Anonim

Childish Gambino - \ "Onödigt (med skolpojke Q och Ab-Soul) \" Med Lyrics HD

Jag har en liknande fråga att ställa. Vilka är anime-censurlagarna i USA? Det verkar finnas en stor kulturskillnad mellan USA och Japan och jag är inte säker på om det innebär en skillnad mellan deras respektive anime-censurlagar.

6
  • Jag är inte amerikansk men det verkar för mig att nästan all japansk anime censureras av den amerikanska regeringen som är rädda för den mjuka makten i japansk anime. Detta händer också i Kina.
  • @DavidWashington Vad? Det är inte alls sant! Jag tvivlar på att du kan peka på en enda instans av statligt införd censur av anime i USA.
  • @DavidWashington Jag är amerikansk. USA censurerar inte anime. USA innehar rätten till yttrandefrihet så högt att vi inte ens censurerar crackpots som utvisar hat i resten av världen. Amerikansk anime-censur är självcensur av de amerikanska distributörerna, vanligtvis av PR-skäl.
  • @DavidWashington Jo, den amerikanska regeringen gör alla möjliga skumma saker. Jag försökte inte försvara dem särskilt. De kommer ibland att sätta politisk eller juridisk press på nyhetsmedierna för att inte bära vissa historier, och naturligtvis finns det den olagliga övervakningen som Snowden sände ut. Men regeringens censur av underhållningsmedier händer inte riktigt. Och anime är lika dunkelt som dunkelt blir här, så det är långt under radaren.

+100

FCC, det regeringsorgan som ansvarar för sändningsmedier, har inga specifika lagar mot animering som kommer från Japan, annars känd som anime. Eftersom det första ändringsförslaget skyddar yttrandefriheten handlar de censurlagar som finns på plats och tillämpas av FCC i USA med obscens, anständighet och svordomar. Den korta sammanfattningen av lagen är att för att media ska förbjudas att sändas på tv från 6 till 22 måste det:

  • Inte accepteras av den genomsnittliga personen.
  • Avbilda allt som bryter mot andra befintliga lagar, såsom barnpornografi.
  • Brist på konstnärliga, vetenskapliga, politiska eller litterära värden.
  • Innehåller mycket kränkande språk eller på annat sätt kallas svordomar.

Detta är förmodligen vagt, men vanligtvis om det uppfyller några av kriterierna ovan skulle det vara tillåtet. Till exempel skulle en satirisk anime om amerikansk politik förmodligen inte vara acceptabel för den genomsnittliga personen och kan vara stötande. Men om det innehåller en hel del politiskt värde i verket och inte bryter mot andra befintliga lagar, skulle det vara tillåtet. Till och med loliconmaterial är tillåtet eftersom det uppfyller några av kriterierna ovan, även om det är ett grumligt territorium och ändå kan få dig i juridiska problem.

Observera att detta också är kriterierna som används i domstolar för media i allmänhet, även känd som Miller Test.

Censur är också på plats för förtal och förtal, men det skulle vara extremt svårt för alla som skapar anime att åtalas för sådana saker eftersom det skulle behöva sakna några konstnärliga, vetenskapliga, politiska etc. värderingar.

Den censur som du ser i anime importerad från Japan och översatt till engelska är självpåtvingad. Olika studior hanterar det på olika sätt. Till exempel skulle den ökända 4Kids Corporation blatant västra den anime den importerar, ersätta japansk mat med amerikansk mat, ta bort mycket känslomässiga scener och mycket mer. Det finns också icke-statliga betyg gjorda av oberoende organisationer som MPAA och myndigheter införda betyg som TV Parental Guideline. Teatrar och TV-stationer skulle följa dessa betyg för att visa vad som är och vad som inte är lämpligt att visa i vilken tidslucka, förutom de FCC-regler som beskrivits tidigare. Tänk på att dessa betyg inte har någon juridisk vikt. Ett TV-MA-klassificerat innehåll kan visas när som helst på dygnet och ingen skulle åtalas för det. Folk skulle förmodligen tänka mindre på ditt nätverk och så följer TV-stationerna dessa betyg för att behålla sin publik, men det är inte olagligt att ignorera betyg.

Sammanfattningsvis bör det vara lagligt så länge det klarar Miller-testet.

4
  • 3 För att vara tydlig har FCC endast jurisdiktion över utsända media. För våra ändamål betyder det luft-TV. Det gör FCC inte ha jurisdiktion över kabel, internetströmning, hemvideo etc.
  • "Censur är också på plats för förtal och förtal" - Jag är inte advokat, men jag tror inte att amerikansk lag föreskriver förebyggande censur av ärekränkande material (det vill säga det finns ingen analog till censurstyrelsen). En part som har blivit förtalad kanske kan få ett föreläggande som förhindrar distribution av det skändliga materialet, men det är en annan typ av sak.
  • 1 @Frosteeze Wow. Tack för det här detaljerade svaret. Jag är förvirrad över följande uttalande i ditt svar, "Även loliconmaterial är tillåtet eftersom det uppfyller några av kriterierna ovan." Jag trodde att materialet förklarades obscent i fallet Iowa, Christopher Handley 2008.
  • Domaren bestämde att lagen mot loli manga var författningsstridig, men ja han behöll anklagelsen för obscenitet. Klausulen i lagen som killen anklagades för var på grund av obscenitet, inte för att den visar sex med en minderårig. Så om det här var vanlig porr skulle det fortfarande vara obscent. Och eftersom vanlig porr fortfarande är laglig, tror jag fortfarande att det är tillåtet i vissa fall. Han dömdes på grund av en överklagan eftersom de trodde att juryn fortfarande skulle finna honom skyldig. Andra fall som rör lolis verkar avvisas. Jag kommer dock att redigera det för att vara tydligare eftersom du har en poäng.