Anonim

Molly Brazy Feat. Cash Kidd - Check Up (officiell musikvideo)

Har Fairy Tail en viktig plotlinje som utvecklas längs de hundratals episoder den har, eller har den helt enkelt många "bitar" av orelaterade äventyr (i block av några avsnitt)?

Till exempel finns det i ett stycke ett huvudmål, och även om det finns flera olika bågar, finns det en tydlig uppfattning om att "framsteg mot målet" händer med varje båge. Naruto, Boku no Hero Academia och Black Clover har också tydliga "mål", det vill säga det finns också en huvudplott, och "framsteg i plot" är tydlig efter varje kanonbåge, etc.

Jag började titta på Fairy Tail (såg bara 15 avsnitt hittills) och hittills kunde jag inte se någon "huvudplott" eller "huvudmål". Det verkar som om de helt enkelt kommer att ha olika äventyr genom att välja vissa uppdrag / uppdrag i guilden, uppfylla uppdraget, komma tillbaka och upprepa den här slingan. Visst kommer de förmodligen att bli starkare med tiden, men det här är inte den "framsteg" jag letar efter. Finns det ett "huvudmål", "huvudplott" som utvecklas långsamt under hundratals avsnitt? Eller är det bara en samling av löst bundna äventyr (var och en tar några avsnitt vardera)?

OBS: Säg inte vad huvudplottet är (om det finns) - dölj det i en spoiler-tagg. Jag vill bara veta om den existerar - och om möjligt, vad är numret på avsnittet där denna plot blir tydlig.

Om du frågar om Fairy Tail är episodisk eller inte är det väldigt mycket inte. I likhet med andra Shonen-serier delas den upp i ett antal berättelser, där de första är kortare och de senare är mycket längre.

Om du tittar på anime finns det många extra episodiska fyllmedelssegment utspridda mellan bågarna, men de är tekniskt sett inte kanoniska.

När det gäller bågar själva dyker upp omkring avsnitt 10 mer betydande bågar (berättelser om minst 10 avsnitt), med början med Galuna, Phantom Lord och Tower of Heaven.

Om det finns en "huvudplott" sås de första riktiga introduktionsfrön (Dark Guids + Zeref, etc) i Oraci n Seis-bågen (enligt wiki, startar ca. Avsnitt 52), men det är svårt att fastställa en "huvudplott" tills mycket senare. Det finns mer lättsamma bågar blandade mellan de mer seriösa bågarna, men i allmänhet anser jag att saker efter tidsskipp är där saker slår sig in på en huvudtomt (om än i en rondell).

Från Tartaros Arc (Ep. 234) och framåt är det i stort sett den '' högsta insatsen '' -delen av serien.

2
  • Med episodisk menar du att varje avsnitt är en annan historia? Jag menar inte det, inte varje avsnitt, men varje block med 5-10 avsnitt. Om du menade det också, kan du lägga till ett ungefärligt avsnittnummer där det faktum att det inte är episodiskt blir tydligare? Kan du också svara exakt om Fairy Tail har ett "mål" / huvudplott (och inkludera vad är det bakom en spoiler-tagg)? Tack! Om du gör dessa förbättringar accepterar jag svaret :)
  • Tyvärr är de sista hundra kapitlen där jag tappade intresset för serien, och det utgör en viktig del av berättelsen. Jag har redigerat frågan för att lägga till mer information, men jag kan inte exakt formulera "huvudplottet" i serien helt enkelt för att jag inte ens kommer ihåg vad som hände (det har gått några år). Jag hoppas att mitt svar är mer informativt, även om det inte helt svarar på din fråga.