Anonim

UK AMG Webcast - 16/09/13 - Avsnitt 26

Jag läste om det kommande Gatchaman Crowds anime.

Enligt denna källa handlar serien om

"Gatchaman" - krigare som slåss i specialförstärkta kostymer som drivs av "OBS", manifestationen av speciella andliga krafter hos levande varelser.

Detta förvånade mig - den ursprungliga Gatchaman-serien hade inget övernaturligt material. Några ganska osannolika saker hände, men de förstås alla vara avancerad vetenskap och teknik. "Bird Go!" omvandlingar var inte andliga utan tekniska.

Så är Gatchaman Crowds inställda i samma universum som den ursprungliga Gatchaman?

Obs! Jag är medveten om att detta inte kan besvaras förrän showen startar eller tills Tatsunoko avslöjar mer information.

Jag har inte ett definitivt svar på detta, men baserat på de två första episoderna av Crowds (allt som hittills har sänts) finns det i alla fall ingen tydlig koppling mellan de två serierna. Om de är i samma universum verkar inte karaktärerna i de två serierna interagera alls. Det finns definitivt referenser till originalserien, t.ex. alla medlemmar i Gatchaman-teamet i originalserien har motsvarigheter i Crowds, och många av koncepten förblev desamma.

Det finns god anledning att tro att de två serierna finns i olika universum. I den ursprungliga Gatchaman var alla deras krafter, åtminstone i princip, bara en produkt av vetenskap och teknik. I Crowds, däremot, är deras Gatchaman-krafter av något slags mystiskt ursprung. Det är ännu inte klart hur de fungerar, men de ligger inte längre inom science fiction-området längre. Denna återgivning av Gatchaman skiljer sig således i grunden från originalet och är förmodligen bara meningsfull i sitt eget universum.

Wikipedia verkar vara överens med detta och beskriver folkmassor som "baserade i Gatchaman-universumet", vilket verkar utesluta att det befinner sig i samma universum. Det finns dock ingen solid källa för det uttalandet, så det är i bästa fall tveksamt.

Naturligtvis kan detta svar ändras (åtminstone tills folkmassorna slutar) men för närvarande verkar det mer troligt att de befinner sig i olika universum.

2
  • Jag har väntat ett tag med att acceptera detta tills fler avsnitt fanns tillgängliga. Nu är det säkert att säga att detta svar är rätt.
  • Jag skulle motbevisa den "mystiska ursprungsdelen" som spekulation, med denna rakhyvel: "Någon tillräcklig avancerad teknik ..." - när Katze med våld tar bort Hibikis anteckning finns det mycket ledningar bakom det. Och JJ berättar inte hur han gör sina grejer. Men du har rätt att det inte är ren science fiction som i SF försöker de åtminstone göra någon form av förklaring till tekniken.

Jag skulle säga att sambandet mellan gatchamanmassorna och den ursprungliga gatchamanen är originalet är en tv-show i folkmassans universum där laget på något sätt existerar i världen, vilket skulle förklara referenserna till laget i första avsnittet innan avslöjandet av dem faktiskt befintliga.

1
  • Jag tror inte att det fanns en "Gatchaman" TV-show i Crowds universum. Nämndes en TV-show i det första avsnittet? IIRC Förekomsten av Gatchamans var ett rykte - något du skulle hitta i tabloider eller webbplatser som ägnas åt konspirationsteorier.