Anonim

Skott på iPhone av Damien Chazelle - Vertical Cinema

I avsnitt 22 av Naruto, när Lee kämpar mot Sasuke, har vi sett Lee öppna den första porten, varefter han påstår sig ha högsta hastighet för att starta sin attack.

Men (inte långt borta) i avsnitt 66 uppnår Sasuke den hastigheten inom bara en månad efter träning, medan det tog Lee många år av extremt hårt arbete.

Även om han hade Sharingan, betyder det inte att han kan kopiera sin motståndares hastighet. Hur var det möjligt?

  • Sasuke:
    är ett "geni" (har medfödd talang).
    är en Uchiha (något anledningen till att han är ett "geni").
  • Lä:
    är en hård arbetare (hans huvudsakliga motivation är att överträffa Neji, "geniet" i hans team).

I grund och botten har Lee ingen medfödd talang för ninjutsu eller genjutsu. Således var han tvungen att bemästra taijutsu för att överträffa "genierna" och bli en stor ninja. Det här är en process som tar mycket tid.
Sasuke å andra sidan behöver inte arbeta så hårt för att uppnå det Lee behöver arbeta med i flera år. Kom ihåg att han kunde behärska Goukakyuu no Jutsu i en mycket tidig ålder.

6
  • 3 Detta. Han är en Uchiha, han är Sasuke och ja, det är det. : P
  • Hans ökade hastighet har inget att göra med hans Sharingan. Det faktum att han är en Uchiha ger honom ett slags "bättre chakra". Till skillnad från Lees chakra, eftersom han inte har någon naturlig talang.
  • Kanske beror Taijutsu på "effektivt" chakraflöde i kroppen för att komplettera fysisk finess - och Sharingan kan läsa och kopiera dessa mönster.
  • 1 @ JNat @ ArturiaPendragon Har du något att relatera / hänvisa till vad du sa att han kunde med sin Sharingan för att kopiera / öka sin förmåga hos sin taijutsu? Eftersom han verkligen är från Uchenna-klanen och det ger honom en betydande fördel i att lära sig genjutsu och ninjutsu men jag minns inte någonstans att det är giltigt för taijutsu.
  • @HashiramaSenju: Jag sa aldrig att hans Sharingan hjälpte honom att öka sin hastighet. Med den kan han enkelt kopiera Lees rörelser, men det tillåter honom inte att kopiera sin hastighet. Men eftersom han är ett "geni" kan han uppnå Lees hastighet mycket lätt. Dessa två punkter sammanlätade låter honom uppnå Lees hastighet och teknik på kortare tid.

Det är ungefär som Lee hade med Neji. Neji är ett riktigt geni, lärandeprocessen går snabbt och enkelt för honom. Kommer du ihåg Nejis tankar om genier och att de är oåtkomliga bu människor utan talang?

Lee är ett perfekt exempel på hårt arbetande. Han hade absolut ingen talang varken för ninjutsu eller för genjutsu. Han tränade extremt hårt för år, och hans viljestyrka och envishet (och Guy-sensei) hjälpte honom att äntligen bli vad han var.

Sasuke, precis som många andra i Uchiha-klanen, var också ett geni. Medan hans första möte var hans hastighet inte tillräckligt för att matcha Lee, i det andra kunde han redan nå samma hastighet. Självklart hjälpte Sharingan också. Nej, det kan inte "kopiera hastigheten", jag tycker att det porträtteras snyggt i anime (även om jag inte kommer ihåg avsnittet), när Sasuke kan se Lees rörelser med Sharingan, men inte kan reagera tillräckligt snabbt med sin kropp. Men Sharingan hjälper också till att öva Taijutsu, eftersom det låter ägaren lära sig tekniker snabbare. Självklart hjälper det också i strid, så att fiendens rörelser är helt tydliga och exakta och möjlig att kopiera dem (Sasuke visade att i den första delen av provet, när han använde Sharingan för att kopiera svaren på testet från killen i framför honom genom att kopiera hans armrörelser).

2
  • 2 och Sasuke kopierade Lees "Lion Combo" (Shishi Rendan) efter att ha sett den bara en gång och använde den för att besegra en sund ninja i Chuunin Exam.
  • @ArturiaPendragon Det betyder bara att han kopierade tekniken men han har bara inte nått sin hastighet vid den tiden.

Lee tränade bara ett år för att få den hastigheten. Sasuke var redan snabbare än Lee hade varit när han började träna. Kombinerat med sin inat talang, förmåga att använda chakra ordentligt och intensiv träning är det inte så otroligt.