Anonim

Richard Dawkins: The Making of a Scientific Legend

När jag tittar på serierna märker jag ständigt mönstren i mobildräkternas huvuddesign.

Varje sann Gundam, eller på annat sätt viktig mech, kommer alltid att ha två ögon och vanligtvis V-hornen. Varje generisk kostym, eller en som tillhör en mer grunt skurk, kommer bara att ha ett öga.

Är detta någon form av kulturell referens?

REDIGERA

I Unicorn karaktärer säger att en mech blir en Gundam när hornet öppnar sig i V. Som om V-hornen är något mycket specifikt.

2
  • Den här frågan är lite bred. Vad baserar du på det här? Vissa serier kan dela en mech-designer.
  • att titta på gundamerna här verkar mycket lik samuraihjälmar och man kan se vilken mänsklig pilotmeka som jätte futuristisk samurai-rustning

Enligt Kunio Okawara, mechadesignern för serien:

"Jag lägger också formen av chonmage, som är en form av japansk traditionell frisyr som bärs av män, och kabuto, som är en typ av hjälm som först användes av forntida japanska krigare, i utformningen av Gundam. Det är min inspiration som är dold bakom skapandet av Gundam. "

gundamhuvuddesignen ska vara en hyllning till samuraihjälmar: utformade för att skrämma motståndare (det är därför många karaktärer blir rädda för att se ett gundamhuvud).

ganska mycket alla gundamhuvuddesigner har en V-formad antenn på pannan (spärrar svängen A gundam, vilket påminner mig om tysk adel / soldat från första världskriget); två ventiler på munstycket (spärra zeta, exia, 00 Qan [t] och några andra); har i allmänhet vit som huvudfärg, ett rött / svart litet skägg, blå / gröna / gula ögon och ett fyrkantigt element ovanpå huvudet ganska bisarrt många japanska bildesigners hyllar gundam för sin bildesign