Anonim

15 gånger det omöjliga blev möjligt

Det verkar för mig att, oavsett hur man ser på det, är händelserna i Rebellion-filmen omöjliga på grund av Madokas önskan. Hennes önsketal kan grovt delas upp i fem olika delar (betydande skillnader mellan Megucas och Dokis översättning markerade):

  1. Jag vill [radera / eliminera] alla häxor innan de [ens] föds.
  2. [Jag kommer att radera] varje häxa i varje universum, förflutna och framtida, med mina egna händer.
  3. (Jag bryr mig inte vad du kallar det. Alla de magiska tjejerna som höll fast vid sina förhoppningar och kämpade mot häxor - jag vill inte [se dem gråta / dem gråta]. Jag vill att de ska förbli leende till slutet .)
  4. Jag kommer att förstöra varje regel [eller lag] som står i min väg; Jag kommer att skriva om dem alla. Detta är min [önskan / bön], min önskan.
  5. (Ge mig nu detta, inkubator!)

Parterna i parentes är sannolikt inte en del av den faktiska önskan, eftersom vi senare tydligt ser att magiska tjejer inte ständigt ler, för att inte tala om att det skulle vara en väldigt konstig önskan att göra för Madoka. Så bara # 1, # 2 och # 4 är den faktiska önskan.


Nu, i Rebellion, lyckas Kyubee tydligen skapa en barriär som stänger Madoka och får Homura att bli en häxa i sin egen värld / själspärla. Detta strider dock mot önskan, eftersom Madoka inte tillåter att några undantag görs.Även om vi skulle argumentera för att en barriär inte är en regel, och därmed inte är föremål för nr 5 (även om det faktum att Madoka är förbjudet att komma in skulle vara en regel), har nr 1 inga gränser alls och borde hindra Homura från att förvandlas till en häxa. Eventuellt kan vi bevilja att detta inte kan hända genom Madokas egna händer (som vi kan säga att Homuras värld inte är en del av något universum och därmed nr 2 inte gäller), men det är fortfarande omöjligt att förvandla till en häxa - hennes önskan är inte ' t "Jag vill eliminera alla häxor utanför hinder innan de är födda, trots allt.

Dessutom är Homura som "delar" Madoka i Madoka och Circle Law en annan sådan omöjlighet. # 2 säger att Madoka - och inte Circle Law - kommer (inte kan, kommer - hon har själv inget val längre i saken) gör det med egna händer (förutsatt att det händer i ett universum). I själva verket kan du hävda att lagen kommer efter splittringen inte gör det, eftersom det var Madoka, människan, som gjorde önskan, och så, om Madoka, gudinnan och Madoka, människan, inte längre är samma enhet, är det den senare som måste göra det (oavsett om hon saknar kraften eller minnet att göra det är återigen irrelevant - universum skulle förändras så att hon kan göra det ändå).

Effektivt är problemet den universella definitionen av hennes önskan - den har inga begränsningar och flera universella kvantifierare och kan därför inte riktigt kringgås.

Det finns ännu fler problem, men de beror på hur exakt du tolkar termerna "regel" och "universum".

0

Madoka hade bara en önskan att radera alla häxor oavsett var de är. 1 och 2 är önskans omfattning, 3 är hennes anledning till hennes önskan, 4 är hennes beslutsamhet och 5 är bara att hon säger till inkubatorn att bevilja sin önskan.

i det nya universum finns det fortfarande häxor, de kommer alltid att existera så länge det finns magiska tjejer, men tack vare lagen om cyklar kommer Madoka att rädda den magiska flickan innan de förvandlas så på utsidan ser det ut som de inte existerar och allt som händer är att den magiska flickan hävdas av cykellagen.

När det gäller din kommentar om Magical Girls som inte ler:

eftersom vi senare tydligt ser att magiska tjejer inte ständigt ler

det beror på att de vet att de kommer att bli häxor men efter att Madoka försäkrat dem om att de inte kommer att göra det, att hon kommer att stoppa det innan det händer, börjar de le.


