Anonim

Jodi Picoult - Nineteen Minutes Book Trailer

När det gäller ljusromaner finns det alltid några bilder som visar en ny karaktär eller scen. Men när det gäller en karaktär, vem bestämmer designen? Om jag till exempel var författare och mitt arbete får en förläggare skulle de anställa en illustratör. Så när det gäller utformningen av en karaktär (låt oss ta karaktären som ett enkelt exempel) kommer förläggaren att bestämma att hennes hår är kort och rött eller kommer författaren att bestämma att hon har långt, svart hår? Berätta också gärna några andra exempel som kanske att illustratören kan välja design. :)

2
  • Jag minns bara ett fall där författaren inte riktigt hade en detaljerad beskrivning av deras karaktärer och blev förvånad (på ett positivt sätt) när illustratören använde sin fantasi för att rita dem, men tyvärr kan jag inte komma ihåg detta fall ... å andra sidan har de flesta författare (i det här fallet författare?) vanligtvis en beskrivning av deras karaktärers utseende, oavsett om det bara är grovt eller alltför detaljerat.
  • Roligt faktum: Karaktärsdesignerna för Near och Mello från Death Note skulle ursprungligen vara tvärtom, men redaktören skrev av misstag fel namn som åtföljer designen. När Obata fick reda på att omkopplaren hade hänt, skulle det vara lite besvärligt att gå och säga att etiketterna var felaktiga, så han gick bara med den.

Främst illustratören.
I grund och botten är författare inte inblandade i design. Men han eller hon kan säga hoppet till redaktören.

Det är ett exempel på att skapa en lätt roman.

  1. En författare skriver upp romanen.
  2. Författaren skickar den till redaktören. (Kanske de kommer att prata om vad författaren önskar just nu, som illustratör önskad av författaren, platser för illustation och så vidare.)
  3. redaktören beställer illustrationer för en illustratör.
    Sedan berättar han för illustratören atmosfären i arbetet, särdrag hos karaktärer som ålder, hårlängd, vapenform, bröstform osv ...)
    Redaktören läser romanen innan hon själv beställer. Så romanens innehåll och illustrationen skiljer sig sällan åt.
  4. illustratören skickar grova skisser till redaktören.
    Och redaktören visar dem för författaren.
  5. Sedan ändrar författaren och redaktören meningar och illustratören slutför illustrationerna, förlaget främjar romanens släppdatum.

För svar hänvisade jag till anmärkningarna från en verklig författare (skriven på japanska.)
Han säger att "Det är ofta bättre för redaktören och illustratören att inte prata med designen."
Många författare respekterar illustratören. Och det verkar som att de litar på redaktörens och illustratörens arbete.