Anonim

Alla dör i Nitght [MAD / AMV] Goblin Slayer | Kämpa till slutet

En av de största kritikerna jag har hört talas om Svärdkonst online är att det är derivat; plot "fångad i ett videospel" har gjorts tidigare, och förmodligen bättre, av annan anime. Men ingen stör att nämna som anime har gjort det tidigare. Jag gjorde min egen forskning som jag stötte på Logga Horizon, även om det verkar för mig att om det var det enda skulle det nämnas vid namn.

Så vilket visar predate Svärdkonst online som har samma grundläggande plot? Har Reki Kawahara någonsin sagt att han hämtat inspiration från en viss show?

Vilka visar tidigare Sword Art Online som har samma grundläggande plot? Den mest liknande anime-showen jag någonsin kunde hitta (huvudperson fångad i MMORPG-världen) är .hack // Sign Protagonist vaknar upp med lätt amnesi i MMORPG-världen och försöker hitta svar på vad som hände med honom och varför han inte kan logga ut av spelet. Den släpptes den 4 april 2002 (en tidig version av den första volymen av SAO gjordes förmodligen omkring 2001, .hack // Sign startade utvecklingen redan 2000).

Det finns gott om andra isekai manga, anime och ljus roman tidigare än SAO men jag kan inte hitta en annan som är så nära annat än .hack // Sign som nu.

Har Reki Kawahara någonsin sagt att han hämtat inspiration från en viss show? Det angavs inte direkt av honom men enligt en biografi om honom som jag hittade nämndes att Kawahara gillade att spela spel.

Kawahara gick ofta till arkaden med sina kolleger för att spela stridsspel. Han började också spela onlinespel 1998, från och med Ultima Online. Kawahara spelade också Ragnarok Online, hans mest spelade spel (även om han uppgav World of Warcraft under Sakura-Con 2013) och Phantasy Star Online.

Från detta kan vi säga att hans tid att spela dessa spel möjligen kan ha ett inflytande på SAO, vilket är i en liknande miljö. Det nämndes inte att han påverkades av anime-shows när han skrev SAO. Det nämndes emellertid i samma biografi att han inspirerades av vissa verk när han skrev Accel World.

År 2008 beslutade Kawahara att skriva igen för Dengeki Light Novel Award med Kyouzetsu Kasoku Burst Linker. Han ansökte om igen för att han inspirerades av alla verk han läste från Media Works Inc., t.ex. Tokyo Shadow och De som jagar älvor.

0