Anonim

Varför fick Goku inte sin potential upplåst av den äldste Kai? (Ingen Mystic / Ultimate Goku?)

I Dragon Ball Z, avsnitt 54, (detta är under Namek Saga), låser den äldste Guru upp Krillins sovande potential, och så når Krillin sin fulla potential, med en effektnivå på 14 000. När Krillin kämpar mot Goku som kapten Ginyu besatt (ep. 71 tror jag), har han en effektnivå på 22 000, och när Z-fighters kämpar mot Android 18 (ep. 135 tror jag) har Krillin en effektnivå på 450 000!

Om Krillins verkliga potential verkligen var olåst långt tillbaka i Namek Saga, hur skulle det då kunna ha stigit, skulle det inte betyda att hans sanna potential inte verkligen var olåst? Hans kraft skulle antingen ha varit så hög som den blev i början, eller så skulle den inte ha kunnat stiga. Finns det en förklaring i universum för detta?

1
  • FWIW, jag tolkade "potential" som att ta bort en självbegränsning. Det vill säga Krillin hade en effektnivå på 14k, men säg bara använde en effektnivå på 10k på grund av undermedvetna gränser. Om så vore fallet skulle ytterligare kraft (dvs. träning eller andra boosts) fortfarande kunna höja taket.

Samma sak kan man säga om Ultimate Gohan. Äldste Kai tog i princip fram Gohans outnyttjade potential. Ultimate Gohan i Universal Survival-bågen är dock mycket starkare jämfört med Ultimate Gohan i Buu Saga. Även under träningen uppgav Picollo att Gohan kunde bli mycket starkare.

Jag tror att en bra förklaring eller sättet att titta på det skulle vara så. Fighter A använder bara 75% av sin makt X när det finns 25% av outnyttjad makt. X kan dock ändras genom träning. En bra analogi skulle vara att jämföra den med Cell vs Gohan. Gohan använde inte all sin verkliga makt när han kämpade mot Cell i början tills han knackade på SSJ2. Men SSJ2 var uppenbarligen inte den maximala styrkan som Gohan kunde uppnå när han blev mycket starkare.

Det finns ingen officiell effektnivå för Krilin när z-kämparna kämpade 18. Kraftnivån på 450 000 är fläktspekulationer, den sista kraftnivån som Krilin gav var 75 000 i V-Jump-tidningen, vilket jag tvivlar på är en kanoneffektnivå, och senast bekräftade kanon är 13 000 i Daizenshuu 7 som har listat Toriyama som författare.

Vi kan dock anta att Krilin höjde sin maktnivå när z-kämparna kämpade 18. Krilin höjde sin maktnivå från 206 till 1770 genom att träna ett år, så med tre års träning för Android-ankomster kan vi säkert anta att han ökade flera gånger hans effektnivå