Anonim

Joe Lovano - \ "Tenor Time \" [Full Album 1997] | bernie's bootlegs

Har någon någon aning om vad dessa heter?

Jag har bara sett dem så kallade blå linjer hittills.

Jag har sett dem representera depression, sorg eller avsky tidigare men kunde någon klargöra detta också?

Ledsen att svara på en fråga som redan har ett accepterat svar så sent, men jag kände mig som att ge mer information utöver CuddleBunny's svar.


Dessa rader kallas 垂 れ 線 (taresen, hängande linjer) eller bara 縦 線 (juusen, vertikala linjer). De är en typ av 効果 線 (koukasen, effektlinjer) som används i manga / anime / spel, till exempel "hastighetslinjer" som används för att betona handling eller hastighet.

Taresen, och i förlängning, allt koukasen, är en typ av 漫 符 (manpu, symboler som används i manga för att beteckna känslor eller handlingar). Även om termen taresen verkar inte för populär, termen koukasen (och manpu) däremot är allmänt erkänd, och det är en av de teckningsföreställningar som en person måste känna för att bli en mangaka.

Taresen liknar en annan manpu, de horisontella linjerna, eftersom de båda betonar den överraskning en karaktär känner. Men var taresen betona chock, horisontella linjer betona ganska dumhet.

Taresen överdriver ofta bilden av en skugga som kastas på karaktärens ansikte när den hänger på huvudet. I vissa andra fall dras linjerna under ögonen, för att beteckna mörka ringar eller ryckningar i ögonen, på sidan av huvudet där det kan likställas med "kall svett" manpu, eller till och med på baksidan av huvudet.

Taresen introducerades först i manga, i svartvitt, ett stöd där man lätt kunde bygga en parallell mellan linjerna och vad de skulle representera i verkligheten. Instanser av taresen sågs i manga som gick så långt i tid som 1971 (i en manga av Moto Hagio). Taresen används vanligtvis för att beteckna, som andra säger, depression, avsky och otålighet.

Linjerna kan, beroende på fall, komma med en annan manpu: ansiktet ersätts av skuggor i olika färger, som svart, mörklila eller blått. Blå färg betecknar ofta en känsla av kyla. Detta kan förknippas med kall svett eller helt enkelt kallt. Det kan till exempel ofta ses när karaktärer äter för mycket glass och känner att förkylningen stiger till huvudet (hjärnan fryser).

1
  • Egentligen kommer jag att acceptera det här svaret eftersom det går mycket mer i detalj (mer än länken tillsammans)!

TV Tropes listar detta som "Blue with Shock." Denna och andra överdrifter har sitt ursprung i Manga där bristen på rörelse och detaljer gör det svårt att skildra olika känslor. För att övervinna denna begränsning använder författare olika enkla effekter för att uttrycka samma mening. Detta kallas Manga Iconography.

1
  • Wow, det var snabbt, jag glömmer hela tiden att söka i TV Tropes ...