Anonim

Massiva ”asiatiska mordhornet” dödar musen på bara SEKUNDER efter att experter varnar för fara för människor

I Shinsekai Yori (Från den nya världen) använder Robber Fly-kolonin Akki (Fiend) för att avväpna de jätte Hornet-soldaterna.

Men i animeens 18: e avsnitt avslöjas också att Giant Hornet-soldaterna reducerades till ingenting annat än klumpar av kött.

Hur är det mojligt? Jag förstår att Akki är immun mot dödsåterkopplingen när man överväger människor, men Akki kunde omöjligt ha gjort det mot Giant Hornets, Akki kunde ha avväpnat soldaterna.

Med detta sagt, hur dog Giant Hornets? Eller är det något som går förlorat i översättning? (Jag tittade på den japanska versionen med engelska undertexter).

Jag tror inte att det någonsin angetts hur exakt de utplånades, men vi vet att det inte var en massförstörelsevapen (ingen skada på det omgivande landet), det var inte djävulen som dödade dem (dödsfeedback), och att fienden stoppade deras pilar och avväpnade dem. Det är också möjligt att fienden hindrade Giant Hornet-soldaterna från att attackera någon av Robber Fly och det var därför ingen av dem dödades. Eftersom de inte kunde slå tillbaka var alla Robber Fly-soldaterna tvungna att slakta dem alla.

Det kan också vara anledningen till att Kiroumaru var den enda överlevande av striden för att få misstankar om honom från människorna. Rånarflugan kunde medvetet ha låtit honom leva.

2
  • 1 Kiroumaru nämnde en gång hur han överlevde: hans trupper rörde sig i en sluten formation med det enda syftet att låta honom fly medan de kämpade med sina bara händer. Något som berör mig är att han sa "medan jag sprang såg jag att mina trupper blev uppdelade" - även om det inte nödvändigtvis kan detta antyda att det verkligen var Cantus som dödade dem (eftersom det tenderar att karakteriseras som att kunna döda genom att antingen krossa eller explodera sina mål). Kanske hade de demonen ögonbindel? LOL.
  • @Omega Yah, jag omklockade det avsnittet (# 22) eftersom OP: s fråga har gnagat i min hjärna. Kiroumaru nämner att han hans elitvakter skyddade honom medan han flydde med sina klor och huggtänder och antydde att soldaterna inte var immobiliserade. Han nämnde också att sågen hans elitvakter slaktade från ögonvinkeln när han hoppade i ett dike. Det är inte klart om han hänvisade till fienden eller fiendens soldater som slaktade.