Anonim

SMASH FÖRENADE STATERNA! | My Hero Academia

Förmodligen har makten Escanor gjort honom stark och skrymmande under dagen och mager och svag på natten. Men i avsnitt 7 av säsong 3, om jag minns rätt, Nanatsu inga Taizai-medlemmar ses i vad som tydligen är dagtid, (det finns dimma runt) och Escanor är mager.

Kort svar: Escanor kan stanna kvar i sin (magra) nattform under dagen på grund av sina glasögon, ett magiskt föremål som Merlin ger honom som gör att han kan undertrycka sina krafter.

Längre svar: När det gäller varför Escanor väljer att stanna i nattform under dagen måste vi förstå honom bättre. Escanors förmåga kallas solljus, under natten är Escanor i sin sanna form och har den lägsta effektnivån registrerad i serien (15) med en blyg och feg personlighet att matcha men när natten blir till dag bulgar han gradvis upp och hans uppförande blir arrogant eller "stolt" som fortsätter tills han når en topp i en minut vid högmiddag innan den långsamt försvagas till natten. Medan hans makt är aktiv är hans fysiska styrka och uthållighet oöverträffad, men han kan svida fiender bara genom att stå nära dem och generera en ficksol för att slänga mot människor. Escanor föddes med denna kraft och har gjort det känt att han har föraktat det hela sitt liv eftersom det har fått honom att skada de människor han bryr sig om och kallas ett monster av alla andra. Kraften det ger honom är enorm men är inte utan nackdelar, hans nattliga personlighet är mer eller mindre hans faktiska personlighet men han kan inte undertrycka den personliga förändring som kommer över honom när hans makt aktiveras. Dessutom, även om förmågan är stark var den aldrig avsedd för mänskligheten att använda,

Solljus är Maels kraft, en av de fyra ärkeänglarna av gudinneklanen vars kraft på något sätt manifesterades i Escanor

som ett resultat dränerar Escanor sin livslängd på grund av den belastning som kraften utsätter honom för. Slutligen ska han ligga lågt, det framgår i kapitel 148 när Jericho snubblar in i Escanors bar att han inte har fått nyheten om att syndernas namn har rensats från deras förmodade brott från 10 år sedan. När Garlan slår ut Escanor och hans glasögon bara för att hitta sin solljusdrivna form nästa morgon gör det Meliodas och Merlin lätt att spåra honom genom att upptäcka hans överväldigande aura, en uppgift som skulle ha varit drastiskt snabbare om han hade aktiverat solljus varje dag.

Jag kunde inte hitta det kapitel de magiska glasögonen förklarades, även om i kapitel 162 strax före Gloxinia och Dolors turnering landar Gowther på Escanor och krossar hans glasögon vilket får honom att skrika att 1. de var en gåva från Merlin och 2. utan dem han. .. (han blir spetsad av Gloxinia innan han avslutar sin mening). Wiki beskriver hans magiska glasögon som en gåva från Merlin som när den tas bort på dagtid gör att hans solljus omedelbart aktiveras. Senare får han ett nytt par glasögon utanför skärmen och det bör noteras att han bara visas i nattform under dagen medan han bär glasögonen.