Anonim

Vad händer om Starfire var ond? Teen Titans AU (ROBRAE) Speedpaint

I Attack på Titan, titanerna som vandrar runt väggarna verkar leva längre än 13 år och kringgå förbannelsen. Vi vet med säkerhet att de normala titanerna lever längre på grund av den leende titanen.

Men varför påverkas inte de vandrande titanerna av förbannelsen? Borde inte alla titaner ha dött bara på grund av denna förbannelse?

Följande svar innehåller spoilers från kapitel 88 och senare. (För dem som inte läser mangan: det är långt bortom anime)

Som vi vet från kapitel 88

bland de "undersåtarna av Ymir" finns det alltid upp till 9 personer som ärver titanernas kraft, en bit av Ymirs "själ" eller kraft, som gör att de kan förvandlas till en av de nio "speciella" titanerna. Tillsammans med denna makt ärver de Ymirs förbannelse, vilket är anledningen till att de dör 13 år efter att ha vaknat för sina krafter.

Å andra sidan var de "normala" titanerna ursprungligen

"ämnen av Ymir" som förvandlades till titaner genom att injicera titan-ryggvätska i dem. Men de ärvde inte den ursprungliga titanmakten, så de ärvde heller inte förbannelsen.

När det gäller de speciella titanerna,

de tolv lärjungarna från Ymir dör på 13 år, så bara Shifters dör på 13 år.

Men normala titaner

vändes med våld, så de skulle inte ha dött i 13 år eftersom de inte ärvde titanskiftet såvida de inte äter en titanväxlare, som startar 13-års timer.

Men för Erens fall,

hans 13-årstimer startade när han först blev en titan.

Slutsatsen är,

när du äter titanväxlaren måste du vänta tills du blir en titan för att börja de 13 åren.