Anonim

Blackberry Smoke Live - är inte mycket kvar av mig - Lansing, MI

Black Rock Shooteröppningstema sjungs av Miku Hatsune.

Finns det några andra anime-ljudspår som innehåller en vocaloid-sångare (eller ett liknande syntetiserat röstprogram) som Miku?

1
  • Anime-Planet har vocaloid-tagg och det finns massor av anime med den taggen. Men jag kan inte vara säker på om det betyder den anime-funktionen vocaloid sångare eller något annat relaterat till vocaloid

Det kommer förmodligen att vara ganska sällsynt att anime-soundtracks presenteras med en Vocaloid-sångare, eftersom talangbindningarna och pengarna för att göra anime vill marknadsföra sin egen talang så att de vill använda sina egna (live) sångare. Du kan se att många kända vokaloidproducenter anställs för sin musik men istället för vokaloidröstspåret använder de egen talang för rösten:

  • ryo (supercell) blir anställd av Sony Music för att göra Bakemonogataris ED, "Kimi no Shiranai Monogatari", men sjungit av Yanagi Nagi
  • kz (livetunes) blir anställd av Sony Music för att producera låten "Irony" för Oreimo, men sjungs av ClariS
  • Toku-P hade en av hans befintliga Vocaloid-låtar "Color" använd för Freezing OP, men sjungit av MARiA
  • 40mP hade också en av hans Vocaloid-låtar "Evidence" som används för en av Fairy Tail OPs, men sjungit av DaisyxDaisy

källa

2
  • FÄRG av Vocaloid: youtube.com/watch?v=_sepKvSW-64 (inte säker på om den är original?)
  • Supercell gör lite musik i Guilty Crown för till synes

Jon Lins svar är bra, så jag tror inte att jag har något att lägga till i den riktningen. Som han säger är det ganska ovanligt att använda Vocaloid-sångare för sånger i fullängdsanime (snarare än animerade musikvideor). Ibland händer det att en Vocaloid-sångare kommer att användas i tidiga skeden av produktionen, men när de är redo att släppa låten görs det vanligtvis av en live sångare, vilket i allmänhet är mer lönsamt.

Jag känner bara till två förekomster av Vocaloids som används på annat sätt än i Black Rock Shooter-showen (som du nämnde). Båda dessa var atypiska.

Slutet på avsnitt 13 av Akikan! (det sista avsnittet) använde Miku (som Mikkuchu Juuchu). Men varje avsnitt av Akikan! hade samma låt (Koisora ​​Recycling) sjungit i ett annat arrangemang av Nomiko, ibland med gästartister, så Miku var inte riktigt i fokus.

Meguriau Sekai, en 15-minuters oberoende anime med låg budget, har en insatslåt av Miku som heter Wish: Kutsuhimo o Musunde. Jag kunde inte hitta den här låten någonstans, men om du hittar animen spelas den från 12:00 till slutet. Detta gjordes med stor sannolikhet för att hålla kostnaderna låga. Anime har bara en röstskådespelare, och licensiering av en professionell musiker skulle förmodligen ha gått bortom deras budget.

Jag letade efter någon annan anime med Vocaloid-låtar, men jag kunde inte hitta någon av de 10 mest populära Vocaloids. Om det finns andra är det oberoende produktioner med låg budget som Meguriau Sekai, eftersom en högbudgetshow med Vocaloid-låtar antagligen skulle vara anmärkningsvärd att den skulle dokumenteras på många ställen.

Paprika, en animefilm från 2006, har en temasång som heter "The Girl in Byakkoya" av Susumu Hirasawa som sjöngs av Vocaloid LOLA.

Det anses vara den första anime-filmen som använder Vocaloid i sin OST.

Det sista spåret, "Flickan i Byakkoya", har tre talade rader på vietnamesiska. Ljudspåret är viktigt för att vara den första som gjorts för en film som använder en Vocaloid (med Lola-röstbanken) för vissa sånger.

Från Wikipedia-artikeln om Paprika

Du kan lyssna på låten och ladda ner den fritt på Susumus officiella webbplats.

Avsnitt 6 av Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui sjöngs av Miku, men det är ganska tråkigt att det bara var för ett avsnitt. Och det verkar som att det inte ens var en originallåt, tror jag, utan bara ett cover. Inte säker, dock.

Black Rock Shooter är faktiskt inte den enda OP som sjungits av Hatsune Miku. Heat Haze Days, från Mekaku City Actors sjungs också av Miku.

3
  • Jag antar att anledningen är att Mekaku City är ett projekt baserat på Vocaloid, med namnet Kagerou Project
  • -1. Medan originalsången sjungs av Miku, sjunger sången i anime av Shouichi Taguchi. Observera att frågan ställer specifikt anime-soundtrack
  • Jag är ledsen, jag måste ha felläst det.