Anonim

CHUBBY DANCING

Vi diskuterade mycket om att drunkna djävulens fruktanvändare i ett bad - se den här frågan: Kan en Devil Fruit-användare drunkna i ett badkar ?.

Så nu kom jag ihåg kampen mellan Luffy och Crocodile. För att ha en chans drack Luffy mycket vatten och var som en vattenballong. Men varför påverkade detta inte hans styrka?

Måste han vara omgiven av vatten?

Jag tror att han inte påverkas, för tekniskt sett är han inte det nedsänkt i vattnet, men vattnet är ganska nedsänkt i honom. Enligt regeln borde detta vara bra. Om det inte var så skulle Devil Fruit-användare alltid dö av törst eller till och med dö av vattnet i sin egen kropp. Denna typ av vatten kan också övervägas "rörligt" vatten, eftersom det rör sig ständigt med varje drag du gör. Detsamma gäller när Luffy försvarade Whitebeard mot Crocodile i Marineford. Vid den tiden täckte han sig med vatten och kunde fortfarande röra sig fritt, eftersom det skulle betraktas som rörligt vatten. Så om de inte är nedsänkta i det, kan Devil Fruit-användare röra vid vatten utan att försvagas.

Från wiki-sidan Devil Fruit.

Med denna nya kraft kommer en svaghet: havet avvisar den nya Devil Fruit-användaren och de blir hjälplösa medan nedsänkt i vatten (eller "bli en hammare", på japanska språk). [2] Oda uppgav i SBS att Devil Fruit-användare är mottagliga för alla typer av vatten, inte bara havsvatten. Detta inkluderar Vita havet som omger Skypiea. Han utarbetade detta och sa det "rörligt" vatten, som regn eller vågor, försvagas inte Devil Fruit-användare, medan stående vatten gör det.

2
  • Men de behöver inte vara helt nedsänkta, eller hur? I arlong park är Luffy nedsänkt utom hans huvud. han får fortfarande inte tillbaka sin styrka eftersom han behöver återupplivas och vattnet måste pumpas ut ur honom
  • @Wouter Nej, en liten nedsänkning tappar redan sin energi (t.ex. när Luffy föll i brunnen (i genvägen) i Dressrosa, när han lade handen i havet vid Fishman-bågen för att rädda Sanji eller attackera den fiskaren). Det har varit ett undantag, men som jag sa där var det bara ett fanservice-ögonblick, istället för ett verkligt kryphål.

Jag antar att det var sött vatten. Medan havsvatten tar bort krafter, inte bara något vatten. Han måste vara ok med pooler också.

P.S. Det var en fråga om salt också. Men jag tror inte att vi borde söka djup logik här. Hav och sjösten förintar djävulens fruktkraft. enkelt som det. :) Om inte Oda sensei bestämmer att någon annan personal som är farlig kommer att hjälpa tomten att rulla.

3
  • Vad sägs då om när Luffy attackerade Crocodile i Marineford? Eftersom det inte fanns mycket annat vatten runt, använde han inte havsvatten vid den tiden?
  • Jag är säker på att det också fanns några svettvattenförsörjningar. Men som sagt - läs inte för mycket i det.
  • 1 Tyvärr gjorde du samma misstag som jag alltid gjorde. Det är något vatten ... nej bara saltvatten. Detta var från ett uttalande från Oda.

Jag ansåg att användare av djävulens frukt måste vara trötta havsvatten, inte bara något vatten. Därför fungerade inte Luffys kraft när en fiende satte honom i ett fängelse av havssten.