Anonim

Sword Art Online: Hollow Realization (PS4, Let's Play) | Att ta Asuna till sovrummet | Del 6

Uppenbarligen i SAO var alla som var med i spelet den första dagen fångade inuti. Min fråga är, kan någon på utsidan en dag (eller när som helst) senare delta?

Jag kan föreställa mig att det skulle vara frestande för någon som hade en betydande annan, barn, någon, i spelet eller kanske de var deprimerade och trodde att SAO skulle leda till ett bättre liv.

Jag är säker på att de sedan skulle fånga sig själva men finns det något som hindrar det första hoppet efter att Akihiko Kayaba redan har fångat alla?

8
  • Jag tror att de kunde, förutom att jag tvivlar på att någon med rätt sinne skulle göra det efter att ha hört nyheterna.
  • I böckerna står det att det bara fanns 10 000 enheter tillgängliga. De sålde alla ut på under en minut online, och du var tvungen att vänta extremt lång tid i kö för att ha fått en från butiken. Det följer upp detta genom att säga att alla som fick en måste vara en hardcore-missbrukare och påpekar att det redan var över 9500 av de 10000 personerna online.De antydde starkt att alla 10000 personer redan var online och använde frasen "tiotusen människor" flera gånger för att beskriva befolkningen i spelet. Realistiskt föreställer jag mig att det skulle finnas några personer som inte kom online men.
  • Förutsatt att några personer inte kom online innan det hände, finns det inget som säger att de inte kunde logga in senare. Det anges dock att de inte loggar in senare: det står att de aldrig fått några meddelanden från utsidan. Med tanke på att det högst fanns en handfull kopior tillgängliga, är det mycket mer troligt att dessa kopior kommer att konfiskeras än att någon skulle sluta använda dem.
  • @Azrael, åh, okej, har inte läst böckerna än. Den 10 000 maximala ockupationen är meningsfull.
  • Jag vill bara lägga till @Azrael att även i Anime påpekade de att endast 10000 enheter gjordes och alla enheter såldes direkt. Det fanns också en galen väntelista för den. Det var en konversation mellan Kirito och antingen Agil eller Klein. De nämner hur "lyckliga" de bara hade en för att chansen att få en var så löjlig.

Det finns inga bevis som visar att det inte var omöjligt för icke-fångade spelare att få tillgång till spelet. Vad Kayaba Akihiko gjorde var att ta bort alternativet "Logga ut" och ändra spelet så att dödsflaggan skulle få NerveGear att steka spelarens hjärna.

Naturligtvis, om det var möjligt eller inte på grundval av vad Kayaba gjorde mot spelet är en sak, den andra faktorn att överväga är myndigheterna.

När Kirito först kom in på Sword Art Online låg han på sin säng. I slutet av Aincrad-bågen vaknade han emellertid på sjukhus sett där han vaknar och snubblar ut för att leta efter Asuna.

Det nämndes också att NerveGear har sitt eget interna batteri i sig som står för 30% av dess vikt, i romanerna har det avslöjat att detta batteri har minst 10 minuters ström, eftersom det är en av förutsättningarna för att döda en spelare.

I romanen meddelar Kayaba spelarna att om något av följande hände: kopplas bort från en elkälla i 10 minuter, klippt ur systemet i mer än 2 timmar, eller döende i spelet, skulle NerveGear steka spelarens hjärna och döda dem i den verkliga världen.

Soruce: Avsnitt 1 - Anpassningsanmärkningar (punkt 2)

Kayaba säger också hur människor utanför spelet fick höra att undvika kraftigt avlägsnande av NerveGears men vissa valde att ignorera detta (även om det inte innebär att han brydde sig om deras liv).

Efter att ha informerat omvärlden om situationen i förväg rapporterade [Kayaba] att vänner och familjemedlemmar till några av spelarna redan hade ignorerat hans varning och orsakat 213 spelares död och visat bilder av SAO-incidenten.

Källa: Avsnitt 1 - Plot (7: e stycket)

Också varje fångad SAO-spelare flyttades till sjukhus under de första två timmarna av spelet, med början som svar på Kayabas tillkännagivande för att övervaka deras tillstånd, och för dem som inte dog i spelet, för att hindra dem från att bli undernärda.

Han berättade också för dem att hans brott sändes över hela världen, med plats för varje spelare, så att myndigheterna skulle flytta dem till sjukhus för att ge dem bättre vård under de två timmarna som han hade låtit spelarna kopplas ifrån systemet.

