Anonim

Låt oss spela Tengen Toppa Gurren Lagann 022: Two Generals Down

Tittare på den andra filmen är bekanta med den gigantiska mecha Super Tengen Toppa Gurren Lagann, den mest kraftfulla mecha som Team Dai-Gurren använder i hela franchisen. Det har en stark likhet med Kamina, förutom med Simons glasögon och utan ansikte. Ett antal webbplatser noterar likheten, inklusive Gurren Lagann Wiki.

På vissa ställen hävdas att Super Tengen Toppa Gurren Lagann är en reinkarnation av Kamina, men ingen av dem är särskilt officiella, så det här kan bara vara fanspekulation. Finns det några bevis för att Super Tengen Toppa Gurren Lagann faktiskt är en reinkarnation av Kamina, eller liknar de bara varandra?

4
  • Jag tror att det är viktigt att notera att trotsandet av fysik (och följaktligen de överdrivna förmågorna hos TTGL-mekaerna) baseras på användning (eller missbruk) av Spiral Power, varav mycket kommer från utvecklade varelser. Eftersom Simon är en av dessa kan den energi som flyter från honom (som bildade Super mecha) avse hans känslor och känslor. Och vi vet alla vilken typ av besatthet Simon har med Kamina ... Bara mina två cent.
  • @Eric Jag kunde se det argumentet stödja endera positionen. Antingen "Simon har en enorm mängd Spiral Energy, som han använder för att återuppliva Kamina i form av en jätte mecha på grund av sin besatthet med Kamina", eller "Simon har en enorm mängd Spiral Energy, som han använder för att göra en jätte mecha som ser ut som Kamina på grund av hans besatthet med Kamina ".Även om jag inte tror att du har fel, tror jag inte heller att det svarar på frågan i sig själv.
  • Det är därför det är en kommentar! :) Jag tror inte att serien eller "Guds ord" svarar på något sätt, tyvärr. Men jag skulle gärna vilja bli felaktig på den fronten.
  • Jag gillar dock tanken att STTGL drivs till sin nästan universella storlek av Kaminas Spiral Power. Tänk mindre kroppslig själ och mer Obi-wan och kraften, Kaminas ande var med dem i den sista striden och hans oändliga Spiral Power kom fram från etern för att hjälpa sitt lag och tog sin form. Bara en tolkning av showens redan bonkersmekanik, ta den för vad du vill.

Jag tror inte att det finns någon officiell källa till detta, men jag antar att STTGL gjordes med bild av Kamina i åtanke. Kamina var andlig ledare för Dai Gurren Dan och han var mest inflytelserik person på alla huvudpersoner, inklusive Simon, Yoko, Viral och andra. Som det ser de alla honom som representation av makt, frihet och beslutsamhet. Passande bild för STTGL.

Observera också att i slutet av TTGL sägs att uppståndelse för döda är (åtminstone) moraliskt fel. Så att återuppväcka Kamina, om än tillfälligt, skulle strida mot tron ​​på huvudpersoner.

1
  • Bra poäng om slutet på serien. Jag hade inte tänkt på det.

Detta är inte kanon, utan slutsatser från kanon och logik på oändlighet ...

Några saker som bör övervägas ...

  1. Dimensional Labyrinth öppnade tillgång till oändliga parallella verkligheter.
  2. På grund av labyrintens oändliga natur är det varför antispiralerna förväntade sig att laget Dai-Gurren skulle fastna där för alltid. (Oändligt antal parallella relationer, en oändlig Aleph 0)
  3. De gick ut ändå.
  4. Det enda sättet att motverka en oändlig är med en annan oändlig. (Särskilt användbart är en oändlig högre nivå, till exempel en oändlig Aleph 1 som överväger en Aleph 0)
  5. Spiralkraft verkar ge en återkopplingsslinga. Människor med stark spiralkraft runt andra med stark spiralkraft verkar få ännu starkare spiralkraft.

I Dimensional Labyrinth stötte de på vad de flesta fans tror är ett spöke / bild / minne / reinkarnation av den "sanna" Kamina. Det bör dock noteras att var och en av dessa oändliga universum hade sin egen Kamina.

Ett koncept att ta hänsyn till ... Kamina dog bara i primäruniversumet. Hans många variationer levde i labyrinten. Var och en av dessa i sig var inte den främsta Kamina, men mellan dem hade de egenskaperna hos den främsta Kamina.

Detta betyder att troligen de flesta hade en önskan att uppnå en högre nivå än de var och aldrig skulle vara nöjda i det avseendet och att bryta igenom någon gräns. Om en version av Kamina kunde nå en punkt där han kunde bryta igenom från en dimension till en annan, blir saker intressanta. Det faktum att detta lyckas hända framgår av hur de dras av honom tillbaka till den främsta världen, och en väldigt prime-liknande Kamina verkar närma sig mindre primish Kaminas (Kaminai?).

Genom denna interaktion skulle kärnpersonligheten hos den främsta Kamina återuppstå på grund av att Prime Kaminas egenskaper var de mest delade egenskaperna (sannolikt orsakar många Kaminas att dra till det ursprungliga idealet när de försöker nå sin ultimata potential), och de skulle upptäcka labyrintens natur.

Dessa förstklassiga Kaminas skulle av sin natur öka sin makt genom att nå ut till de andra Kaminas. Och alla Kamina han kunde nå skulle sannolikt också lära sig denna förmåga (genom att bli starkare, lära sig teknik, vad som helst). Och i oändliga verkligheter skulle det finnas oändliga Kaminas som försöker detta. När han kände till antispiralerna skapade Labryinth som ett fängelse för frihetskämpar, önskar han inget annat än att bryta gränsen och söka dem.

Föreställ dig nu ... ett oändligt antal Kaminas, deras spiralkraftmatning från ett oändligt antal andra Kaminas, med tillräckligt med närvaro för att effektivt söka oändliga verkligheter och hitta varje enskild originalmedlem i Dai-Gurren. Det är oändlig Kaminas, alla med oändlig spiralkraft.

Oändlig Aleph 1 uppnådd.

Även om teamet Dai-Gurren kan vara begränsat i antal, skulle den dimensionella Kamina inte ha någon sådan gräns och kunna bryta ut dem alla och ge dem energi att skona.

Så...

På ett sätt skulle det vara meningsfullt att känna till karaktärerna och de realiteter som åberopats och skulle förklara det verklighetskrossande maktlag Dai-Gurren uppnått efter att ha blivit effektivt decimerat.

Men jag måste säga, om min hypotes är korrekt kan en sidaserie om alla dessa Kaminas och deras resor vara ganska intressant.

1
  • Det skulle vara användbart att lägga till länkar till ditt svar (t.ex. till en wiki) för specifika påståenden om vissa "sanningar". Din följande antagande skulle då ha vikt och förstärka dina argument.