Anonim

Malaysia festivalår 2015

Finns det någon logisk och kanonisk anledning till varför Naruto använde sin mors efternamn, Uzumaki, istället för sin fars efternamn?

Enligt Naruto Wiki:

Plötsligt föräldralösa lämnades Naruto att växa upp utan att veta någonting om sina föräldrar och fick bara sin mors efternamn eftersom Hiruzen trodde att det var bäst att ingen visste att han var släkt med den fjärde Hokagen.

9
  • 5 och varför är det bäst att ingen vet om hans förhållande till det fjärde?
  • Från wiki, Med Minato död, antog Hiruzen än en gång rollen som aktiv Hokage medan han bestämde sig för att skydda det föräldralösa barnet genom att ge honom sin mors efternamn för att dölja sin relation till Konoha's Yellow Flash
  • 12 Kanske för att förhindra hans fars fiender att hämnas på honom?
  • 10 Eller för att ge honom en normal (som möjligt) barndom?
  • 1 @Chetter Hummin, din teori skulle vara korrekt, om byborna inte skulle veta, att Minatos fru var Kushina ... vad tycker du om det?

De tre huvudorsakerna till att Hiruzen gav Naruto sin mors efternamn Uzumaki var att skydda byn Naruto och kyuubi.

Liksom de andra inläggen som anges, kommer att ge honom namnet Namikaze att göra honom till ett mål för sin fars fiender.

Men det finns mer till Uzumaki-namnet än bara det. Hiruzen förstod att den mystiska maskerade mannen (Tobi) inte attackerade Minato Namikaze. Vad Tobi gjorde var att attackera kyuubi. Och en trendig trend tycktes ha jinchuuriki som Kages son, till exempel var Gaara en jinchuuriki och hans far var Kazekage. Så genom att ge Naruto Uzumaki efternamnet gjorde detta Naruto + kyuubi säkrare för alla efter kyuubi.

Hiruzen såg också till att helt dölja informationen om Naruto, eftersom shinobi som visste om attacken (på kyuubi) inte fick tala om det (därmed många som inte visste att Naruto är Minatos son).

Mina extra 2 cent: Allt detta hänger ihop med Narutos personlighet, eftersom Uzumaki-naturen (fräck personlighet, driven av vilja och övertygelse) bättre passar huvudpersonen i en shounen jämfört med Namikaze-skildringen (Genius, utmärker sig i allt). Kanske ger jag Kishimoto för mycket kredit, men jag känner att han hade planerat allt detta (med Naruto som son till den fjärde, men ändå ha sin mors namn och personlighet).

1
  • 1 och hans pappas hår, och när han väl behärskar de nio svansarna får hans extrema hastighet Naruto att framstå som en "gul blixt"

Anledningen till att Naruto har sin mammas efternamn är att om människor fick reda på att Naruto var son till den fjärde Hokage, skulle han ha varit i fara. Detta förklarades faktiskt för Naruto av Minato Namikaze den fjärde Hokage själv i avsnitt 168 av Naruto Shippuden. Naruto fick slå sin pappa i magen vilket var väldigt roligt även om han var arg på honom.

Jag tror att ett barns efternamn beror på vilken klan det har fötts i. Naruto Uzumaki visa därför att han är en Uzumaki klanmedlem. Precis som Kushina Uzumaki, Narutos mamma. Uzumakis preferens framför Yamikaze beror troligen på att Minato och Kushina ville göra Naruto mindre igenkännlig offentligt, eftersom han är Jinch riki med 9 svansar och kommer att vara på hitlistan för många grupper och organisationer som Akatsuki.

  • Sasuke Uchiha kommer från Uchiha klan.
  • Hinata Hyuga kommer från Hyuga klan och så vidare.

Hiruzen (den tredje Hokage) bestämde sig för att ange Naruto efternamn som Uzumaki eftersom Uzumaki var en klan som har splittrats efter byns förstörelse, vilket innebar att de flesta Uzumaki var flyktingar, vilket innebar att det skulle bli svårare att bekräfta att Naruto var Minatos barn (även om han har gult hår istället för Uzumakis varumärke röda hår), För det andra var Namikaze från vad jag ser på wiki en klan som låg i konohakagure, och Minato var den enda berömda Namikaze (återigen, Wikipedia.), Så om Naruto fick Namikaze, skulle det vara lättare för den som letar efter Kyuubi eller hämnas för att hitta Naruto och döda / hålla honom som gisslan, vilket skulle sätta byn i fara. För det tredje ville Hiruzen ge Naruto en normalt liv (som han misslyckades på grund av mizuki = _ =).

1
  • Kan du länka till eller på annat sätt tillhandahålla något från canon för att säkerhetskopiera detta?

Jag känner att Naruto fick Uzumaki på grund av följande skäl:

  1. Hiruzen ville bara inte ha ett nytt angrepp på Konohagakure med Naruto.
  2. Huvudpersonen skulle dödas / tas som gisslan av grupper (Akasutki, etc.)
  3. Naruto skulle vara ständigt på språng (vilket gör historien intensiv men tråkig)
  4. Naruto skulle inte ha träffat alla karaktärer förutom Akatsuki-medlemmar (när Masashi Kishimoto gjorde dem)

Jag håller med Demietra95. Det är en sedvänja i Japan att prestigefyllda familjer har mer "vikt" när det gäller efternamn (t.ex. en samurai-familj prioriteras framför icke-samurai), så det skulle vara naturligt att Uzumaki-klanen prioriteras framför Namikaze-klanen.

Tja enligt mig tror jag att Naruto Uzumaki använder sin mors efternamn för det var en känd klan, men det fanns inget om sin fars klan i scenariot. även om Minato Namikaze var den fjärde hokagen fanns det fortfarande inga detaljer om hans familj i hela mangaserien.

1
  • Finns det några källor för att säkerhetskopiera ditt krav?