Anonim

Vad är NNMA? Del II

I Dragon Ball-serien har karaktärer haft sina egna speciella förmågor / tekniker. Till exempel direktöverföring. Under Buu-sagan, Cell-sagan och turneringar etc kan tecken som Piccolo eller Vegeta ha behövts för att använda sådana tekniker. Kämparna är också så förtjusta i att bli starkare. Så varför är det så att karaktärerna inte lär varandra rörelser som kan vara extremt hjälpsamma i strid och aldrig verkar förändra sin uppsättning tekniker?

Detta är inte nödvändigtvis fallet. Det beror starkt på personligheten hos karaktärerna som använder tekniken och karaktären som vill lära sig tekniken.

  • Krillin ville lära sig Kaioken när Goku först avslöjade det. Även om han aldrig följde igenom.
  • Vegeta är för stolt för att Goku ska lära honom hur man använder omedelbar överföring eller någon teknik för den delen. Men om du kommer ihåg, efter Namek, sökte den senare Goku för att fråga honom hur han lyckades förvandlas till en Super Saiyan. Det skulle strida mot Vegetas karaktär att be Goku att lära honom väldigt enkla tekniker när Vegeta själv är ett stridunderbarn och kunde räkna ut dem eller komma med varianter själv. Det hindrade honom inte från att be Whis att träna honom eftersom Vegeta tydligt visste hur stark Beerus var och den förra läraren skulle bli mycket erfaren och betydligt kraftfullare.
  • Goku å andra sidan, trots att han har en gud i Dragon Ball Super, går fortfarande till Master Roshi för att lära sig Mafuba. Han antar senare en teknik som han ser Krillin använda i sin kamp mot Jiren. Hans karaktär har skrivits på ett sådant sätt.

Sammanfattningsvis handlar det helt enkelt om kämparens speciella karaktär. Med detta sagt är den enda praktiska tekniken som Goku har som de andra kämparna kan hitta användbar omedelbar överföring. Inte att använda under strid eftersom det lätt kan motverkas "Vi ser Frieza enkelt motverka Yardrat med direktöverföring i turneringen utan ansträngning". Det kan vara bekvämt för resor. Showen har på något sätt anpassat attacken som en av Goku's signaturattack för att göra det lättare för tomten. Som sagt, Goku säger att det tog honom 1 år för perfekt direktöverföring. Det är vettigt för Goku att ha tillbringat ett år för att behärska tekniken baserat på de omständigheter han befann sig vid vid den tidpunkten. Goku är också överlägsen resten av Z-kämparna vad gäller de tekniska aspekterna av Combat (Bortse från Whis och kanske Beerus förstås, om du anser att de är en del av besättningen). Så det är inte riktigt vettigt för resten av dem, att spendera ett år eller kanske mycket längre, att behärska en teknik helt enkelt för resans skull.