Anonim

Габон. Ночевка со слонами, Экватор och госпиталь Швайцера в Ламбарене. Африка на колесах # 20

Kuragehime har min favoritögonfångare av all anime jag har sett:

Kuragehime ögonfångare

Det är väldigt underhållande, men "tequila" är ganska irrelevant för showen. Tequila är inte på något sätt relevant för handlingen. Det verkar bara vara ett slumpmässigt ord som de valde att använda.

Finns det någon förklaring till varför de säger "tequila" i ögonfångaren, eller är det bara en slumpmässig icke-sequitur för komisk effekt?

4
  • Jag tänkte alltid att det både var ett roligt klingande ord och på grund av låten av The Champs, som har täckts (och hånats) ett absurt antal gånger.
  • @JonLin Det är troligt, eftersom kuragehime har massor av popkulturreferenser. Tyvärr kan det vara svårt att hitta en auktoritativ källa som bekräftar det, men det skulle svara på frågan helt om det finns en sådan källa.
  • Inte säker på om det bara är jag, men det låter som om de spelar de sista beatsna i Tequila-låten bakåt.
  • @Krazer Jag är inte säker på om det är bakåt eller framåt, men de låter också liknar mig.

+25

Även om det inte riktigt kan bekräftas (eller inte har bekräftats ännu)

Det är en hänvisning till en låt från 70-talet, som mestadels var instrumental men innehöll en enda lyrik som upprepades hela tiden: "tequila." Jag antar att stilen var tillräckligt lik miniatyrmusikbiten i den ögonfångaren för att göra referensen tydlig för alla som är tillräckligt gamla för att få den. källa1

Inte säker på vilken tequillasång de hänvisar till eftersom det finns cirka 20.

3
  • 2 Det är låten "Tequila" av The Champs.
  • 3 Det allmänna samförståndet verkar vara att det antagligen hänvisar till den låten, men frågan är att fråga om en officiell källa som bekräftar den. Därför tror jag inte att jag borde acceptera detta åtminstone förrän skönhetsperioden har gått ut. Om perioden löper ut och ingen officiell källa hittas, överväger jag att acceptera ett sådant svar.
  • @LoganM Låter tillräckligt, jag kommer att försöka söka efter mer information under tiden.

Det verkar inte finnas någon form av officiell anledning för "Tequila" att vara i ögonfånget. Jag tittade på varje sida jag kunde hitta på deras officiella webbplats (http://kuragehime.noitamina.tv) och kunde inte hitta någon förklaring. Du måste översätta webbplatsen till engelska för att kontrollera.

Den bästa förklaringen jag kan hitta är från http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Funny/Kuragehime, som säger att "Tequila" är Inherently Funny Word. Enligt sidan:

Fakta: Vare sig det är uttal, stavning eller användning, vissa ord är bara roliga för vissa tecken.

Det finns ett antal webbplatser som spekulerar om resonemanget men de flesta verkar dra slutsatsen att det inte finns någon anledning men att det är roligt. (Exempel)

2
  • Så det är (ska vara) någon form av japanskt ordspel?
  • Enligt vad jag kan säga är det mer att det bara är något som de tyckte skulle låta roligt.