Anonim

Garry's Mod Ryona / リ ョ ナ Film: rp_Florida - Del 1: "Beach Episode"

Kaname Madoka från Puella Magi Madoka Magica och Nakano Azusa från K-On! har en streckad linje för munnen.

Varför har karaktärer i vissa konststilar en streckad linje för munnen? Linjerna är trasiga såvida det inte definierar läppar men jag vet inte annat.

4
  • Jag har ett sätt att svara på det här - jag behöver bara läsa om mitt gamla forskningspapper. Det kommer att bli extremt pretentiöst men jag tycker det är intressant. Svara inkommande.
  • +1 Bra fråga. Jag har alltid tyckt att den här stilen såg otroligt dum ut och distraherande. Jag är nyfiken på vad den faktiska orsaken bakom det är.
  • det ser bättre ut eftersom anatomin i anime inte gillar det verkliga livet och de gör det enklare genom att göra näsan till en linje och munnen inte ansluten. de är någon anime eller manga som har mer realistisk stil som dödsnot och jojos bizzare äventyr.
  • Varför ser det bättre ut? Finns det några studier / referenser bakom det? Du nämnde också att det finns en mer realistisk stil på Death Note och Jojos bisarra äventyr, betyder det att de inte ser bättre ut?

Jag tror att förklaringen i moegamisamas svar är ett steg i rätt riktning; emellertid saknar ett argument uteslutande från högnivåprinciper om moe / cuteness tillräcklig förklarande kraft för att förklara varför detta särskild stil ("streckad linje" mun) ses ofta. Jag tror att en mer mekanisk förklaring till varför munnar dras på detta sätt också är nödvändig.

Att ta för givet att minimering av vissa ansiktsdrag (en liten näsa, kompenseras av stora ögon, säg) är ett vanligt inslag i "moe" karaktärsdesign idag, och observera att munnen är en ofta minimerad funktion, den mekanistiska förklaringen då är som följer.

Ta en närmare titt på hur Madokas mun ritas i bilden du publicerade. Du kommer att märka att linjens tjocklek som representerar hennes mun inte är konstant. Snarare är den tjockast nära kanterna och blir tunnare när vi närmar oss mitt i ansiktet. Linjen "att bryta" mitt i ansiktet ser mig som en konstnärlig bekvämlighet: snarare än att rita en supertunn linje där, utelämnar konstnären helt enkelt linjen helt, och betraktarens sinne fyller bara i den (detta är den så- kallas "principen för stängning" av gestaltpsykologi). Du ser samma sak (om än mindre delikat) på bilden av Azusa.

2
  • 1 Men för att förstå varför det finns en streckad linje, beskrivs inte var läpparna ligger?
  • @Daniel Jag tror inte att det har något att göra med läpparna. Titta på theimperialolive.com/wp-content/uploads/2015/02/lips.jpg: verkliga människors läppar är faktiskt tunnare vid kanten och tjockare i mitten, motsatsen till mogen karaktärers mun.

Kort sagt, detta val är troligt eftersom det gör att karaktären ser "söt ut".

Men varför gör detta karaktären exakt sötare? För att förstå måste vi ta en titt på den estetiska teorin bakom mo .

Några centrala komponenter i söthet är enligt Sianne Ngai (professor i engelska vid Stanford som har forskat mycket om estetiska kategorier) "småhet ... ofullständighet ... och sårbarhet." Ngai citerar Hello Kitty som ett exempel på detta och noterar att Hello Kittys fullständiga brist på mun skapar ett slags "effektdifferens" som tilltalar konsumenterna.

Källa (Obs! Du kan inte läsa hela texten här utan att betala för den).

Dessa egenskaper uttrycks på liknande sätt av en ofullständig mun. Detta, förutom med mycket mjuka linjer och färger (jämför dessa karaktärsdesigner med anime som JoJos bisarra äventyr) skapar en barnslig och försvarslös estetik.

Denna estetik kan användas för ett antal ändamål. Till exempel var karaktärerna i Madoka Magica (noteras i frågan) troligen utformade för att betona oskuld och maktlöshet för att skapa kontrast med den mörka atmosfären i serien som helhet och framkalla synd eller sorg från betraktaren.

2
  • Men vad sägs om vad jag sa om definierar läppar?
  • Jag tror att mitt svar kan ha varit lite bredare än du hoppades på (ledsen för det). Till viss del har de här sakerna inte någon konkret anledning. Vi kan gissa hela dagen om stilistiska skäl och estetiska val, men i slutändan kommer det ibland bara att en konstnär ritar något och tycker att det ser bra ut.

Som svar på Aki Tanakas kommentar ser det inte bättre ut, men det ser sötare ut. Dessutom gör de stora ögonen att det ser söt ut på grund av alla höjdpunkter i ögonen.

Death Note stil fungerar för anime på grund av genre och tema för showen. Det är en mörk och gritty show. Du vill inte se glada anime-tjejer som dödar en massa människor med en anteckningsbok.

Det hjälper också animationen. Om animatören drar Light Yagami från Death Note eller Jotaro Kujo från JoJos bisarra äventyr, sedan skulle det ta längre bild för ram. Men om animatören drar Maka ansikte från Soul Eater, det skulle inte ta så lång tid.

Jag tror att munnen är av samma anledning att dra den snabbare. Referenser förmodligen från unga flickor eftersom deras läppar inte är så stora.

1
  • 2 'Du vill inte se glada anime-tjejer som dödar en massa människor med en anteckningsbok."Jag tror att du inte har tittat Puella Magi Madoka Magica som den första karaktären på frågan kommer från ...

Från en reddit-användare:

Mundändar skapar ett hålrum i verkliga livet, vilket ofta orsakar att nämnda del blir mer skuggig, medan slutna läppar skapar en jämnare yta, vilket resulterar i jämn ljusfördelning. Du kan även observera detta på realistiska ritningar.

Översätt nu detta till lineart, och du får betonade ändar och att lämna mitten tom stärker detta när hjärnan slutför det ändå. Det ser också ganska attraktivt ut, IMO.