Anonim

Berserk 2016 Avsnitt 4 LIVE Reaction - THE ENDING TORTURE !!ベ ル セ ル ク

Denna fråga och dess svar kommer att innehålla spoilers.

Jag avslutade just titt på Berserk (originalet, inte 2016-fortsättningen) och kunde följa handlingen fram till det näst sista avsnittet.

Vid den tidpunkten förvandlades marken till ansikten och nästan alla huvudpersoner dödades. Griffith förvandlades till en konstig fladdermus-sak.Det verkade som om Casca våldtogs och Guts tappade ett öga och en arm.

Vad är det här konstiga scenariot? Vad hände? Hur slutar handlingen egentligen? Varför förvandlade Griffith sig? Kan någon bara förklara vad som hände i de två sista episoderna av serien (slutsatsen)?

2
  • Slutet på serien är väldigt öppen, mycket mer av detta förklaras i mangan, som går långt utöver detta slut i anime.
  • Från vad jag minns början på den ursprungliga Berserk Anime (och mangan) är "nutid" där varje visad efter det inträffade tidigare. anime stoppar shorts för att visa de sista händelserna som länkar till nutida Gutts där han har sin metallarm och Dragonslayer

För att du ska förstå slutet måste du förstå om Crimson Behelit som Griffith har.

Vad är en Behelit?

Syftet med Behelits är att skapa en mellanrum mellan den fysiska sfären och den del av Astral Realm där Guds hand bor. En Behelit tillhör en förutbestämd ägare och kommer därför, oavsett omständigheterna, alltid att hitta sin väg till sin ägare när hans önskan att undkomma sin nuvarande situation är tillräckligt stor för att den ska kunna aktiveras fullt ut så att ägaren kan förvandlas till en apostel. Därifrån skulle Behelit gradvis komma till en annan för att upprepa processen. Normalt skulle en Behelit aktiveras från att bli utsatt för ägarens blod.

The Crimson Behelit

Griffiths Crimson Behelit, som han skaffade från en spåkar som ungdom, var en sällsynt och unik sak som sägs ge sin största önskan i utbyte mot ägarens kött och blod.

När Griffith ser Guts och Casca tillsammans och inser att han kan förlora alla medlemmar i Band of the Hawk, springer han iväg och faller i en ström. Där ser vi att han hittar sin Behelit bland flodstenen.

Beheliten aktiverar och kallar till de fyra medlemmarna av God Hand.

Även känt som kungens ägg av både Nosferatu Zodd och Guds hand, det verkar en gång var 216 år när tiden för förmörkelsen närmar sig, dess ägare avsedd att kasta fysisk form övergå till en av gudshanden. Det är inte känt om det fanns fem olika Crimson Behelits eller om detsamma kom till var och en av Guds Hand-medlemmar i tur och ordning.

Gud Hand informerar sedan Grifith att för att bli en av dem måste han offra alla medlemmar i bandet som finns där. Således är de alla markerade med offermärket och dödas av demoner. Tarmar och Casca flyr dock med hjälp av Skull Knight.

Källa: Behelit

1
  • För att lägga till lite till @Arcane-svaret såg skallenriddaren inte ut i originalet. I remakes, manga och 2016-versionen är han en mycket utbredd karaktär. Anime du såg kallas golden arc som täcker de flesta äventyr som inträffade när Guts var medlem i bandet för hök. Slutscenen kallade festival beskrevs perfekt och det är för att Guts och Casca överlevde detta att Guts förlorade sitt högra öga och vänstra arm och Casca tappade sinnet. Ricket överlever bara för att han inte var där.

Griffith är en mycket ambitiös person, han är redo att göra vad som helst för att uppnå sina drömmar. Han var dock trasig, han kunde inte göra någonting längre, och hans drömmar skulle sluta framför hans ögon.

Han hade behelit, kungens ägg, som låter dig uppnå något och offra något annat i gengäld. Han hade valet, och han valde att offra sina kamrater i utbyte mot en stormakt, en makt som kommer att föra honom närmare hans drömmar och ge upp hans mänsklighet, så han slutade transformera. Alla som använder beheliten blir någon form av demon när de gör kontrakt med varelser från den andra världen.

Spoiler varning (händelser av manga och 2016 anime):

Efter vad som hände överlever bara Casca och Guts, med ett förbannat varumärke som gör att de alltid hemsöks. Casca tappar dock sinnet efter att hon var traumatiserad, medan Guts fortsätter att slåss och försöker hitta Griffith och hämnas.

Griffith önskar ett rike framför allt. Det var det som i stort sett hela guldåldersbågen kretsade kring. Under denna båge kan man till och med säga att Griffith ÄR historien om historien. Det handlade bara om att driva sin dröm om att vara den på toppen av ett slott.