Med Homura blev hon inte en häxa när inkubatorerna först kidnappade henne. Hennes själspärla utvecklades till den punkten och inkubatorerna skulle ha observerat och teoretiserat vid vilken tidpunkt cykellagen kommer att inträffa och tack vare Homura som förklarar det ursprungliga systemet, vet att det finns ett steg efter detta. De skapade isoleringsfältet som blockerar allt yttre inflytande.

Kyubey placerar Homuras Soul Gem i ett isoleringsfält - ett utrymme som blockerar allt yttre inflytande, inklusive cykellagen. Isolationsfältet förhindrar dock att Homura föds som en häxa, vilket betyder att Madokas önskan inte ogiltigförklaras. (Även om det inte anges direkt antyds det att Kyubey blockerar Madokas allvetande genom att skapa ett utrymme där cyklarnas lag inte kan komma in.) I slutändan bildas en häxbarriär inuti Homuras Soul Gem. Kyubey tillåter barriären att dra in offer, inklusive Mami, Kyoko och Madokas familj. Kyubey tror att detta så småningom kommer att få cykellagen att materialiseras i barriären. Kyubeys mål är att följa lagen om cyklar, som i slutändan skulle göra det möjligt för honom att störa och kontrollera den.

Källa - Madoka Kaname - Madoka i The Rebellion Story

Kom nu ihåg att inkubatorerna är otroligt avancerade och genom Homura är de medvetna om existensen av lagen om cyklar men förstår det bara inte, precis som hur de inte förstår hur magiska tjejer finns i första hand (ändå kan de fortfarande skapa dem).

Nu när Homura förvandlas till Homulily har cyklarnas lag (Madoka) redan fångats i isoleringsfältet men inkubatorerna kan inte göra någonting när det gäller att manipulera Madoka när hon gav upp sina minnen och krafter till Sayaka och Nagisa. För den tid Madoka, Sayaka och Nagisa var i Homuras labyrint saknades cykellagen i universum.

Men Madoka är medveten om Kyubeys plan. Hon går in i Homuras barriär med Sayaka och Nagisa Momoe (den magiska flickan som blev Charlotte) ... Madoka anförtror dem sina minnen och krafter för att lura Kyubey och låter Homuras barriär förändra hennes minnen och undertrycka hennes krafter.

och först efter att fältet förstörts återvänder Cycles Law och Madoka faller ner för att hävda Homura.


Nu för att Homura delar Madoka, efter att ha släppts från isoleringsfältet, är Madoka fortfarande i hennes mänskliga form (även om hon ser ut som sin gudinnaform). Detta demonstreras av det faktum att Mami och Kyoko kan se henne när Sayaka tidigare hävdades av Madoka, antog Mami bara att hon togs och de visste inte ens om henne. Detta beror troligen på det faktum att hon fortfarande bara återhämtar sin ursprungliga form efter att ha gett upp alla sina krafter till Nagisa och Sayaka. I den här formen kunde Homura störa Cycles Law och hindra henne från att rena sin själsperla som nu fylls med något annat.

När hon kommer ner för att ta Homura's Soul Gem in the Cycles Law, tar Homura Madokas händer innan hennes Soul Gem kan renas. Homuras Soul Gem blir svart och fylls sedan med en ny färg. (Det är oklart om den här färgen var något som redan fanns i Homuras Soul Gem, eller om det är resultatet av att Homura tog tag i Madoka och störde lagen om cyklar). Homuras handlingar får verkligheten att spricka. Madoka separeras sedan från Ultimate Madoka (det är oklart om Homura medvetet orsakade detta, eller om det är resultatet av Homuras störningar). Färgerna i Homuras Soul Gem exploderar utåt. Sprickorna kvarstår i verkligheten, följt av färgerna på Homuras Soul Gem, som omsluter universum.

