiska Italien om man ersätter "Fuehrer" med "Duce"? "Nästan allt japanskt kommer från Kina" skulle kunna formuleras bättre utan en passiv-aggressiv ring och förakt. Att använda ellips är också en dålig vana, kan leda till felaktig tolkning av ditt svar och kan ofta ersättas med lämpligare skiljetecken.
  • Den fullständiga informationen kan hittas via wikipedia eller genom att gå i skolan, det är omöjligt att posta historia långa berättelser i ett enda inlägg, jag anger nyckelord och jag är som fairydust. Som jag nämnde, de som är intresserade av historia, de har tillräckligt med information för att slå upp den fullständigt. Om fuhrer skulle ha ersatts av duce, skulle det ha varit en annan historia, men det är inte, fuhrer är från det tyska språket. Jag vill ge dig kredit för att du har försökt men det finns nästan inga likheter med Italien ... (ellips) alls.

Ishvalanerna är zigenare .. Uppenbarligen .. Om FMA är kopplat till nazistiska Tyskland och du visste något om förintelsen av människor i nazistyskland. Det uppskattades att 750.000-1.000.000 romer (zigenare) dödades under kriget. I början av nazistiska Tyskland avskaffades de medborgarskap och slaktades .. Jag menar helvete ... De ser till och med ut som zigenare .. Också om vi kommer ihåg att Ed och Alphonse stötte på några vid den lilla karnevalen .. Inte där i helvete killen fick den arabiska idén från ..

1
  • 2 "Även om vi minns, stötte Ed och Alphonse på några vid den lilla karnevalen" det är i filmen Erövraren av Shamballa som den scenen spelas in i vår värld före Nazitysklands uppväxt (som anges senare i hur Hitler arresterades under marschen). det bör också noteras att filmen inte är kanon eftersom den utvidgar den ursprungliga 2003-serien som avviker från kanonen