Anonim

Se inte djupare ut Officiell trailer | Quibi

Jag började med att titta på anime för Gunslinger Girl, och nu vill jag avsluta berättelsen med att läsa Manga. På vilket kapitel slutar anime? Och hoppar eller ändrar anime några kapitel?

Jag antar att det jag verkligen frågar är:

Vad skulle jag behöva läsa för att täcka skillnaden mellan anime och manga?

Det finns inga relevanta skillnader mellan mangan och den första säsongen av Gunslinger Girl-anime, såvitt jag vet. Dock är mangakapitlen ordnade olika i jämförelse med anime. Det sista anime-avsnittet under den första säsongen matchar innehållet i kapitel 8 i mangan, vilket är ungefär hälften i den första omnibusformatboken, men följande kapitel matchar innehållet i tidigare anime-avsnitt.

Eftersom jag inte har sett den andra säsongen av Gunslinger Girl-anime så letade jag bara upp slutet på anime och jämförde den med mangan. Eftersom anime slutar i den första konfrontationen med Pinocchio, matchar den kapitel 15 i mangan, nära slutet av den första omnibus-formatet. Jag kan inte säga något om de andra anime-episoderna under andra säsongen.

Min ärliga rekommendation är att läsa mangan från det första kapitlet. Ordningen kan vara lite annorlunda, det kan finnas lite mer bakgrundshistoria, och säkert hänvisas till vissa mangascener från dessa första kapitel genom hela serien.Sammantaget tar cirka 16 kapitel dig bara en timme eller så, särskilt eftersom du är bekant med den aktuella inställningen.

2
  • spoiler Btw, den andra säsongen slutar med Pinnochio död, inte med den första konfrontationen. Om han inte är död på något sätt? Tolkade jag det fel?
  • 1 @Builder_K Ah, ber om ursäkt för förvirringen. Jag matchade faktiskt slutet på den andra säsongen av anime-serien till det helt felaktiga kapitlet (jag skyndade att leta upp lite för mycket ...). Pinocchio dör verkligen, och i mangan är det slutet på volym 5. Min tidigare punkt står dock fortfarande, det finns inget sätt att anime täcker allt som hände i 3 ~ 3,5 volymer i 13 ~ 15 avsnitt.