Anonim

Pokémon (Future) Team Prediction: Max (LÄS BESKRIVNINGEN!) | Mega Leaf Blade

I den röda och blå spelversionen av Pokémon är de tre startarna Squirtle, Charmander och Bulbasaur.

Eftersom anime är baserad på spelet, skulle det vara logiskt att den viktigaste Pokémon (den med Ash sedan början) är en av dessa tre förrätter.

Finns det någon specifik anledning till varför någon av dessa tre Pokémon inte valdes till maskot? Varför och hur valdes Pikachu av producenterna över alla de 150 andra Pokémon?

Ash hade valet att välja från starttrioen. Men det kunde han inte eftersom han kom sent. Starttrioen hade valts av andra tränare och professor Oak gav Ash en Pikachu.

Denna plot formades på ett smart sätt för att få Pikachu upp som Pokémon som kommer att representera Pokémon serier.

Som du har nämnt ger spelversionerna Pikachu en mindre roll men det räckte för att vinna popularitet bland spelarna. En intervju med skaparen av Pokemon, Satoshi Tajiri, säger så:

TID: Pikachu är typ av marginell i spelet. Men det är nu den mest kända karaktären. Hur hände det?

Tajiri: När de gjorde anime ville de ha en specifik karaktär att fokusera på. Pikachu var relativt populär jämfört med de andra och potentiellt skulle både pojkar och flickor vilja ha det. De hörde många åsikter om detta. Det var inte min idé.

Ungdomarna som hade spelat Pokémon-spelen lockades av Pikachu. Anledningarna till varför Pikachu, av alla andra Pokémon, kan bero på dess egenskaper. Ikue Otani (Pikachus röst) svarade på ett liknande sätt när han ställde samma fråga:

Varför tror du att Pikachu är så populär bland unga människor?

IO: Jag tror det s som att vara ägare till en hund; du undrar alltid vad din hund tänker, men du tror också att du förstår din hund bättre än någon annan någonsin kunde hoppas att förstå den. Du kan berätta sina tankar bara genom att titta på ansiktet eller hur det beter sig. Oavsett om den är hungrig, glad eller ledsen. Det är exakt hur Satoshi och Pikachu kommunicerar. Eftersom Pikachu inte kan säga något annat än sitt namn, måste publiken tänka på vad Pikachu -ljudet betyder och lära sig att förstå karaktären. I slutändan tror jag att barn känner att de är Pikachus ägare.

Anledningen till att Pikachu valdes till maskot var på grund av dess popularitet. Det var ett lysande marknadsföringsschema, genom att utnyttja Pikachus popularitet från spelen och införliva det i anime och varor hade försäljningen ökat. Det dynamiska men ändå söta förhållandet mellan Ash och Pikachu var också en annan faktor för att öka försäljningen.

TID: Hur översätts det till USA?

Tajiri: Det är intressant, för i Japan går alla för Pikachu. I USA grupperas karaktärerna Ash [Satoshi i Japan] och Pikachu. Amerikanska barn verkar gilla det. I Amerika finns det fler produkter som säljs med Ash och Pikachu tillsammans, inte bara Pikachu ensam. Jag tror att amerikaner faktiskt förstår begreppet Pokemon bättre än japanerna. Japanerna fokuserar på Pikachu, men vad jag tycker är viktigt är den mänskliga aspekten - du behöver aska.

Varför valdes Pikachu att vara den viktigaste Pokémon i anime?

Pikachu är bland de mest igenkännliga Pokémon, till stor del för att en Pikachu är en central karaktär i Pokémon-anime-serien. Pikachu anses allmänt vara den mest populära Pokémon, betraktas som den officiella maskoten för Pok mon-franchisen och har blivit en ikon för japansk kultur de senaste åren.

Enligt Pikachus inträde i wikipedia som uppgav:

Ursprungligen båda Pikachu och Pokémon Clefairy valdes som huvudpersoner för franchise-merchandising, med den senare som den främsta maskoten för att göra den tidiga serietidningen mer "engagerande". Men med produktionen av den animerade serien, Pikachu valdes som den primära maskoten, i ett försök att tilltala kvinnliga tittare och deras mammor, och under tron ​​att varelsen presenterade bilden av ett igenkännligt intimt husdjur för barn. Dess färg var också en avgörande faktor, eftersom gul är en primärfärg och lättare för barn att känna igen på avstånd, och med hänsyn till det faktum att den enda andra konkurrerande gula maskoten vid den tiden var Winnie-the-Pooh. Även om Tajiri erkände att karaktären var relativt populär bland både pojkar och flickor, var tanken på Pikachu som maskot inte hans egen, och uppgav att han kände att den mänskliga aspekten av serien förbises av japanska barn som omfamnade Pikachu av sig själv lättare.

I The Anime

I det första avsnittet får Ash sin Pikachu från professor Oak som sin startande Pokémon. Nya tränare får en startpokemon; i Ashs hemland Kanto är detta ofta Charmander, Squirtle eller Bulbasaur, men Ash försov och fick Pikachu istället.

I andra Pokémon-media

Pikachu är en av de viktigaste Pokémon som används i många av Pokémon-mangaserierna. I Pok mon Adventures tränar huvudpersonerna Rött och Gult båda Pikachu, som skapar ett ägg som guld kläcks in i Pichu. Andra serier, inklusive Magical Pok mon Journey och Getto Da Ze har också Pikachu medan andra mangaserier, som Electric Tale of Pikachu, och Ash & Pikachu, har den mest kända Pikachu som tillhör Ketchum i anime-serien