Anonim

Exempel på parallell redigering i \ "Lammens tystnad \" (1991)

När Orochimaru och den tredje Hokage slåss efter Chunin-examen, får den tredje Hokagen Shinigami att skära ut en del av hans själ, "ta bort sin jutsu" genom att få honom att förlora användningen av armarna. Hur fungerar det? Varför gör det specifikt att hans armar inte fungerar? Logiskt sett skulle det dra från delen var längst bort från bröstet där den drogs från, vilket skulle vara fötterna. Varför är det inte det som händer?

Jag har just tittat på scenen igen i anime där det hände, och det såg ut för mig som dödsguden tydligt drog på den del av Orochimarus ande som kontrollerar hans armar (du kan se händer i slutet). Det råkar bara vara där dödsguden drog sig, och det råkar bara ha dragits ut till armbågarna eller så.

Kanske den 3: e drog ut armarna medvetet för att han ansåg att det var det enklaste eller mest effektiva att dra ut först om han bara skulle göra jobbet delvis.

Det finns verkligen inte mycket mer än så.

Om du tror på hur en själ fungerar, är den kopplad till alla kroppsfunktioner.

Om du skulle förlora användningen av dina ben, så länge din själ inte skadas kan du en dag använda dina ben oavsett. I Orochimarus fall, för Saratobi (den tredje Hokagen) närmade sig döden och tappade styrka för att ens hålla Orochimarus själ, och genom att ens använda jutsu hade Saratobi avslutat sitt eget liv; så allt Orochimaru behövde göra var att bli fri från hans grepp för att bli segraren. Således siktade han mot Orochimarus armar som ett sätt att stoppa honom från att någonsin använda jutsu igen, vilket skulle vara en dödsdom för honom eftersom det skulle innebära att han kunde utföra vilken jutsu han än använder för att byta kropp

Saken är att Kabuto måste ha kommit på något för att tillåta Orochimaru att byta kropp och reparera skadan på hans själ, för även om det fanns ett annat sätt för Orochimaru att hoppa över kroppar skulle skadan på hans själ ha hindrat honom från att använda sina armar. Jag är ganska säker på att när han kämpar mot Naruto, och Naruto använder Nine-Tails 'Cloak, använder han sina armar (även om jag kunde ta fel, har det gått några månader sedan jag såg det).

När det gäller hur klippning av en blob tar bort användningen av armarna måste Saratobi ha kunnat "känna ut" Orochimarus armar och dra ut dem. I vissa anime och spel har själen samma form som den fysiska kroppen med den förankrad i huvudet och fötterna, så när du drar från bröstet ser det ut som om du drar i en bågsträng. Detta kan vara liknande; Jag passerade just den delen som en Kage som bara var fantastisk till att börja med.