Anonim

Big Stone Gap - Officiell trailer

I början av Soul Eater har Maka och Soul i uppdrag att jaga en häxas själ för att göra Soul till en Death Scythe. Målet tilldelas normalt av Lord Death för att undvika att Meister / Weapon-gruppen dödas.

Under Makas / Souls kamp med Blair, kommenterar Death att det är "något konstigt" om henne (precis innan han Reaper Chops Spirit för Andes kommentar om Blairs kropp), då lär vi oss att hon faktiskt är en katt med mycket magi. Som en följd, eftersom Maka och Soul förstörde den sista själen, konfiskerades deras tidigare samlade 99 själar.

Från vad Döden sa under striden verkade det inte som om det var ett test för att se om Maka och Soul kunde identifiera en häxa korrekt. Så jag undrar, visste döden att Blair var en katt? Om inte, varför blev Maka / Soul straffad när han själv trodde att hon var det?

2
  • @nhahtdh jag tror att jag fixade det, jag hänvisade till när Spirit kommenterar Blairs kropp och Death Reaper hugger honom (jag tror det är den där döden går "Om du inte håller käften tänker jag dela upp ditt huvud med min Reaper Chop ")
  • Jag tror att jag inte vet det riktigt, men jag tror att döden inte visste att Blair var en häxa för om han gjorde det skulle han inte ha skickat dem för att göra det och det skulle göra honom till en dålig person om han gjorde det. (• •) (\ / \ /)

Jag läste igenom första volymen igen, och det är helt klart att döden tror att det här är en häxa. Ta till exempel följande sida:

Här gör döden flera hänvisningar till Blair som en häxa. Han nämner inget som strider mot denna tro. I själva verket kan jag inte hitta någonstans i mangan där döden säger att det är något konstigt med Blair, så det verkar som om en del faktiskt har lagts till i anime.

När det gäller varför döden "konfiskerade" dem tror jag att det också är något som läggs till i anime. Den första volymen av mangan slutar med Maka som frågar "Betyder det att vi misslyckades?", Med den andra volymen som går in på Blackstars introduktion. Jag kunde inte hitta någonting angående ”konfiskerade” själar efter att ha skummat över de första volymerna.

Enligt vad jag minns konfiskerades inte de 99 själarna. Eftersom den 100: e själen han åt var en katt, var han tvungen att upprepa hela processen med att jaga 99 röda själar igen.

Tänk på detta som en "själsmätare", målet är att fylla den upp till 100 (99 är röda själar och en själ av en häxa). Ursprungligen hade han redan 99 själar ätit, och han hade ytterligare en själ att gå. Han åt sedan av misstag en kattesjäl och tänkte att det var en häxa. Detta fick mätaren att sjunka tillbaka till noll.

1
  • Detta svarar inte på frågan, frågan är om döden visste om Blair var en katt och inte en häxa och i så fall varför Maka och Soul straffades