Anonim

Dishonored 2 Mission 5 Safe Combination Location (byggnad över Royal Conservatory)

I början av kap. 53, Chiaki kommenterar att det är deras första dag i Paris. Senare, i flashbacken i middagsscenen, lär vi oss att inträdesproven till konservatoriet som Nodame kommer att delta var för en månad sedan, i februari. Efter att jag också såg:

  1. Nodames krav på morgonen att ta sightseeing
  2. Nodames kommentar i "Prelude" till kap. 53, som äger rum ungefär en månad före inträdesproven, att hon kunde hålla av sin avgång från Japan fram till juni men inte för att Chiaki ville lämna med henne och så snart som möjligt

Jag antog att Nodame inte behövde ta antagningsprov i Europa, eller åtminstone inte i Frankrike, och att det före kap. 53, Nodame och Chiaki hade inte stigit i Europa. (Nodames allvarliga brist på fransk kompetens och hennes svar efter Chiaki säger att hon ska titta upp och beundra det nattliga Paris-landskapet bekräftar också detta för mig. Den förra kunde dock helt enkelt indikera att Nodame och Chiaki helt enkelt inte var i Frankrike under större delen av eller hela perioden före kap. 53, och den senare är vettig så länge de anlände till Europa relativt nyligen.)

Men i slutet av kapitlet får vi veta att Frank, som bor i Nodames nya hyreshus, är fransk, och att han var den person som Nodame träffade vid tentamen. Som ett resultat föll det mig att inträdesproven kan ha varit i Europa - konservatoriet är i Paris, och det skulle således vara konstigt för någon som redan är baserad i Frankrike att behöva resa långt för att ta en inträdesprov för det .

Finns det faktiskt en inkonsekvens, eller är det något fel i min logik (särskilt med hur jag har att göra med (2))? (Om min logik är fel föreställer jag mig att anime-anpassningen, som visar att Nodame och Chiaki landar och flyttar in i samma avsnitt, kan ha spelat en roll i att förvirra mig.)

0

I kapitel 109 säger Kuroki i februari att han tar hand om Rima Namura, som en tjänst för sin gamla lärare. Rima är i Paris för att ta en inträdesprov i vinterträdgården. Från detaljer i kap. 110 kan vi säga att Rima förbereder sig för tentan i konservatoriet som Nodame deltar i.

Med detta i åtanke är den mest rimliga tolkningen att Nodame behövde flyga ut till Paris för hennes inträdesprov, och att hon därefter (och med resultaten i handen) återvände till Japan innan hon flyttade till Paris med Chiaki i mars. I sitt samtal med sina vänner måste hon ha hänvisat till när hon planerade att lämna "för gott". Hennes behov av att åka på sightseeing när hon återvänder till Paris i mars är inte heller otroligt: ​​kanske hade hon ett tätt schema och hade inte kunnat göra några turistaktiviteter medan hon var där för provet.