Anonim

HONOR 20-serien - Se världen för första gången

Jag minns med förtjusning att jag tittade på 2 avsnitt av anime Dragon Half, som jag får tro är baserad på en långvarig manga som parodierar tropes i manga och anime.

Var mangan översatt till engelska, eller var det någonsin fler avsnitt gjorda av anime?

Mangan hade inte tidigare licensierats för engelsk release, men den översattes fullständigt av fans för många år sedan. Nu, 2017, har Seven Seas Entertainment licensierat mangan och kommer att släppa alla sju volymerna i en 3-volyms omnibusupplaga, med den första som kommer ut i december.

Den sju volymen Dragon Half manga var aldrig licensierad eller officiellt lokaliserad på engelska. OVA bestod bara av två avsnitt (tidigare av ADV Films, nu för närvarande av DiscoTek Media). Dessa två avsnitt kvarstår som de enda animerade versionerna av serien.

Det beror på. Baserat på Krazers svar har serien aldrig översatts officiellt, men inofficiellt har den skannats online och kan läsas på många mangaläsplatser. Så, ja och nej, det har varit och har inte översatts. En grupp volontärer, som inte tjänar någon vinst, arbetade med det, men professionella mangaproducenter arbetade inte med det för distribution.