Anonim

Blått hår - Måla ett digitalt porträtt i Photoshop

Jag läste några recensioner av den här säsongens nya föreställningar, och på något sätt slog jag på referenser till "digi-paint" två gånger (!):

Den råa mekaniken för att producera anime kan ibland vara ganska frustrerande. Tillbaka i början av 00-talet fick tekniska skift övergången till digipaint från traditionella celler och tidiga antaganden av det nya systemet led hårt för det. Föreställningar som Haibane Renmei hade i grunden vacker konstdesign, men såg fläckiga och otydliga på grund av den nya tekniken. (från BBK / BRNK - Förhandsgranskningsguiden för vinter 2016)

Så detta är ett glömt digi-paint show som grävdes upp i en tidskapsel senast från vår herres år 2002, dammades av, omformaterades till 16: 9 och såldes på nytt som en anpassning av en Masamune Shirow-manga från 2010. Hur förklarar du annars hemsk färgpalett, ojämna platta mönster och smärtsamt daterad besatthet från förr som kattflickor, pigor, androider / cyborgs med ovanligt sexuell hårdvara och bystiga forskare onee-samas? (från Pandora in the Crimson Shell: Ghost Urn - The Winter 2016 Anime Preview Guide)

Jag "får" vad de pratar om: den här typen av skit utseende som post-cel tidigt på 2000-talet nästan alltid visar. Men jag är inte säker på vad digi-paint egentligen är. Bortsett från ett annat inlägg på ANN som hänvisar till (men inte beskriver) digi-paint, har jag inte lyckats google upp något relevant.

Vad är digi-paint? När kom den i bruk (var det omedelbart efter cel?), Och vad används nuförtiden istället?

Jag har en allmän uppfattning om vad digipaint är, men jag kunde inte hitta många källor som gav mig denna idé eftersom det mest var saker jag bara plockade upp i förbifarten. Jag hittade en blogg som gick igenom processen och mer eller mindre bekräftade vad jag trodde; rulla ner till 'Compositing / "filming" för att se var de diskuterar det.

Detta är kärnan. Fram till omkring 1999–2000 skapades anime genom att rita linjekonst på en klar plastcell och sedan måla den cel med en pensel.Tecken och bakgrunder ritades på separata celler; karaktärsceller placerades ovanpå bakgrundsceller och animatörerna tog bilder av varje ram och strängade ihop dem till en film.

Någon gång omkring 2000 började animatörer att färglägga streckbilderna med en dator. Detta liknar i princip att göra konst i Photoshop, men enligt bloggen använder de ett program som heter RETAS! Proffs. Bakgrunder kan enkelt ritas separat och läggas till senare på en dator; om du någonsin har använt Photoshop vet du hur lätt det skulle vara att rita en karaktär och en bakgrund som separata bilder och kombinera dem senare som lager i en enda bild. Filmprocessen började också göras på en dator; animatörerna skapar ramarna digitalt baserat på linjekonsten och använder sedan datorn för att strama samman ramarna till en "film".

Digipaint hänvisar till den här processen att färga en cel på en dator med ett program istället för för hand med pensel och färg. Bloggen och den här andra diskuterar några av de effekter som den nya processen hade på animeindustrin: eftersom det var snabbare och lättare att färga ramar och kompositkaraktär och bakgrundskonst på en dator, kunde program ha fler ramar, vilket ledde till smidigare animering som inte återanvänds nästan lika ofta. Det var lättare att lägga till fina detaljer, så karaktärskonst blev mer detaljerad. (Jag antar att detta berodde på zoomning och precisionen hos en grafisk surfplatta, plus möjligheten att ångra misstag.) Det var också lätt att lägga till i 3D-datorgrafik, så saker som specialeffekter och maskiner, som är mycket lättare att skapa med CG än handritning, började göras i 3D.

Å andra sidan tog det ett tag för animatörer och konstdirektörer att vänja sig vid digipaintens olika karaktär jämfört med traditionell färg, vilket ledde till fula färgpaletter, suddighet och planhet som du ser i många tidiga digipaint-show. (från 1999–2004 eller så). Dessa problem är särskilt märkbara i några av de lägre budgethentaierna från den här eran, där karaktärer och bakgrundskonst ser ut som om de finns i två separata 2D-plan snarare än i ett enda 3D-utrymme, vilket gör att animationen liknar en dockningsuppställning av papper.

Så vitt jag kan säga används digipaint fortfarande ofta idag; animatörer har precis fått en massa bättre att använda den. Senaste exil är en annan show från den tidiga eran som jag kom ihåg att jag såg mycket bättre ut än den gjorde. Tycka om Haibane Renmei, det var en show med fantastiska, fantasifulla bilder som slutade se ut som helvete på grund av en hemsk färgpalett, häpnadsväckande suddighet och primitiv CG integrerat dåligt med 2D-animationen. Jag har inte tittat Fam: Silvervingen, men det skulle överraska mig om det inte såg ut mycket bättre än originalet.

Vissa program har gått mot cel-skuggad 3D-animering. Detta är en teknik där allt i showen skapas i 3D CG, men genom användning av filter och sådant blir det nästan typiskt att det ser ut som traditionell 2D-animering. Cel-shaded 3D har funnits ett tag i videospel, men det är just nu i sina tidiga dagar för anime och lider av problem precis som tidig digipaint. Men det kommer troligen att sluta ersätta digipaint, eftersom det är billigare (gör bara en 3D-modell från olika vinklar. Det är nästan som att ha skådespelare igen!) Och bli bättre hela tiden. (Se Arpeggio of Blue Steel.)

Digital målning är en metod för att skapa ett konstobjekt (målning) digitalt och / eller en teknik för att göra digital konst i datorn. Som en metod för att skapa ett konstföremål anpassar det traditionellt målningsmedium som akrylfärg, oljor, bläck, akvarell etc. och applicerar pigmentet på traditionella bärare, såsom vävd duk, papper, polyester etc. med hjälp av dator programvara som driver industriella robot- eller kontorsmaskiner (skrivare). Som teknik hänvisar det till ett datorgrafikprogram som använder en virtuell duk och en virtuell målningslåda med penslar, färger och andra förnödenheter. Den virtuella rutan innehåller många instrument som inte finns utanför datorn, och som ger ett digitalt konstverk ett annat utseende och känsla från ett konstverk som görs på traditionellt sätt.

från https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_painting

1
  • Detta svarar bara delvis på frågan. Om du i framtiden vill kopiera något ord för ord från någon annanstans, vänligen försök att referera till den källan.