Anonim

Gratis mäklarskola: Mike Kreins $ 300 000 per år på 1 tim per dag-metod

Jag har sett en hel del anime där målen för rånare mestadels är postkontor och inte banker eller andra platser som kan ha pengar. Är detta en tomtenhet som började någonstans eller är det faktiskt ett faktum att rånare faktiskt går till postkontor i Japan? Om det är det senare, kan någon belysa varför postkontor är ett favoritmål för rånare?

Några exempel på anime som har postkontor rånade över mitt huvud är Sword Art Online och Toaru Majutsu no Index. Det finns nog fler titlar där detta händer som jag inte kommer ihåg.

2
  • I verkligheten tenderar rånare att gynna bensinstationer, livsmedel eller bankomater. Bankrån brukar hända i (Hollywood) filmer. Saken är att bensinstationer, livsmedel eller till och med smycken kan rånas med liten eller ingen utrustning. För att råna en bank behöver du inte bara en mycket specialiserad och erfaren besättning utan också alla slags verktyg som inte är lätta att få tag på.
  • @Nolonar Det är inte svårt att råna en bank. Om du går in i en bank och släpper en sedel som säger "Jag har en pistol. Ge mig alla pengar du har.", Kommer kassören troligen att följa, även om du inte faktiskt svänger med en pistol. Den svåra delen är att komma undan med det.

Japans postkontor är banker. Och det japanska postbanksystemet är inget att nysa på. Faktum är att 2008 hade Japan Post Bank fler insättningar än någon annan bank i hela världen!

Därför är det inte förvånande som visar i Japan, som Index och Svärdkonst online, kan innehålla rån på postkontor. Det finns mycket pengar att få där!