Anonim

Igår, idag och för evigt 4

hej det är jag igen med en ny fråga om min favorit anime / manga dödsnot. Så här är min fråga: vad betyder regel VIII: s andra del:

Även om du inte faktiskt har Death Note kommer effekten att bli densamma om du kan känna igen personen och hans / hennes namn som ska placeras i tomrummet.

Kan någon förklara detta för mig?

2
  • Hej igen. Kan du redigera din titel så att den är mer beskrivande för den faktiska frågan (och inte bara manga / anime, med tanke på att de redan finns i taggarna)?
  • Hej där igen user6399. Glöm inte att acceptera svaren om de löste ditt problem. Mer om att acceptera svar här meta.stackexchange.com/a/5235/261323, stackoverflow.com/help/someone-answers, stackoverflow.com/help/accepted-answer

Innehåller spoilers

Denna regel betyder i stort sett att om du skulle få en riven papper. Till och med tuff är du inte ägaren till dödsanteckningen, de människor du skriver ner där kommer att dö.

I anime kan vi se ett bra exempel, jag vet inte exakt (e) episod (er) men det var under FBI: s undersökning som potentiell misstänkt. Där ljus gav FBI-agenten Penber ett kuvert.

Ljus säger till Penber att ta ut innehållet från den mapp han gav honom, och Penber tar ut fyra kuvert med tio rektangulära utrymmen skurna ut från vänster sida om var och en. Light säger att skriva ner namnen på agenterna i blocken i mapparna. Som Penber skriver säger Light att han inte ska gå ut ur tåget när han är klar, och att om han följer hans instruktioner kommer inte hans fästman och familjen att dödas. När Penber är klar säger Light att sätta tillbaka sändaren och kuvertet i mappen och sitta tyst i trettio minuter, placera sedan kuvertet ovanpå racket och lämna tåget när ingen märker det. 16.42 dör Penber av en hjärtinfarkt tre sekunder efter att han lämnat tåget, och hans sista syn är av Ljus ansikte. Penber verkar chockad när han tittar på Lights ansikte och säger "Light Yagami." Ljus tittar på när Penber dör och säger "Farväl, Raye Penber." - Wiki

Ljus tar filerna hem och tar ut sidorna i Death Note ur sina kuvert och avslöjar tiderna och orsakerna till döden för varje agent. Varje agent tar emot filen och dör vid olika tidpunkter.

1
  • jag är ledsen men jag förstår det fortfarande inte ... :(