Anonim

Giselle Torres - MI ANIMADOR -Cheerleader - Omi (omslag på spanska)

Vad gjorde Migi i det senaste avsnittet? Jag minns att han sa något om att gå på en annan väg så att han skulle sova länge och att han eventuellt inte vaknar längre. Han kunde ha stannat kvar i Shinichis hand som han vanligtvis gjorde och fortsätta samexistera med människor som Uda och Jaw. Men varför skulle han göra det? Var det för hans eget bästa?

4
  • Jag tror att han fortsatte i Shinichis hand som han vanligtvis gjorde, den enda skillnaden var hans medvetandetillstånd: han gick in i ett tillstånd som i viloläge. Således återfår Shinichi full kontroll över sin hand, men Migi är fortfarande någonstans där.
  • vad skulle det vara bra om han gjorde det? jag vet inte om parasiter i viloläge
  • Han är fortfarande i Shinichis hand, han bara "vilar". Efter att ha genomgått massiva fysiologiska förändringar under striden med Gotou hade hans förmåga att hålla sig vaken minskat precis som när han återupplivade Shinichi. Så den här andra vägen som han nämner är att han ligger vilande bortsett från människor snarare än att samexistera eftersom han inte längre behövs av Shinichi.
  • men i vissa fall, om det verkligen behövs, tror jag att sininchi kanske kan använda migiskrafter som guto som guto hade förklarat att han hade lagt alla parasiterna i hans kropp. sinichi har förmodligen samma förmåga känsla migi gick i vila så även om migis concuses somnade så förklarade hans celler inte häxan varför han fortfarande kan använda all sin onormala hastighet och styrka

Under sin vistelse i Gotous kollektiv sattes Migi i viloläge, men med ett konstant och behagligt flöde av information som skickades av Gotou via Parasyte-telepati.

Men du har fel. Migi gick inte någonstans. Han förblev som Shinichis högra arm. Sedan början av serien kan Migi delegera kontrollen över sin muskelstruktur till Shinichi genom nervanslutningarna i armstubben. Så Migi skulle vara för alltid som Shinichis högra arm / hand i viloläge.

Den här anslutningen är också telepatisk. Eftersom parasiter har empatisk telepati (de kan förmedla känslor) och det visas att Migi kan komma in i Shinichis drömmar, betyder det att Migi och Shinichi delar en del tankeband, troligen genom nervförbindelserna (Shinichi nämner att det finns Migi-celler i hans hjärna sedan bröstet. sår).

Detta kan förklara varför

Migi vaknar tillfälligt när Murano faller från taket, sträcker ut armen och lyfter Murano tillbaka till taket. Sedan säger han till Shinichi "du kan göra jobbet med att hålla henne nu" innan du går tillbaka till viloläge.

Tänk på att samtalet ovan skedde telepatiskt.

Migi säger till Shinichi att det var så trevligt att vistas i Gogous informationsväg att han inte skulle ha något emot att stanna kvar i Gotous kollektiva viloläge för alltid.

Efter att han återförenades med Shinichi hade han massor av frågor i åtanke. Detta borde vara en bra punkt att betona att Migi var en vetenskaplig typ av Parasyte, liknande Tamura Reiko. Så för honom var det viktigare att förstå informationen än att bara leva.

Flera av de frågor som Migi ville lösa:

  • Reikos signal när hon dog och skyddade barnet. Migi blev förbluffad över den här helt nya typen av signal. Vi kan tro att det var moderinstinkt, viljan att sätta andras liv över sitt eget (vilket är otänkbart för Parasyte-tankesättet).
  • Gotous informationsström. Du kan tänka som att Migi laddade ner flera Terabyte data från Gotou medan du var i viloläge. Han ville bearbeta den informationen.
  • Ge Shinichi ett normalt liv. I slutet av serien är Migi inte längre den Parasyte-inställningen, precis som Reiko. Det faktum att han var villig att dö för att tillåta Shinichi att fly Gotou bevisar att han också placerade en annans liv framför sitt eget.
  • Ligga lågt. Eftersom varje Parasyte som kände Shinichi / Migi var död, och alla andra var dödligt rädd för människor i allmänhet efter borgmästarens kontor blodbad (gå så långt att ändra sina dieter eller att sluta döda på ett uppenbart sätt), var det liten sannolikhet en annan fientlig Parasyte skulle attackera Shinichi. Att meditera skulle stänga av signalen, göra Shinichi bara till en normal människa och ge dem båda sinnesfrid.
  • Meditera över frågan (den med svaret 42). Utan något överhängande hot, efter att ha lärt sig nästan allt, och med sin näring beviljad av Shinichis kropp, skulle livet för Migi vara tråkigt med en stor B. Så han vände sig till de högre tankeprocesserna för att kompensera för bristen på mer fysiska strävanden. att driva.

I det sista avsnittet stängde Migi av alla yttre störningar för sina tankar, så att han inte skulle prata, höra eller känna någonting. Istället skulle han bara fokusera på den information han hade samlat fram till dess, och denna "viloläge" skulle göra det möjligt för honom att överväga den utan att bli störd. Migi sa att det fanns en möjlighet att han skulle vakna från detta tillstånd en dag, men att han kan vara vilande resten av sin och Shinichis livstid.