Anonim

Three Days Grace - World So Cold texter

I kapitel 398 kan vi se hur Robin har tillräckligt med energi för att stå rak, gå runt, berätta en lång historia och skrika över ravinen, trots att han handfängdes med Seastone-handbojor.

I kapitel 730 kan vi se hur Luffy blir helt immobiliserad efter att ha berört Colosseums stänger.

Varifrån hämtar Robin all denna energi? Hur kommer det sig att hennes energi inte är helt tömd som den var med Luffys?

2
  • förmodligen för att olika på dess densitet, de manipulerade kairoseki i både handbojor och Smoker's jitte. Det kommer att bli svårt för dem om fången inte kan gå, men med Smoker's jitte måste han kunna hålla ner sin fiende, så de tillämpar hans jitte med mer kraftfull kairoseki eller tätare kairoseki.
  • De nämner samma sak om det i wiki om dessa Kairoseki manschetter men jag litar inte så mycket på wiki

Kairoseki (Seastone) är ett naturligt förekommande (men till synes sällsynt) ämne som kan dränera energin hos Devil Fruit-användare till en punkt där de inte medvetet kan kontrollera sina krafter. Dr. Vegapunk har uppfunnit revolutionerande sätt att använda denna sällsynta substans. Marinsoldaten verkar ha stora mängder av den och använder den för fängelseceller, handbojor, vapen och botten av slagskepp.

Graden av "svaghet" inducerad av Kairoseki beror på dess densitet och sammansättning; till exempel berövar Kairoseki handbojor fången deras förmågor, men låter fortfarande fången gå runt normalt.

Källa: http://onepiece.wikia.com/wiki/Kairoseki

Läs det kapitlet (169) mer noggrant än ...

Här, Luffy står i krokodilens Kairoseki-bur.

Sedan säger han att han inte har någon makt. Naturligtvis, eftersom buren är gjord av Seastone.

Sedan sparkar Smoker i röven och spikar ner honom. Och jag tror att oavsett Seastone skulle någon av oss ha problem med att stå om rökare tryckte hans vapen mot vårt bröst.

Så för att svara på frågan: Robin var i ett svagt tillstånd på grund av Seastones handbojor då, men hon kunde stå för att ingen pressade ner henne.

5
  • Kanske valde jag ett dåligt exempel. Jag lägger till ett par där vi kan se luffiga falla på golvet på grund av havsstenen som vid coloseum där luffy tappar fot efter att ha rört på stängerna. Eller den där luffiga och rökare var begränsade till punkrisk som inte kunde stå upp
  • Jag märkte bara hur vanligtvis seastone gör användaren helt maktlös som om du kommenterade det andra svaret, medan detta inte ser ut som att Robin alls hade blivit maktlös
  • Du bör välja bilder för Robin där hon såg maktlös ut. Som när Spandam drog henne över Enies Lobby till Gates of Justice.
  • Även om jag kommer ihåg bra slog Smoker Luffy ganska många gånger på Punk Hazard och till och med så många hits hade bara en mycket kort effekt.
  • @PeterRaeves du borde lägga till bild av Luffy bunden i Kairoseki-kedjan i punkrisk där han pratade normalt och inte visade något beteende för att förlora sin makt. Även om han är maktlös. Om Luffy försöker använda DF-kraft kommer Kairoseki att minska sin energi, men om någon försöker sträcka sin kroppsdel ​​kommer det att göra och han kommer inte att känna energiförlust. Jag tror att det är som om det plötsligt förändras känner vi oss oroliga, men efter en tid blir det normalt. På samma sätt när Luffy berör sten för första gången, får kraftnedgång honom att känna sig orolig. Samma anledning till att Luffy agerar normalt när han är kedjad men han är maktlös.

Många djävulens frukter ger krafter som måste aktiveras medvetet,
dvs. de kan "slås på och av" helt. Luffy är ett annat fall,
hans kropp är alltid gummi. Han kan inte göra sin kropp tillfälligt normal igen,
han är deformerbar när han sover, etc.

Seastone påverkar inte energi, hälsa och så vidare, det påverkar endast Djävulens fruktkrafter.

Så länge Robin inte försöker använda dem skulle ingenting förändras på grund av Seastone-handbojorna (ja, förutom att de är handbojor).
Luffy kan inte bli av med sitt gummitillstånd, så ...

1
  • Seastone har samma effekt som havet. Det påverkar energi, hälsa och så vidare. Människor med DF-krafter drunknar inte i havet eftersom de "glömmer" hur man simmar. De kan inte, för de är maktlösa.