Homura går sedan upp för att bli en ny gudinna / demon och skriver om universum med nya lagar för att underlätta hennes existens och hur egen kontroll över universum (som vi ser var hon kan undertrycka Sayakas krafter och minnen), vilket gör Madokas existens som person innan hon blev lagen om cyklar. Det har inte klargjorts hur cykellagen fungerar nu men vi kan anta att den i grund och botten är bruten då Sayaka frågar Homura om hon planerar att förstöra universum. Vi vet att om Madoka kommer ihåg vem hon är kommer hon att återvända till Cycles Law (som Homura aktivt försöker stoppa) men oavsett Homura är inte en häxa, så även om Cycles Law fungerade skulle hon vara immun.

Nu bör jag påpeka att vi inte känner till den fulla omfattningen av Homuras handlingar, eftersom en av de saker Homura gjorde var att tvinga inkubatorerna att hantera alla förbannelser. Vi kan inte vara säkra på om de har möjlighet eller ens kunde skapa nya magiska tjejer. Eftersom häxor kommer från Magical Girls, om inkubatorerna inte kan göra mer, finns det inga fler häxor, vilket leder till att cykellagen inte längre behövs.

11
  • Även om detta definitivt är den bästa förklaringen jag har hört i frågan (därmed +1), är problemet den del där du säger att "Cycleslagen saknades i universum". Hur exakt är detta möjligt? Ingen, inte ens Madoka själv, har förmågan att förhindra att önskan träder i kraft - som jag påpekade att inte ens hon gör det med egna händer inte längre är ett val hon kan göra. Det enda sättet som händelserna var möjliga var om, när Madoka går in i barriären, Homura ännu inte är en häxa, och ingen (inklusive Homura) blir en häxa vid en senare tidpunkt - ändå ser vi tydligt att Homulily är en senare.
  • @Callid Jag tror att din troende Madoka inte har någon egen vilja, att hon bara är en sinnelös kugge nu som bara kan rena själspärlor, detta är inte fallet eftersom hon valde att ha Sayaka och Nagisa vid sin sida, hon valde att ge upp sina krafter till dem (därmed tekniskt sett inte längre göra henne till cykellagen), valde hon att gå in i isoleringsfältet snarare än att ignorera Homura som inte hade någon risk att bli en häxa utanför fältet, hon gick till isoleringsfältet för att rädda Homura först, reningen av hennes själspärla var den andra för henne.
  • (Forts.) Om det var som du sa och inte ens Madoka kan stoppa sig själv skulle hon inte ha kunnat ta bort sina krafter som hon gjorde. När det gäller Homura som en häxa var hon i en grå zon, hon var inte en häxa när labyrinten först skapades och Madoka först kom in och hon blir bara en häxa när hon förbannar sin egen existens när inkubatorerna avslöjar sin plan och hur Homura har hjälpt dem som vid denna tidpunkt Madoka nu är maktlös är fångade i fältet och vad som hände med Homura i hennes själspärla isolerades precis där inne
  • (Fortsättning) när alla flyr är Homura tillbaka till att vara en magisk tjej men är vid den punkt där Madoka kommer att rena sin själspärla. Finns det något annat jag behöver förklara eller fortfarande förvirrar dig?
  • Jag tror inte att hon är "en tanklös kugge" - hon kan göra vad hon vill, faktiskt så länge det inte stör de saker som hon har satt i sin önskan. Så hon kan ge bort sina minnen, komma in i barriärer och så vidare, så länge det inte förhindrar "en radering" av en häxa. Hur exakt detta fungerar här är inte klart - antingen hon borde ha kunnat ge upp sina minnen, eller när Homura blir en häxa skulle hon ha fått tillbaka dem eller handlat ofrivilligt (eller om vi tillåter att insidan av hennes själ är inte en del av något universum, något annat kunde ha förhindrat det).