Nu finns det mycket mer bakre historia & historia bakom de sista ögonblicken i bågen i berserkuniversumet, men den grundläggande kärnan i den är ... Med tanke på Griffiths situation där han inte längre kunde driva sin dröm i sitt trasiga tillstånd gjorde han valet att offra sina tidigare kamrater så att han kan återfödas och därför kunna fortsätta den strävan. Men resonemangskonflikten bakom valet och varför han i slutändan gjorde det som han gjorde är det som inkapslar det bästa av Golden Age Arc. Några ytterligare insikter i det nedan.

Varför gjorde han det valet? Tja, bortom den uppenbara anledningen till hans stympade, och därför värdelösa, kropp ... Och varför fick det honom att vända sig mot, och särskilt rikta mot Guts, efter att han blev Femto? Skulle du ha gjort samma val? Dessa frågor utgör enligt min mening den bästa delen av berserk.

Så, skulle du ha gjort samma val? Det är prisvärt om du inte skulle göra det, men förståeligt om du skulle göra det. Historien visar hur Griffith i slutändan kom till sitt eget personliga beslut, och allt jag kan säga är att det har mindre att göra med hans kropp och mer att göra med det han redan offrat, även innan bandet av Hawks, liksom bara är den typ av person han är.

Sist men inte minst är Griffiths handlingar mot Guts som Femto också mycket djupare än många människor inser. När han gjorde sitt val medger Griffith att Guts är den som genom kamratskap och kanske till och med vänskap fick honom att glömma bort strävan efter sin dröm även för en kort tid. Detta, särskilt för en karaktär som Griffith, är nästan som ett angrepp mot hans natur. Därför är det inte konstigt att Griffith, återfödd som Femto, praktiskt taget saknar de flesta, om inte hela hans mänsklighet, riktar sig mot Guts för denna "överträdelse". Och ja, den största delen av detta var att våldta Casca framför honom.

Om du tittar på programmet igen, kom ihåg det här inlägget.

detta utvidgas med @Arcanes svar.

Orsakerna bakom Griffiths handlingar inuti det astrala området är en slags hämnd. För att bli medlem i Guds hand måste han göra ett offer. Detta förklarar inte hans personliga handlingar mot Guts och Casca.

Griffith förstörs av Guts önskan att lämna bandet av Hawk, det var därför de duellerade i snön. Griffith vet också att Casca förlorade sin hängivenhet för Griffith som slängde henne med, eftersom detta hjälpte till att bevisa idén att han är både vacker och farlig. Efter att Guts framgångsrikt lämnat vet Griffith att han tappat sin stridstyrka och tror att han inte är vacker längre. Det är då han bryter sig in på mittlandsslottet för att sova med prinsessan, både för att bevisa för sig själv att han gjorde framsteg för att bli kung och för att trösta hans förlust av sina två närmaste vänner.

Detta var hans största misstag då kungen fångade Griffith efter handling. Att förlora sin armé betyder att han förlorade de tre saker som förde honom till höjden av den sociala stegen och nästan till sitt mål; Hans styrka, hans skönhet och hans armé / anhängare. Vid denna tidpunkt tror han att det inte finns något kvar för honom i denna värld och skulle vilja dö, hans anledning för att försöka begå självmord flera gånger i de sista avsnitten.

Då kallas Guds hand till honom och erbjuder honom allt han förlorat och mer. det enda han var tvungen att göra var att sälja ut sina gamla vänner och anhängare. Detta var ett enkelt val, de hade övergett honom en gång och han var inte villig att låta sina ambitioner dö för att rädda människor som förrådde hans förtroende. Detta förklarar Astral-slätten och hans val att bli en gudshand, men inte hans våldtäkt av Casca.

Griffith vet att Casca älskar Guts, det var uppenbart efter år tillsammans och hennes egen lust för Griffith bleknade. Guts begår det största sveket mot Griffith genom att lämna sin svurna tjänst och bryta förtroendet i sin egen styrka. Så Griffith bestämmer sig för att bryta både Casca och Guts som om de bröt honom.

Så våldtar Griffith Casca och ser till att Guts tittar, för att höra hennes njutning och visa Guts att Griffith är den större mannen i denna avdelning. Det är också en hänvisning till Guts våldtäkt under barndomen, som aldrig skulle önska samma smärta till någon annan han älskar. Våldtäkten var inte för att visa sexuell lust för Casca utan mer av en pissande tävling mellan två hundar efter samma kompis

Griffith inledde båda tävlingen och avslutade den i ett drag ...

när Cascas sinne går sönder efter svek från en man hon en gång älskade och beundrade.