Anonim

EVOLVE SHAMANE Är TILLBAKA OCH SÅ KUL !!

Jag har precis avslutat animeversionen av The Irregular at Magic High School och skulle verkligen vilja läsa ljusromanen. Jag har försökt hitta ett lagligt sätt att göra det men till ingen nytta.

Jag har försökt söka efter böckerna i Amazon men att skriva "Irregular at Magic High School" i sökrutan gav inte riktigt mycket (det visar bara Volym 1 och Volym 2 i den lätta romanserien men jag tror att det har fram till Volym 17 nu). En enkel Google-sökning resulterade bara i (antar jag) inofficiell (eller olaglig) översättning av den ursprungliga japanska ljusroman-serien, t.ex. dess Wikia-sida.

Jag har också svårt att hitta uppdateringar av översatta material till ljusromanen, dvs i vilka volymer som har översatts och vilka inte. MAL är den enda källan som jag tyckte var användbar för anime-relaterade saker, men den har inte mycket information om lätta romaner.

Finns det en officiell webbplats som gör det möjligt för nykomlingar som jag att kontrollera om de officiella engelska översättningsuppdateringarna av japanska lätta romanerier (särskilt romanen i den här frågan)? Eller finns det en webbplats där som kan leda mig till rätt plats för att köpa boken? Tack!

Yen Press har licensen för ljusromanerna. För närvarande finns exakt noll volymer översatta, men volym 1 är planerad till april och volym 2 är planerad till augusti. Jag rekommenderar dig att kolla deras nya versioner för framtida uppdateringar om när de släpper ytterligare volymer.

Det finns egentligen inte en "officiell" webbplats för denna typ av saker i allmänhet, såvitt jag vet. Din bästa satsning är förmodligen att identifiera licensgivaren för vilken serie du är intresserad av (kolla ANN, eller bara Google) och titta sedan på licensgivarens webbplats.

(Ja, detta ligger betydligt bakom Japan, som faktiskt ligger i volym 19 från och med mars 2016. Detta är helt typiskt för engelskspråkiga lätta romanöversättningar. Jämfört med manga är det relativt låg efterfrågan på ljusromaner, och de är relativt mer arbetskrävande att översätta, så ärligt talat har du tur om du ens kan få en licensgivare att översätta en hel serie snarare än att sluta halvvägs igenom.)

1
  • Alla länkar som du har gett här är mycket användbara. Det är synd att de engelska översättningarna kommer så långsamt. Jag kan behöva använda andra medel för att släcka min hunger efter berättelsen. Tack!