Anonim

Cell: Livets enhet - (Föreläsning -1) av Sanjay Dwivedi Sir, Make My Career

Det verkar som om Madokas handlingar förändrade världen så mycket att den högteknologiska skolan och allt inte längre var under seriefinalen. Kyuube som kontaktade tjejerna sågs inte av andra människor, så jag undrar hur de högteknologiska grejerna blev.

[...] den högteknologiska skolan och allt var inte längre under finalen i serien.

Jag tror inte att detta faktiskt är fallet. Du har rätt i att vi inte gjorde det visad skolan när som helst efter att Madoka hade önskat sig, men vi har fortfarande mycket goda skäl att tro att mänskligheten fortfarande skördade alla fördelarna med sitt förhållande till inkubatorerna.

Kom ihåg händelserna i avsnitt 11 efter Sayakas begravning, när Kyuubey förklarar Madoka allt om det långa förhållandet mellan mänskligheten och inkubatorerna.

MADOKA:
KYUUBEY:

MADOKA: Om du aldrig hade kommit till den här planeten ...
KYUUBEY: Du skulle nog vara naken och bo i grottor.

Det är uppenbart att Mitakihara-folket inte lever i stenåldern efter att Madoka hade önskat sig - och jag tror därför att det är bäst att dra slutsatsen att mänskligheten fortfarande gynnades av deras förhållande till inkubatorerna i den slutliga tidslinjen lika mycket som de gjorde i tidigare tidslinjer.


Självklart, om du tittar på mekaniken i hur inkubatorerna fungerar, tycker jag att detta också borde vara uppenbart - hur inkubatorerna hjälper mänskligheten att avancera är att låta människor göra önskningar och använda magi. Detta gäller både före och efter Madokas önskan. Medan vissa tjejer verkligen skulle vilja ha vardagliga saker som att läka en duds arm och göra lite av större konsekvenser, skulle andra önska och göra saker i större skala.

Vissa, som Madoka, skulle bokstavligen förändra universum. Andra skulle göra stora saker för att föra mänskligheten framåt. Under Kyuubeys avsnitt 11 förklaring ser vi bilder av magiska tjejer, varav några ser väldigt mycket ut som verkliga figurer, t.ex. Cleopatra, Joan of Arc, etc., som verkligen är kända för att ha gjort stora saker. Faktum är att Kyuubey uttryckligen säger:

KYUUBEY:
KYUUBEY: Bland dem fanns de som förändrade historien och förde det mänskliga samhället till en högre nivå.

Implikationen var naturligtvis att de bara kunde göra det tack vare önskan och kraften i magi som de fick av inkubatorerna. Sammanfattningsvis, ja - världen är bara så tekniskt avancerad tack vare Kyuubeys lopp.

1
  • 1 Ah, jag hoppades ganska att mänskligheten fortfarande var okej utan hjälp av inkubatorer, bara inte så tekniskt avancerad som tidigare sett.