Anonim

KOMMANDE ANIMA FILMER 2020

Jag vet att den japanska versionen finns på MediaFactory officiella webbplats (japanska), men jag såg ingen hänvisning till en engelsk version.

Är Månadsvis Comic Alive finns även på engelska?

4
  • Vad får dig att tro att det skulle finnas en engelsk version?
  • Du hittar inga, fan sub är det bästa du kan hitta.
  • Finns det en specifik serie du vill läsa? I så fall kan vi kanske peka dig någonstans där du kan läsa den på engelska. Tyvärr är Shonen Jump i stort sett den enda tidningen på engelska.
  • Jag vet inte, varför jag frågade.

Du kan köpa den japanska versionen av Monthly Comic Alive från JList (t.ex. här är aprilutgåvan 2015) eller Tokyo Otaku Mode (t.ex. här är decemberutgåvan 2015). JList brukade också sälja prenumerationer på några av mangatidningarna. Om du bor i en stor stad kan du också ha en japansk bokhandel någonstans (t.ex. Kinokuniya) som säljer tidningen på japanska.

Så vitt jag vet finns det ingen engelsk release för Comic Alive; den här listan över mangatidskrifter som publiceras utanför Japan har inget bidrag för den. Manga publiceras nästan alltid på engelska som tankoubon, utanför Shounen Jump och Yen Plus. Numera publicerar vissa webbplatser, som Crunchyroll, enskilda kapitel när de kommer ut.

Här är vad jag skulle göra: ta reda på vilka specifika få serier i Comic Alive du är intresserad av att följa. Chansen är att du inte bryr dig om varje sista serie som någonsin publicerats i den här tidningen, så identifiera de du bryr dig om. Ta reda på om de har en engelskspråkig utgåva (Wikipedia och Anime News Network är ganska bra för detta, men om du är stumpad kan du skicka en annan fråga här och fråga om det.)

Om det finns en engelsk utgåva kommer det troligen att vara tankoubon-volymer, eller kanske simulpub om du har tur. Om du absolut måste följa din valda serie kapitel för kapitel, varje månad och den inte publiceras på ett enkelt sätt, kan du hitta genomsökningar för den. Köp antingen tidningen på japanska eller köp tankoubonvolymerna på engelska när de kommer ut. Om du verkligen inte vill ha böckerna kan du förmodligen donera dem till ett offentligt bibliotek. (Tydligen kommer offentliga bibliotek till och med att lagra Monster Musume no Iru Nichijou nuförtiden.)

Jag vet att det inte är en bra lösning om du ville följa mer än två eller tre serier, särskilt om du inte bryr dig om den retuscherade konsten och papper av bättre kvalitet i tankoubon. Men om du inte läser japanska handlar det om allt du kan göra. Troligtvis kommer simulpub att bli mer populärt när fler av de japanska tidskrifterna flyttar online, men för närvarande är det här vi håller fast vid.