Soruce: Avsnitt 1 - Anpassningsanmärkningar (punkt 2)

I romanerna, som anime inte nämner, släpptes SAO bara i Japan så de enda spelarna som gjordes var japanska. i Wiki står det efter SAO-incidenten NerveGear hade beslagtagits och bortskaffats enligt den japanska straffprocesslagen, artikel 121

allt detta indikerar att de japanska myndigheterna var väl medvetna om vad som pågick och skulle vara i allmänhetens bästa för att förhindra fler fall av spelare som fångas inuti. när det gäller spelet behövde myndigheterna inte hindra människor att få fler exemplar av spelet eftersom endast 10 000 exemplar först producerades och 10 000 spelare fångades1

Endast 10 000 exemplar trycktes i spelets första sats och försäljningen på nätet såldes inom några sekunder. Hard-core spelare väntade i kö i flera dagar på att köpa de första papperskopiorna från många butiker.

Sword Art Online startade officiellt servertjänst kl. 13.00 den 6 november 2022 och fick oro när skaparen lyckades fånga 10 000 personer i spelet och göra det så att döden i spelet skulle innebära faktisk död för spelaren .

Källa: Sword Art Online - Bakgrund

men på NerveGear Wikia-sidan står det att det fanns cirka 200 000 spelare i besittning av ett NerveGear, så jag antar att myndigheterna beslaglade cirka 193 853 NerveGear under Dödsspel (3 853 från spelaren som dog)


Den här nästa delen är främst spekulation. Emellertid Cardinal-systemet, som möjligen kan korrigera nya spelare som kommer in i spelet, eftersom vi inte såg externa myndigheter försöka hjälpa spelare i spelet med att rensa alla 100 våningarna. även om detta kan vara att de är försiktiga så effektivt som Kayaba kontrollerar 10 000 liv

Det nämns också att Kayaba har en nivå av ära och rättvisa så jag skulle anta att när han hjälpte spelare att nå 95: e våningen (där han skulle avslöja sig som den slutliga chefen) skulle han också agera på eventuella externa störningar mot någon i vissa sätt om de kom med hack som är utformade för att hjälpa till att slå spelet eller försöka komma tillbaka till själva spelet.

Akihiko hade en nivå av ära och rättvisa. Han designade Sword Art Online för att vara ett beatable-spel av alla som hade färdigheterna. Han störde aldrig spelarnas framsteg för att hindra dem från att gå vidare genom spelet; som Heathcliff kämpade han faktiskt på spelarnas sida och hjälpte dem att rensa golv. Det enda undantaget från detta är det faktum att han gjorde sig oövervinnlig fram till sin kamp med Kirito, även om detta var nödvändigt för att överleva spelet tills 95: e våningen nåddes, där Heathcliff planerade att avslöja sin sanna identitet och bli den sista chefen på 100: e golv.

Soruce: Kayaba Akihiko - Personlighet (4: e stycket)


1: webbversionen av berättelsen som omfattade vuxna # .5 kapitel säger att det var 50 000 spelare fångade

2
  • Jag tror att avsnittet för att komma ihåg vad myndigheterna gjorde (flytta spelarna till sjukhus, övervaka deras hälsa etc.) kan sammanfattas ytterligare, eftersom det inte är huvudpunkten i ditt svar.
  • @nhahtdh jag kunde ta bort undernärda men resten måste vara där eftersom det tyder på att myndigheterna var medvetna om vad som pågick och min spekulation är inte grundlös (eftersom det hela faller sönder om ingen på utsidan ens vet nej man kan logga ut), såvida det inte finns något där inne som du tror inte behövde vara där inne

Svaret finns i det första avsnittet av serien. Endast 10 000 exemplar av spelet säljs, och alla är i bruk, för i presentationen, när Kayaba berättade för henne alla de "nya reglerna", finns det mer än 9 000 spelare online, och vissa är döda just nu .

Jag kan också förstå att andra förklaringar är korrekta, för ja, förmodligen är "inloggningsservern" nere, eller det finns bara en dold server (varken serier eller romanen sa något om om Kayaba kan logga ut eller inte).

@Quikstryke: De kan inte kapa paket från servern. Jag förklarar: alla dessa spelare är i kontrollerad miljö, på grund av detta kan du sniffa informationen mellan NerveGear och servrarna. Men du vet inte användningen av dessa data. När du sniffar på en MMO spelar du själv MMO. På grund av detta ser du ett paket som går till servern eller från servern och effekten av detta paket på din skärm. Om du får ett gäng paket, men du inte kan relatera det till rätt åtgärder på spelet, är all denna information mer eller mindre värdelös. Mer om denna information är krypterad. Om du till exempel har fem paket kan du försöka relatera till handlingar (till exempel göra en gång till samma åtgärd för att se vanliga paket). Men om du har tusentals av dem har du ingenting.

