Anonim

Varför förlorar Netflix prenumeranter?

Avsnitt 2 av "We Rent Tsukumogami" (Tsukumogami Kashimasu) kallas Kuchinasi (梔子 eller "Gardenia"). Det handlar om kulturen med hängande rullar och deras användning vid ceremonier (t.ex. blommavisning eller teceremonier) som en konversationsbit, och noterar några av de populära bilderna och karaktärerna.

Medan symboliken för några olika element i rullarna diskuteras, kommer jag inte ihåg att de faktiskt hänvisade till gardenias, och även om de gjorde det är det inte en viktig tomtpunkt. I stället handlar den viktigare diskussionen om det relativa värdet av en rullning med månen på sig och dess relevans för historien om prinsessan Kaguya.

Det enda sambandet jag kan hitta mellan Kaguya och gardenias är ett långt skott - på det japanska blommans språk (花 言葉) representerar gardenia "hemlig kärlek", och upplösningen i avsnittet innebär att karaktärerna inser att

hon längtar efter att kunna se månen men jag känner att det är ett långt skott, särskilt eftersom det aldrig uttryckligen anges i avsnittet.

Är det meningen med titeln, eller är det något jag saknade?