Anonim

BUNGEE GUM // // Akame ga kill

Wave säger med stort förtroende att Incursio är svagare än Grand Chariot, eftersom Incursio var en prototyp för Grand Chariot etc.

De tidiga sammandrabbningarna mellan Wave och Tatsumi kan leda betraktaren till en sådan slutsats, men Incursios har förmågan att utvecklas (från odjuret den gjordes av), medan Grand Chariot inte gör det.

Om du tittade på finalen kan vi se det

Tatsumi får Incursio att utvecklas så mycket under kampen mot Shikoutazer att det till och med får förmågan att flyga. Medan det räcker att besegra kejsaren, tyvärr inte tillräckligt för att rädda Tatsumis liv.

Med tanke på detta tror jag inte att Incursio var den svagare. Är det så?

1
  • Den säger att alla de 48 kejserliga armarna har samma styrka

För närvarande finns det inget faktiskt sätt att veta detta, särskilt inte i anime-sorten eftersom det böjer sig från mangas berättelse ganska mycket.

Wave säger att Incursio är prototypen för Grand Chariot, vilket betyder att den skapades efter Incursio. (kap 18, s 36) (ep 10)

Dess fullständiga kapacitet har dock ännu inte avslöjats och det är därför okänt om det är kraftfullare än sin föregångare, Incursio.

Men förutsatt att Incursios anpassning och utveckling är obegränsad, kan vi med största sannolikhet säga att Incursio är den starkare rustningen. Men som vi lär känna i mangan (tror inte att detta visas i anime) det har också enorma biverkningar

spoiler från manga

Men eftersom Tatsumi tvingade Incursio att utvecklas snabbt för att öka sin styrka började Incursio manifestera sig i ett av Tatsumis ögon. Efter att ha undersökts av en läkare avslöjar han att rustningen har börjat binda sig till honom. Han säger också att Tatsumi efter några år kunde använda det utan att överdriva det som Bulat. Nu med risk för att slukas av Incursio kan Tatsumi bara förvandlas 3-4 gånger till innan Incursio konsumerar Tatsumi.

Istället för att utvecklas anpassar sig Incursio till sin användare. Tatsumi hade bara en enorm potential, vilket ledde till att Incursio utvecklades tillsammans med honom.

Om vi ​​tänker tillbaka på de dagar då Incursio tillhörde Bulat, är dess enda förmåga bortsett från den uppenbara styrka som den delar med Grand Chariot, dess osynlighet. Bulat hade ägt Incursio i många år längre än Tatsumi någonsin haft.

Vi vet också nästan ingenting om Grand Chariot egna förmågor. För allt vi vet kan det vara detsamma som Incursio, bara mycket yngre och därmed mindre "erfaren".

Grand Chariot saknar förmågan att utvecklas, vilket tar bort risken att förlora kontrollen eller slukas. Därför är det slutprodukten. Det betyder inte att det nödvändigtvis är starkare. Ta till exempel leksaksmärket Nerf Guns, de ursprungliga pistolerna är extremt kraftfulla och farliga men de är utformade med en propp för att begränsa kraften vilket gör det säkrare, inte nödvändigtvis bättre.

Bara för att påpeka det sista avsnittet visade att Incursio var överlag starkare än Grand Chariot och kunde utvecklas oändligt. I det sista avsnittet behövde man bara en hit med lasern för att stoppa Wave medan Tatsumi blev träffad och fortsatte att involvera sin rustning för att tävla med de mest kraftfulla Imperial Arms i Akame Ga Kill.

Jag menar, jag ser varför Incursio kan ses som den starkare och bättre teigu, men av Grand Chariot är prototypen, IE, den färdiga, bästa / senaste versionen, vem säger att den inte kan tävla med Evolved Incursio, eller till och med överträffa det. Allt jag verkligen säger är att vi inte har sett så mycket av Grand Chariot som vi har Incursio, vilket får oss att tro att det inte är möjligt om vi inte har sett det hända. Så håll bara ett öppet sinne. Dessutom var Wave den enda personen som med lätthet slog ut två Teigu när det normalt skulle döda användaren, så håll Wave som en faktor eftersom han är användaren, inte bara Teigu själv.