Anonim

Bara flickaktiga saker i verkligheten!

En annan fråga om Evangelion ...

I mangan finns det ett kapitel där EVA Unit 01 vägrar att synkronisera med antingen Rei eller Dummy Plug, och istället "insisterade" på att endast Shinji kan styra EVA alls.

Nu, innan detta. Under striden mellan enhet 03 och enhet 01 aktiverade Gendo Dummy-systemet i stället för Shinji, som fortfarande var väldigt närvarande i EVA. Den här gången tar dock Dummy-systemet kontroll över enhet 01 och fortsätter att förstöra enhet 03, både i anime och manga, liksom dess pilot.

Min fråga är denna, varför accepterade EVA Unit 01 Dummy Plug, men senare avvisade den, liksom Rei?

1
  • Bara en teori: Mot EVA-3 var Shinji i EVA-1. Dummy Plug användes som säkerhetskopia. EVA-1 "lurades" mot sin vilja också. Hon var redan aktiverad. I det avvisade ärendet aktiverades EVA-1 inte först och shinji var inte inuti henne. En annan teori: Det finns två Dummy Plug-system. En av Rei, en av Kaworu (jag är faktiskt inte säker på om det var i Rebuilds fall, men i EoE finns det definitivt två system). Kanske i EVA-3-fallet användes Rei och i det senare fallet användes Kaworus.

Mycket av detta måste vara spekulation, eftersom de flesta av dessa saker aldrig förklaras uttryckligen, men vi har ett par ledtrådar.

Under avsnittet

SHINJI: Vad är det här? Vad gjorde du, far ?!

HYUGA (AV): Mottagning av signalen, bekräftad.

IBUKI (OFF): Styrsystemets omkopplare är komplett.

MAN (AV): Alla nerver kopplade direkt till dummy-systemet.

KVINNA (AV): 32,8% av känslomässiga element är oklara. De kan inte övervakas.

IKARI: Irrelevant. Släpp systemet. Påbörja attacken.

Två saker är förmodligen viktiga här. Det ena är att Shinji är i kontakten och det andra är att det fanns en del tekniskt om några "känslomässiga element". Vi vet att Yui ligger inom Eva-01 och hennes känslomässiga anknytning till sin son är delvis varför Eva + Pilot-parningen blir så kraftfull. Det är förmodligen en del av vad som händer här, med tanke på att Eva-01 under denna dialog aktivt är i en brottmatch med Eva-03, en ängel och i allvarlig fara. Det är fullt möjligt att Yui "lät" detta hända. Det finns naturligtvis några andra möjliga åtgärder, som att Eva går berserk som den har gjort för att rädda Shinji. Kanske var detta bara vägen för minst motstånd.

Men under avsnitt 19:

KVINNA (AV): Starta inmatningen.

IBUKI (AV): LCL-elektrolyserad.

RITSUKO (AV): Börja nervförbindelse A10.

REI (MONO): Så det kommer inte att fungera längre.

KVINNA (AV): Pulsflödet vänder!

IBUKI (AV): Enhet 01 avvisar neurala anslutningar!

RITSUKO: Nej, det kan inte vara möjligt!

FUYUTSUKI: Ikari?

IKARI: Ja, det avvisar mig. Avbryt aktivering. Sortie Rei i enhet 00. Återaktivera enhet 01 med dummykontakten.

och efter att de bytt ut henne och satt i dummypluggen:

RITSUKO: Starta kontakten.

IBUKI: Roger!

RITSUKO: Vad?

IBUKI: Pulserna har försvunnit. Det avvisar dummypluggen. Det är ingen idé! Eva Unit 01 aktiveras inte!

RITSUKO: Dummy, Rei ...

FUYUTSUKI: Kommer det inte att acceptera dem?

Så vi vet att Rei har synkroniserats med Eva-01 tidigare, men av någon anledning vägrar Eva själv Rei. Rei, som var dummy-systemets kärna, vägrade också (som Ritsuko antecknar för sig själv). Gendo konstaterar att Eva specifikt avvisar honom, vilket verkar vara troligt eftersom både Rei och dummy-systemet framgångsrikt har synkroniserats tidigare men av någon anledning skiljer sig just nu Gendo och Yuis agenda.

Vi kan bara spekulera i vad dessa planer var och vad som fick dem att splittras vid just denna punkt. Med tanke på flashbacks och retro-avsnittet är det förmodligen så att deras stora planer involverade de tre av dem: Gendo, Yui, Fuyutsuki, och det involverade förmodligen Shinji i någon betydande grad. Men det verkar som om Yui ville ha Shinji specifikt, och att en del av hennes plan var att sätta igång detta.

Senare i avsnitt 19:

SHINJI: Flytta! Flytta! Flytta! Flytta! Flytta! Flytta! Flytta! Flytta! Flytta! Flytta! Flytta! Kom igen, rör dig! Om du inte rör dig nu, om du inte gör det nu, kommer alla att dö! Jag vill inte ha mer av det! Så ... VÄNLIGEN!

IBUKI: Eva har återaktiverat!

MISATO: Otroligt!

IBUKI: Inget sätt, det här är otroligt. Enhets 01 synkroniseringsfrekvens är över 400%!

RITSUKO: Betyder det att hon verkligen har vaknat?

Med Shinji som pilot, som tycktes ha kunnat aktivera Eva-01 direkt utan hjälp av pluggar eller något, gör de snabbt lite arbete av den hittills kraftfullaste ängeln, tar slut på makt och Yui (möjligen med hjälp av Shinji) vänder berserker-saken upp och synkroniseras med honom till 400% och "vaknar". Inte helt säker på vad det innebär att vara i ett väckt tillstånd, men jag tror att det antagligen är säkert att anta att det handlade om att skaffa ett S2-organ från Zeruel (genom att äta det) och att allt detta inte skulle hända med varken Rei eller dummyplugg i pilotsätet.

(Spekulation) Så Yuis satsning om att Shinji skulle "göra rätt" och komma tillbaka till pilot betalade eftersom Eva-01 nu har obegränsad energi med ett S2-organ. Det här steget i deras "stora planer" tycktes ha delats mellan Yui och Gendo, men i avsnitt 20 erkänner Gendo vad som har hänt och verkar inte ogilla:

Avsnitt 20, titta på action

FUYUTSUKI: Det har börjat, eller hur?

IKARI: Ja, allt börjar här.

Och naturligtvis är Seele rasande över detta, det är helt klart inte en del av deras planer

KOMMITTÉ?: Eva-serien kan inte generera S2-motorer själva.

KOMMITTÉEN?: Vi hade aldrig föreställt oss att det skulle ta en i sig själv på det här sättet.

KOMMITTÉEN?: Den här händelsen är i extrema odds med vårt manus.

KOMMITTÉ?: Det kommer inte att bli lätt att korrigera för detta.

KOMMITTÉ?: Var det inte fel vi hade anförtrott Nerv till Gendo Ikari i första hand?

1
  • 1 Jag vet att det är lite sent, men helig skit är detta ett långt svar! : D