Anonim

Hur man fixar Kohler-solenoidproblemet på rätt sätt

Mewtwo är klonen till Mew. Detta betyder att Mew fanns före Mewtwo.

Så varför är Mew numbed 151 i Pokedex och Mewtwo 150?

4
  • Har aldrig tänkt på det förut, förmodligen för att jag inte har sett Pokémon på ett tag. För många årstider.
  • Det har varit åldrar sedan jag senast såg Pokémon, så jag glömde det kanske, men - refererar anime någonsin Pokedex-nummer? Jag tycks inte komma ihåg att det hände.
  • @senshin Ja, jag tänkte samma sak. Att detta är en videospelfråga i motsats till en anime-fråga.
  • @senshin, krikara. sent som det kan vara. Kapitel 17 i pokemon-äventyr nämner Mew som nummer 151.

Eftersom Mew inte var tänkt att vara en av de 150 pokémon som du kan skaffa dig genom normalt spel. Det var "mysteriet" Pokémon, ingen skulle känna till dess existens. Det var bara möjligt med

  • Nintendo-evenemang
  • Spel haj
  • Spelfel

Så ja, det är ingen mening, men om Mewtwo hade varit # 151 skulle din Pokedex i rött och blått ha ett gapande hål i det på # 150.

Mew ansågs utdöd när Pokedex gjordes. Men eftersom Mewtwo levde och kändes placerades han först. Senare innebar Mews uppståndelse av sin art i Emerald av en vetenskapsman att de nu kunde få hans info för Pokedex. Mews ursprungliga form i Pokedex var faktiskt bara "???" Pokémon, som kunde lära sig alla rörelser.

+200

Låt oss påminnas om att Pokémon-serien startade från ett videospel, och dess första release var Pokemon Red and Green i Japan 1996. Så Mews allra första framträdande kan bara vara på japanska Pokemon Red och Green.

Enligt Bulbapedia, i Trivia-delen av Mew:

  • Mew var en lite känd hemlighet när Pokémon Red och Green först släpptes i Japan. Till och med Nintendo var först inte medveten om att Shigeki Morimoto hade programmerat det i spelet.

  • I en intervju med Game Freak and Creatures, Inc. i Nintendo Power-nummer 134 avslöjade Shigeki Morimoto att han skapade Mew två veckor innan spelutvecklingen var klar.

Citat från intervjun som citeras på Bulbapedia-sidan:

Morimoto: Vi satte in Mew precis i slutet. Patronen var riktigt full och det fanns inte plats för mycket mer där. Därefter avlägsnades felsökningsfunktionerna som inte skulle inkluderas i den slutliga versionen av spelet, vilket skapade en liten 300 byte ledigt utrymme. Så vi trodde att vi kunde spela Mew där inne. Vad vi gjorde skulle vara otänkbart nuförtiden!

Ishihara: Detta trots att du fick höra efter att felsökningen slutade att du inte skulle manipulera med en enda bit! (skrattar snett)

Iwata: Vad är poängen med att gå igenom alla problem med felsökningsprocessen om du ska gå och lura med spelet efteråt ...? Jag skulle våga att allt detta kom från Morimoto-san's busiga natur.

Morimoto: Tja, det var ett upptåg som alla fram till Tajiri-san var på. Men även om Mew var där inne ...

Iwata: ... Det skulle egentligen inte visas i spelet, eller hur?

Morimoto: Rätt. Om vi ​​inte kunde tänka på något bra tillfälle att göra det, skulle Mews existens inte ha avslöjats för allmänheten. Det lämnades där om det var lämpligt för någon aktivitet efter lanseringen. Men om det inte var någon inbördes som ville använda den, trodde jag att det skulle vara bra att bara lämna det som det var.

Iwata: Mew kunde mycket väl ha hamnat i att aldrig visas i spelet.

