Anonim

Dominion After Show säsong 1 avsnitt 3 \ "Broken Places \" | AfterBuzz TV

Jag såg den här filmen 2012 på The Hub (Discovery Channel's kid network).

Det äger rum efter en odefinierad apokalyps, där jorden nu mestadels är öken och månen krossas i bitar efter att ha förstörts på grund av en extremistisk bombning av ett laboratorium där. Nu visas allt som finns kvar på planeten en mänsklig stad som gränsar till en djungelliknande skog fylld med djurliknande växtmonster som till stor del är fientliga mot människor. Hela skogen är en superorganism som leds av två dryadliknande varelser som människorna i staden behandlar som gudar. Planetens vattenförsörjning tappar någonsin och skogen tar det mesta av det och lämnar staden torr.

På andra håll består mänskligheten av en militärstat i en delvis underjordisk bas som är fientlig mot skogen och som också behöver vatten. Huvudpersonen är en pojke från byn som går med på att förvandlas till en supermakt mänsklig växthybrid av skogen för att bekämpa denna armé, och hans hår blir vitt och hans kläder ändras till att vara röda och ärmlösa.

Detta låter som "Origin: Spirits of the Past" (eller Gin-iro no kami no Agito).

Från Wikipedia-länken

Genteknik på träd genomfördes vid en forskningsanläggning på månen för att producera träd som kan växa under hårda, torra förhållanden. Träden blir medvetna, utplånar jordens civilisationer och förstör månen. Tre hundra år senare är Japan en dystopi täckt av skogen, en enorm vidsträcka av kraftiga träd och styrs av de trädliknande zruiderna, som bor på planeten och kontrollerar vattenförsörjningen för både träd och människor. Agito, en nördig ung pojke, och hans far Agashi, liksom hans vänner Cain och Minka, bor i Neutral City, en stad huggen ut ur de förstörda skyskraporna som fungerar som både en buffert och en bro mellan skogen och den militaristiska nationen av Ragna. Medan människorna i Neutral City samvarierar fredligt med skogens träd, syftar nationen Ragna till att förstöra skogen för att återställa jorden.

Jag var inte medveten om att den sändes på Discovery-kanalen men den gjordes 2006 och licensierades av Funimation och skulle definitivt ha passat 2012 års sändningstid. Beskrivningen av filmen matchar ganska mycket.

För mer information:

  • Anime News Network
  • Funimationssida
2
  • Ja, det är det. Dum aesop och allt!
  • Det verkar som om pojken har hängts, förutom att han ler.