Anonim

Walpurgisnachts invasion

Vi vet att Puella Magi under hela serien bara kan söka efter häxor och inte vet var de kommer att visas i förväg (Mami namngav platser som hon sökte och var tvungen att spåra häxan med sin Soul Gem), såvida de inte har tur och hitta ett sorgfrö från en nyfödd häxa (som den Madoka och Sayaka hittade på sjukhuset).

Homura kunde veta var Walpurgisnacht skulle dyka upp eftersom hon hade förkunskaper från att komma från framtiden.

Men i den första tidslinjen visste Mami att Walpurgisnacht skulle komma och tränade Madoka som förberedelse för striden. Förklaras det hur hon eller Madoka visste?

1
  • Jag antog att all information kom från QB. Han skulle känna till stora händelser i systemet. Och WN verkade vara ett bra sätt för ett visst tvingat lidande. Jag är för närvarande inte säker på om det finns någon förklaring i intervjuer eller material.

I själva verket ställde Kyoko Homura samma fråga angående Walpurgisnachts utseende, som Homura svarar med ett enda ord:

Statistik.

Tja ... Jag tror att du kan ta Akemi Homuras ord för det. Hon har upplevt så många tidslinjer, planera och bekämpa Walpurgisnacht-häxan, gradvis lära sig mer och mer om det varje gång.

Jag antar att hon har gjort en hel del dataanalys om häxan med all information hon har samlat under tidslinjerna! Diagram, antecknade skisser av Walpurgisnacht-häxan och kartor över staden Mitakihara finns på Homuras bostad. Observera också att bland de visade tidslinjerna placerar de alla slagscen för magiska tjejer mot Walpurgisnacht-häxan i en av sjöarna / vattendragen i staden Mitakihara.

Här är Homura som anger häxans plats ...

Redigera:

Jag föreslår att Mami visste om Walpurgis i den första tidslinjen i avsnitt 10 bara därför Kyubey sa det. Trots allt, Inkubatorerna planterar sorgfrön över hela staden, som kläcks in i häxor. Jag skulle faktiskt inte bli förvånad om Walpurgisnacht var inkubatorernas arbete. I all sin avancerade teknik och magi kan inkubatorerna till och med tillverka sorgfrön som har kärnan i ett agglomerat av vanliga häxor ...

2
  • Men förklarar detta hur Mami och / eller Madoka visste om att Walpurgisnacht skulle komma i den första tidslinjen? enligt frågan "i den första tidslinjen visste Mami att Walpurgisnacht skulle komma och tränade Madoka som förberedelse för striden"
  • @ Memor-X Åh ja, jag har uppdaterat svaret. Kom ihåg, Om något går fel, skylla på kyubey ...

Det finns en liten nyans här. Walpurgisnight är ett naturfenomen som händer hela tiden. Precis som platser där orkaner inträffar ibland, kommer du att stöta på en förr eller senare om du börjar bo där. Mami visste att Walpurgisnight skulle komma förr eller senare. Hon visste bara inte när och var. Det kan ha varit nästa vecka eller nästa år.

Homura å andra sidan visste exakt när och var det kommer att komma.

2
  • 4 Jag vet inte om det ... det finns en tydlig känsla i den första tidslinjen i avsnitt 10 att Mami förväntar sig en Walpurgisnacht snartoch att det är angeläget att hon blir Madoka stridsklar.
  • 1 Saken med att Walpurgisnacht är ett naturfenomen tycker jag är felaktigt, häxor förekommer inte naturligt och stormcellen som alla i staden rekommenderades att ta skydd från är bara den förstörelse det faller (jag tror att Homura i ett avsnitt säger detta)