Anonim

Skyldig hund?

Vad är meningen med krita-målningsbilden precis efter Shinji-kvävning av Asuka? Bilden nedan är en del av krita-målningen i The End Of Evangelion:

Okänd kille

En pojke inne i ett hus?

Vad är det?

Pojke och kvinna?

En hink med fisk

Dog Corpse

Ett mordfall

1
  • förra gången jag minns detta var i originalserien och anledningen till att jag läste var att studion hade slut på pengar. men jag tror inte att det är fallet här

Jag tror att det allmänna samförståndet är att det är upp till din egen tolkning. De är en blandning av faktiska barns ritningar och några som gjordes för att se ut som barns ritningar men som faktiskt skapades av personalen (t.ex. den rensade hunden och fisken).

Det finns kommentarer som är en del av "Eva Tomo no Kai" (Eva Fan Club) nyhetsbrev som förmodligen nämner att dessa teckningar skapades av barn som gick igenom övergrepp / traumatiska upplevelser och ritades som en del av någon form av terapi. Jag kan dock inte ge den faktiska källan eller genomsökningen, så ta den godbiten med ett saltkorn.

Så det är möjligt att sekvensen hänvisar till den för ett barn (eller barn, som i Evangelion-piloter) som gick igenom traumatiska upplevelser (pilotering, strider, allmänna psykologiska strider från seriens händelser) och försökte hantera dem. Liksom tanken bakom terapibarnens ritningar.

1
  • Relaterat till den här frågan Vad är skillnaden mellan slutet på anime och i The End of Evangelion? ?

Som konstterapeut och psykolog under utbildning kan jag säga att ja, de bilder som faktiskt ritades av barn (de "riktiga" bilderna) skulle sannolikt kunna vara en del av konstterapi och avslöja psykiskt skadliga / traumatiserande människor eller händelser. Dessa teckningar skulle dock vanligtvis hållas konfidentiella när de ritades inom terapisessioner, så det är oregelbundet att de bara skulle plockas upp av Anno och läggs till i filmen ur det blå. . .

1
  • Gick med på. Det är mer troligt att Evas personal letade efter barns ritningar som liknade eller såg ut som om de kunde ha använts i konstterapi, men berättelsen förändrades i berättelsen.

Jag tror personligen att den okända killen faktiskt gråter Asuka i en specifik ram, näsans vinkel får mig att tänka på hur nära besläktade de två bilderna är. Pojken inne i huset tror jag är Asukas mamma efter att Asuka kommer in och ser henne hängda, jag tror att alla dessa bilder relaterar till Asukas förflutna, eller saker hon ser i sin vardag. Pojken och kvinnan ser ut som Geofront och Longinus spjut.