Anonim

Sailor Moon Transformation

Jag har alltid undrat hur japanerna fick idén att skapa animerade produktioner inklusive minderåriga tjejer och besattheten med dem. När började det? Ursprunget till idén i Japan? Välkomnades den av den faktiska anime-allmänheten?

Verkar ha börjat på 1970-talet, men med tiden blev definitionen lite grumlig och förändrades från att vara pedofili till mer en besatthet. Det fanns också kontroverser som liknade våld i videospel kopplade till våld i verkliga livet, där en part föreslog att lolicon kunde driva upp sexbrott mot barn, medan den andra parten hävdade att om något minskade chansen genom att låta människor leva ut sina fantasier genom manga / anime.

Det finns mycket refererat material här.

Lolicon ( ?), Även romaniserad som lolikon eller rorikon, är en japansk portmanteau av frasen "Lolita-komplex". I Japan beskriver termen en attraktion för minderåriga tjejer (oavsett om de är prepubescenta, pubescenta eller postpubescenta) eller en person med en sådan attraktion. Det används också ofta när man hänvisar till lolicon manga eller lolicon anime, en genre av manga och anime där barnliga kvinnliga karaktärer ofta avbildas på ett "erotiskt-sött" sätt (även känt som ero kawaii), i en konststil som påminner om sh jo manga (flickor serier) stil. Utanför Japan är "lolicon" mindre vanligt och hänvisar vanligtvis till genren. Uttrycket är en hänvisning till Vladimir Nabokovs bok Lolita, där en medelålders man blir sexuellt besatt av en tolvårig flicka. Det användes först i Japan på 1970-talet och blev snabbt van vid att beskriva erotiska dojinshi (amatörserier) skildringar av unga flickor. Lagar har antagits i olika länder, inklusive i Japan, som reglerar uttryckligt innehåll med barn eller barnsliga karaktärer. Föräldrar och medborgargrupper i Japan har organiserat sig för att arbeta för starkare kontroller och strängare lagar som styr lolicon manga och andra liknande medier. Kritiker säger att lolicongenren bidrar till faktiskt sexuellt övergrepp mot barn, medan andra säger att det inte finns några bevis för detta påstående. Studier av lolicon fans säger att lolicon fans lockas av en estetik av söthet snarare än karaktärernas ålder, och att samla lolicon representerar en koppling från samhället

När man lägger till @ Angelos svar, verkar trendens uppgång sammanfalla med ökningen av idolkulturen i Japan.

Idolfenomenet började under början av 1970-talet och speglade en boom i Japan för musiken Sylvie Vartan i den franska filmen Cherchez l'idole 1963, med japansk titel (ア イ ド ル を 探 せ Aidoru wo sagase?) I november 1964.

Termen kom att tillämpas på någon söt skådespelerska eller kvinnlig sångare eller någon söt manlig sångare. Tonårsflickor, mestadels mellan 14 och 16, och tonåriga män, mest mellan 15 och 18, började stiga till stjärnbild. En särskilt, Momoe Yamaguchi, var en enorm stjärna fram till hennes äktenskap och pension 1980.

Idols dominerade popmusikscenen på 1980-talet, och denna period är känd som "Golden Age of Idols in Japan".

Kanske något till följd av detta, söt-ness kom snart till mode - särskilt med skolflickor. Skolflickor fetishiseras vanligtvis i den sleazier delen av samhället i alla fall, så det kan vara där tropen gled in i animes fanservice.

Det är egentligen inte ett definitivt svar, men jag är av den uppfattningen att TV speglar samhället snarare än livet som reflekterar TV (även om det finns något av det) - Så jag skulle säga att det kom från den gradvisa förändringen i attityder i Japan, snarare än en ny idé som introducerades till anime.

Och jag antar att det inte var för mycket skift heller eftersom många shower redan hade haft unga kvinnliga karaktärer för att de var riktade mot en yngre publik och det var bara ett fall att flytta dem till mer "mogna" shower, som av deras naturen innehöll fanservice.

Någon rekommenderad läsning:

  • Japansk skolflicka konfidentiell: Hur tonårsflickor gjorde en nation cool av Brian Ashcraft

  • Routledge Handbook of Sexuality Studies in East Asia