Jag kom hit för att jag ville veta människors åsikter om saken. Ni håller alla fast vid det faktum att endast 10 000 exemplar gjordes och alla användes. Även om detta är sant, tycker jag att vi inte borde gå igenom fakta för detta. Jag tror att vi bör teoretisera och bara komma bort från det faktum att alla kopior var i bruk. Låt oss säga att ungefär hundra eller så aldrig loggat in den första dagen. Skulle de kunna logga in om de fortfarande hade kopian av spelet? Medan vi håller på med det, låt oss ta bort hela saken om hur regeringen också skulle konfiskera dessa kopior. Låt oss också lägga människors resonemang om att gå med i ett dödsspel åt sidan.

Så mitt svar på detta kommer ganska att finnas överallt.

Okej, jag tror att de på ett sätt kunde göra det. Jag menar, titta på hur spelet var inställt. Låt oss börja med Beta av SAO. Allt är bra; några buggar här och där, men allt går smidigt. Nu för den fullständiga versionen. Spelet modifierades specifikt för att inte ha en "Logga ut" -knapp. Så de som gick med i SAO på dag 1 loggade redan in medan spelet inte hade någon "Logga ut" -knapp i första hand. Så det går den teorin om att människor inte kan gå med efter att "Logga ut" -knappen togs bort. Just nu ser det ut som om de kanske kan. Låt oss nu gå in i spelets system, Cardinal. Kardinalsystemet är SAOs hela system och gör ett antal saker. Det skulle också anpassa sig till situationer. Låt oss säga att en av dessa saker är att göra spelet rättvist för alla. Skulle det inte hindra andra människor från att komma in eftersom alla hade ett försprång? Det skulle möjligen försöka skicka dem till en annan server för när spelet hade flera av dem. Men hur är det med Betaspelarna? De ligger framför alla; skulle det inte vara detsamma som om någon ny gick med? Så det går den där. Det säger sig självt att ingenting står i vägen för en person att gå med. Servrarna skulle inte vara fulla, så människor kan fortfarande gå med. Om inte killarna som arbetade med spelet gjorde det så att ingen kunde gå med. Men med det sagt om de hade den makten att göra det, skulle de då inte kunna dra ut alla från SAO? Det är troligt att Kayaba var den sista personen som kontrollerade systemen innan de släpptes, så han kunde ha gjort ändringar i spelet som de andra inte märkte. Eller kanske var Kayaba den sista personen som spelet gick igenom innan det släpptes så att allt skulle sättas in som han ville ha det. Det skulle också vara självklart att endast Kayaba kunde komma åt spelet, eftersom vi fick veta att han faktiskt spelade själv. Nu finns det en annan sak som vi måste tänka på. Jag tror att Kayaba inte heller skulle ha gått med i SAO på dag 1, förutom hans utseende vid öppningsceremonin. Jag tror att han skulle ha gått med efter den första månaden eller så för att se till att allt gick bra utan att han ingrep. Vad sägs också att Kayaba tänkte på att människor inte skulle gå med dag 1 och inte brydde sig om att begränsa det? Han ville att alla skulle gå med så att han kunde styra en värld genom sin design. Så resonemanget står att ja, de kan gå med och fångas där som de andra.

Det är min teori, men något annat störde mig också. För detta tar jag tillbaka regeln om att regeringen konfiskerar kopiorna. Om dessa kopior av SAO var användbara, skulle inte regeringen försöka hitta ett sätt att få ut alla genom att titta på spelets koder och skit? Detta var troligen en tanke i Kayabas sinne. Så han satte förmodligen en begränsning för att nya spelare skulle gå med. Med det i åtanke skulle dag 1 ha varit den enda gången att gå med, om du inte är GM. Att gå med någon annan dag skulle leda till ett anslutningsproblem. Så om vi lägger till den där lilla detalj, så vänder hela svaret. Så det varierar vid olika tillfällen, men mitt slutliga svar är nej.

Nu ska du inte hata min teori eftersom detta faktiskt var min första teori som jag tänkte på mig själv. Och jag är ledsen i förväg om något av det inte är vettigt eftersom det är väldigt sent så jag är trött och jag har spenderat ungefär en timme på att skriva detta.

@Azraels svar är det rätta svaret på detta, men angående om de kunde eller inte utanför de ursprungliga enheterna och andra enheter konfiskerades, stängde Kayaba förmodligen systemet / servern eftersom regering eller någon kunde hacka in eller kapa paket om de ville (händer nu med MMO). Till och med Sugou som ville ha människor för testpersoner kunde bara göra det när de loggade ut vilket innebär att han inte bara kunde tränga igenom servern och väntade på att den skulle kunna öppna 300 personer till sina egna.

För att lägga till detta var de nya enheterna i Fairy Arc redan i produktion och kunde inte fysiskt steka någons hjärna. Människor skulle bara ha använt det här för att logga in och kommunicera med de som är fångade men det hände aldrig.