Morimoto: Rätt. Men på grund av en oförutsedd bugg, hamnade Mew i vissa spelares spel. Det såg ut som vi planerade allt detta, men så var inte fallet. Så även om det orsakade alla möjliga problem för många berörda, lyckades det lyckligtvis ha en positiv effekt.

[...]

Iwata: Så är det "Legendariska Pokémon-erbjudandet"8 kom till.

8 Det ”legendariska Pokémon-erbjudandet” tillkännagavs i april 1996-upplagan av CoroCoro Comic. Tjugo vinnare skulle väljas ut som kunde skicka in sin spelkassett så att Mew-data laddades upp på den. Det fanns cirka 78 000 deltagare.

Av citaten ovan är det uppenbart att Mew inte skulle visas i den första generationen. Det programmerades bara in i sista minuten och upptog utrymmet för felsökning.

Intervjun antydde att Mew lades till efter att felsökningsprocessen hade avslutats, så att byta antalet Mewtwo och Mew vid den tiden skulle ha varit katastrofalt, eftersom Mewtwo hade en händelse i Cerulean Cave, och dess statistik, flytta set, smaktext, ... skivan måste bytas ut med Mews. Att lägga till en skiva i slutet var säkrare, särskilt när skivan inte skulle användas alls under det normala spelet.

1
  • 2 Jag önskar att jag kunde rösta mer än en gång +1

Mew var en Pokemon som länge har glömts bort (för 10 000 år sedan i serien). Så i den meningen, när en Pokemon hittas eller upptäcks som inte finns i posterna, kommer den att läggas till efter upptäckten. Mewtwo skapades med hjälp av Mew DNA, så Mewtwo kom före Mew i posterna

Ok bortsett från vad som anges i videospelen, om jag minns rätt, var Mew mer av en myt och trodde vara på det mest utdöda. Dr Fugi, som redan hade arbetat med kloning, letade efter kvarlevor av Mew. Efter att ha funnit vad han trodde vara fossiliserade Mew-rester började han klona det för ledaren för Team Rocket, Giovanni (måste justera DNA-en lite). Namnet Mewtwo kommer från hur Dr Fugi namngav alla sina kloner (Bulbasaurtwo, Charmandertwo, etc) även om Mewtwo var den enda som överlevde. Det var först efter att Mewtwo slapp att den ursprungliga Mew upptäcktes för att inte vara utrotad.


Redaktörens anmärkning: Jag var tvungen att gräva för att få något mer solid än min egen och liknande vaga souvenir. Jag vet att svaret är lite gammalt men jag tänkte att jag skulle dela med mig av mina resultat sedan kommentarförfrågningarna för källor.

Informationen ovan kommer från de första 2-3 minuterna av den 10 minuter långa kortslutningen Myutsuu till Ai / Mewtwo och Amber (Ai på japanska), mer allmänt känt på engelska som Födelsen av Mewtwo, som visades på japansk tv första gången Mewtwo slår tillbaka sändes.

Hela korta (specifikt de senaste 7 minuterna) betygsattes PG-13 på grund av det lite oroande / kontroversiella ämnet för barn och därmed beslutade 4Kids Entertainment att inte inkludera mer än G-rankade första 3-minutsintroduktionen (under titeln Mewtwos ursprung) i teatrarna och DVD-utgåvor av Pokémon: Den första filmen - Mewtwo slår tillbaka, vilket var tillräckligt för att grovt förklara för den västerländska allmänheten om Mewtwos ursprung.

Hela tio minuters kort är nu tillgänglig i DVD-utgåvan av Pokémon: Mewtwo Returns.

Hela kortets transkript finns tillgängligt på flera platser online, den specifika webbplatsen som skickade mig på rätt spår var: http://www.lchr.org/a/23/et/amberkins.html

1
  • 2 Har du kanske källmaterial som säkerhetskopierar detta uttalande?

Jag skulle säga att Mewtwo är nummer 150 istället för 151 eftersom Mew sägs vara utrotad och glömd, men det är bara mitt svar. Stäm inte mig.