Anonim

Ljus och mörk DEUX - Del 1

Finns det någon anledning till att Lelouch inte gick till sin far för att ta reda på sanningen om sin mors död så snart han fick Geass?

Du kan inte bara gå in i den britanniska kejsarens tronsal. Tänk på att Lelouch inte längre var någon prins i titeln, han förvisades (eller något liknande, jag kan inte minnas den exakta termen). Det är som att gå i drottning Elizabeths rum eller POTUS; det är inte något du fysiskt kan göra. Även med Geass skulle han bara skjutas ner av en prickskytt eller riddare.

I Code Geass: Lelouch of the Rebellion Lelouch ville ha två saker: Att ta reda på sanningen om sin mors mord och den fullständiga förstörelsen av Brittania. Lelouch kunde ha stormat till tronen och försökt ta hand om sin första ambition direkt men han visste att det inte skulle lösa hans andra problem så han bestämde sig för att ta den långa vägen som var att störta Brittanianska styre i områdena genom att ta över en terrorist gruppera och stämpla dem som frihetskämpar för att vinna popularitet och stöd i sin strävan att upplösa Brittania och skapa nytt och även om det tog lite tid fick han framgångsrikt vad han ville.