Anonim

\ "VARFÖR NERF MINER? \" 2.3 Miner Cycle at TOP LADDER!

Det har gått länge sedan jag har läst Crows, men enligt vad jag förstår gjorde Bouya Harumichi i stort sett exakt samma sak som Hana Tsukishima, och utan tvekan ännu bättre än Hana.

Hanas lag förlorade mot Manji och Hana förlorade mot den starkaste Manji-killen, Bisuko. Medan Bouya kunde besegra sin motsvarighet till Manji. Visst, Bouya var en slags ensamvarg vid Suzuran, men när push kom för att skjuta, kunde han samla hela skolan för att följa honom. Jag är bara lite förvirrad, varför trots sin legendariska status fick Bouya inte kredit för att också ha förenat Suzuran.

Skillnaderna mellan dem låg inte i deras styrka som kämpe. De flesta är överens om att båda var starka, vissa skulle till och med hävda att Harumachi var starkare.

Skillnaderna handlade om vad de gjorde utanför att bekämpa sig själva. Där även deras avsikt att slåss har en nyanserad skillnad.

  • Detta skulle vara ett återkommande tema och en viktig punkt, Harumachis inställning var att ta hand om en grupp vänner (som han inte riktigt erkände för heller). Tsukishima var att ta hand om alla (som i grunden är kärnan i allt). För att göra det bestämde han sig för att vara chef för Suzuran.

  • En av de viktigaste skillnaderna var att Tsukishima visade sig vara Suzurans chef, men Harumachi gjorde det inte, faktiskt tvärtom, genom att han visste att han var den starkaste där men bestämt vägrade att kallas en chef. Även om det kan verka trivialt, är det själva kärnan i frågan du ställde - att Hana ville bli chef och blev en medan Harumachi avvisade titeln.

  • En annan skillnad var uppbyggnaden av skolan medan de ansågs vara "chef" (att använda den löst eftersom Harumachi inte var en "chef"). Medan Harumachi var där fanns det många konkurrerande fraktioner ("gumi") som var där och de hade sina problem med varandra, slagsmål etc. De var inte enade. De kan slåss tillsammans för en gemensam sak, som den gången Harumachi lyckades mobilisera skolan, men när de kom tillbaka gick det tillbaka till det normala.

  • Jämför detta med när det var Hana-Gumi. Alla "Gumi" absorberades antingen eller "slogs" så att de följde Hana-Gumi. Tänk på FBI, även om de inte slogs samman, bildade de en skuggkraft som följde Hana-Gumis vilja.

  • Tsukishima hade förmodligen mer karisma, på det sätt han bar på sig själv och var någon form av moralisk kompass för alla. Han var naturligtvis mycket omtyckt och drog folk till honom, och han välkomnade dem och hjälpte alltid alla ut, även främlingar. Jämför detta med Harumachi som bara försöker få sin väg med näven. Utan tvekan lyckades båda, men kanske var sättet det gjordes på en av de skillnader som människor letade efter i en ledare, en chef, i det självförklarade helvetet i området.

Kanske finns det många fler skillnader, men jag tror att jag försökte täcka de viktigaste punkterna som skulle belysa varför. Tekniskt var det inget uttryckligt skäl från författaren, men det var för att jag tror att han försökte show skillnaden och har du bestämmer dig själv.

Jag tror att det främst beror på att Bouya aldrig gjorde anspråk på titeln Boss eller ens kämpade för titeln, medan Hana kämpade för att bli Boss.

1
  • 1 Kan du påpeka några bevis från serien som stöder detta?