Anonim

{SAS} ☆ I Don't Do Boys ☆ Yuri MEP

Täckte Shinsekai Yori anime allt material i ljusromanen?

Finns det mer innehåll efter avsnitt 25 och skulle det finnas mer innehåll för att fortsätta serien?

Det finns inget innehåll "tidigare avsnitt 25" i sig - romanen1 slutar precis där anime gör, med Saki som lägger Squealer ur sin elände och avslutar med ett omnämnande av tecknet i akademin som läser 「想像力 こ そ が 、 す て を 変 え る」 ("Fantasi kan förändra allt"). Som sådan finns det inget innehåll som man kan basera en uppföljare på.

Det är dock inte riktigt så att anime täckte allt material i romanen - klockade in på cirka 950 sidor med tät prosa2, romanen innehöll många bitar och bitar som inte gjorde det till anime.

En del av detta beror troligen på begränsningar för vilken typ av innehåll som kan visas på TV - t.ex. någonstans runt vad som skulle vara avsnitt 8, bevittnar Saki Satoru och Shun som har sex, och detta beskrivs i romanen i detalj (men inte på ett salativt sätt).

De flesta utelämnandena berodde troligen bara på grund av begränsningar av hur mycket tid som var tillgänglig för anime - Shinsekai Yori är en otroligt detaljrik historia, och att översätta alla detaljer till skärmen kräver mycket mer än bara 25 episoder av anime. Kommer du ihåg hur vi fick nästan ett fullständigt avsnitt av infodump från den falska minoshiro i avsnitt 4? Det är den nedskärda versionen av TV-scenen. I romanen talar den falska minoshiroen ungefär dubbelt så länge.


1 Observera det Shinsekai Yori är en verklig roman, inte en lätt roman.

2 I envolymsupplagan, hur som helst.

Först och främst är den nya versionen av "Från den nya världen" inte en lätt roman. Jag tycker att det är en hård SF-roman, istället för en lätt roman.

Ja, de 25 episoderna av anime täckte hela romanen.

Men det finns en ny serie "New world zero year" som körs i en ny tidskrift. Det har inte förvandlats till en bok än. Denna serie talar om historien före "Från den nya världen".

2
  • Wow, jag visste helt inte om det. Ser ut som 「新世界 ゼ ロ 年」 Shinsekai Zero-nen har körts (intermittent?) i 「小 Shousetsu Gendai sedan augusti 2011 och följer berättelsen om "Boy A" (den första personen som utvecklade psykokinese). Jag måste ta reda på hur jag får en kopia av detta ...
  • Ja, jag läste inte noll-nen ännu. av vissa bloggar, det körs varje månad. av webbplatsen för shousetsu gendai, november nummer har 10 sidor (636p till 646p). Kanske behöver vi mer tid att se i en bok.