Anonim

Med Joe Biden är Kina ansvarig

I Steins; Gate nämns Dr. Pepper flera gånger som "En intellektuell dryck, för de utvalda".

Jag har sett många andra shower som har butiker eller produkter med liknande namn som det verkliga varumärket, så att producenterna kan undvika upphovsrättsfrågor.

Även om införandet av Dr.Pepper inte efterfrågades av Dr.Pepper-företaget, efter släppet av Steins; Gate sålde försäljningen i Dr.Pepper i Japan. ref.

Har det varit någon anime där ett företag har betalat för att deras produkt ska ingå i showen?

7
  • @ Det är i anime, men i den ursprungliga visuella romanen är det faktiskt "Dr Pepper": i.stack.imgur.com/dXSbE.jpg
  • @snailplane Jag minns när jag spelade VN var det "Dr People" istället för "Dr Pepper". Jag hittade en skärmdump: i.imgur.com/8j3aojJ.jpg (källa)
  • @snailplane Ah Jag spelade Steam-versionen med officiell engelsk översättning. Ser ut som om de modifierade CG under i18n.

Ja. Ibland är det ett slags "utbyte" av produktplacering - anime visar varumärket i showen, och varumärket lägger något om showen på sina produkter under en viss tidsram.

Code Geass: Pizza Hut

Ombyggnad av Evangelion

Tiger & Bunny: Various

Jag är säker på att det finns fler exempel men det här är bara några få.

1
  • 2 Jag vill tillägga att Pizza Hut-referenserna redigeras av den engelska versionen av Code Geass, i den japanska versionen kan du se Pizza Hut-logotypen tydligt när Pizza levereras till CC, men i den engelska versionen antingen logotypen har tagits bort helt eller bara texten med hattdelen gjorde en bot mer blurrande

Förutom de andra svaren ...

Det första avsnittet av det nya Ghost in the Shell: ARISE serien innehåller olika bilder på olika annonser för Surface-surfplattan och själva enheten.

De Evangelion Ombyggda filmer har haft långvariga bilder av en Lawsons närbutik. Misatos kylskåp är också fylld med Kirin-öl.

I Macross Frontier film, Ranka och Alto går in i en FamilyMart-närbutik som en komplottpunkt ...

1
  • Ranka har också en CM-sång för Family Mart!

Tja, det finns Tiger & Bunny som gipsade produktplacering till det yttersta av sina verkliga sponsorer:

Var och en av stadens mest kända superhjältar arbetar för ett sponsorföretag och deras uniformer innehåller också reklam för verkliga företag.

Showen innehåller "sponsrade" superhjältar som bekämpar brottslighet, med sina sponsorer överallt som NASCAR, och i vissa fall till och med gör reklamfilmer för den faktiska produkten (t.ex. Pepsi). Några av dessa sponsorer var faktiskt sponsorer för showen. Den gamla Tiger & Bunny-webbplatsen (den har sedan ändrats) listade alla deras sponsorer som hade produktplacering: via archive.org.

Jag vet inte om dessa företag faktiskt gick till producenterna för att betala för reklamplatser i showen. Det är förmodligen mer troligt att det var en tvåvägsgata, som fungerade ungefär som hur anime görs i allmänhet, där producenterna / studion kommer att leta efter sponsorer med en idé, och ett kontrakt och avtal görs. Så dessa företag gick in i det med att veta hur deras produkt skulle placeras i showen.

När showen anpassades till en manga togs hela produktplaceringen bort (av uppenbara skäl).

Här. Den här är från Nichijou.

Och ja, det är den riktiga saken som visas i krediten: (0:59 i slutet 2)

0

Full Metal Panic har produktplaceringar av Budweiser och Heineken.

1
  • Det finns också "Pizza But" i TSR, "Bocari Sweat" i originalserien. Heineken var "Heibeken" öl. Men på något sätt förblev Budweiser oförändrad.

Stor lärare Onizuka har en Vaio-bärbar dator:

Det finns också Infiniti och Nissan placeringar i Ghost in the Shell: Arise

Den Katsuhiro Otomo-designade Freedom OAV-serien är en särskilt rolig tittarupplevelse för produktplacering, eftersom den kom till som en del av en kampanjkampanj för Nissin Cup Noodles. I den lever resterna av mänskligheten i en månkoloni där - förresten och oförklarligt - Nissin Cup Nudlar är en primär matkälla.